Delen vinden we super lief

“Mama niet kijken he, ik heb een verrassing in mijn tas voor MoederSdag”! “Ohw, leuk” vervolg ik… “Heb je meerdere moeders”, grap ik nog” “Ja” vervolgt Lucas (5) “Een lieve en een stoute”! Reality check door een kleine bandito van 5 jaar oud dat een moeder meerdere kanten heeft.

Moederdag, staat rood omcirkeld in onze agenda en de voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. En wellicht zorg ook jij voor een verrassing voor je schoon-, stief-, bonus- of lievelingsmama en heb je het perfecte cadeau in huis. Mocht je naar inspiratie zoeken, dan hebben wij voor iedere moederdag type de ultieme cadeau tips. We ontvingen een inspiratie box met de ideale cadeaus, waar iedere moeder blij van zal worden.. En wellicht kun je je sidekick tippen zodat ze niet weer met sloffen, of sokken komen aanzetten, hint, hint…

Verschillende moederdag type moeders

Moeders verschillen sterk van elkaar en kunnen ook heel anders in het leven staan. Vanmorgen stond ik op het schoolplein tussen de “ik-heb-alles-onder-controle” moeders. en bleek ik de ‘Nieuwsbrief over het optreden’ gemist te hebben. Ben ik even blij dat ik een oplettende, niet stress-gevoelige moeder ben en schoof vrolijk aan als een volleerde ‘flexibele moeder’. Mijn afspraak werd 10 minuten verschoven en het blije gezichtje van zoonlief was het gedoe waard. In mijn eerste meeting kwam ik even bij met een kop thee en sprenkelende wat bloesem op mijn gelaat. Moeders zijn ook eigenlijk maar gewoon net mensen.

Moeders verschillen sterk van elkaar en je maakt dan ook niet iedere moeder blij met dezelfde cadeaus. Toch kun je wel stereotype “moederdag-moeders onderscheiden. Ik help je in dit artikel verder met een paar cadeautips per moederdag type. Doe er je voordeel mee 😉

1. De “een-tekening-is-voldoende” moeder

Zelf schaar ik me onder de moeders die blij wordt van een tekening of geknutselde sleutelhanger. Met een ‘knuffel voordat de dag begint’, kan niets meer mis gaan die dag. Waar mijn kinderen afgelopen jaar mee kwamen, was ook heel leuk; een bonnenboekje met kleine klusjes. Een week de was opvouwen, manlief gaat de koffiemachine ontkalken en verlengt zijn contract met het schoon- geurvrij- houden en legen van de vuilnisbakken.

Om dit leuk aan te kleden, kun je er een schoonmaak pakket bij geven. Of wees zelf voorbereid en tip ze op de volgende HG items:

  1. HG Koffiemachine ontkalker – Hiermee gaat het ontkalken subliem en smaakt de koffie extra goed bij het moederdag ontbijt.
  2. HG tegen nare geurtjes – Mocht de wasmachine nog niet aangezet worden, dan is HG tegen nare geurtjes ideaal. De geurverwijderaar rekent snel en doelgericht met alle nare geurtjes af.
  3. HG tegen stinkende vuilnisbakken – Ideaal, mocht je side kick de vuilnisbakken per ongeluk ‘vergeten’ te legen, of onverhoopt niet aan de weg hebben gezet.

Om een eigen kado extra speciaal te maken is een tekening aan een mooie bloem of plant extra leuk. Bij ons huis staat het binnen vol planten, orchideen en onze favoriet, de kleurrijke kamerhortensia’s. En ook buiten zien we dat de hortensia’s al blaadjes krijgen. De kamerhortensia zorgt voor veel kleur in huis en is een fantastisch moederdag cadeau. Deze heeft honderden bloemetjes die minimaal 4 weken bloeien. Waar in huis je ‘m ook zet, het zorgt overal voor een flinke portie kleur en fleur. Zolang er maar voldoende daglicht is, kun je er in principe overal in huis van genieten.

Ideaal: de luchtvochtigheid wordt in huis verbeterd bij kamerhortensia’s. Er is namelijk sprake van een extra hoge verdampingsgraad bij deze kleurrijke woonaccessoires. ideaal toch!? En een minder droge lucht in huis heeft tot gevolg dat gezondheidsklachten als een droge huid, droge ogen, hoofdpijn en neus-en keelklachten afnemen.

2. De “graag-iets-dat-op-gaat” moeder

De moederdag type die “alles al heeft” maak je blij met iets speciaals dat “op gaat”, of nuttig is. Velen willen ontspullen en niet nog meer spullen in huis die je niet gebruikt. Heerlijke geuren voor in huis, of bijzondere producten zoals de thee van Essência da Natureza zijn precies de cadeaus die daar onder vallen. Geef een belevenis, of ervaring waarbij je zorgt voor jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. Dat is uiteindelijk dé sleutel tot het genieten van een vol en puur leven. Onderstaande tips zijn dan ook ideaal voor iedere moederdag type.

  1. Het Essência da Natureza Thee Assortiment biedt een selectie unieke, hoogwaardige plantaardige producten in ongebleekte theezakjes. Theesoorten van planten uit de Zuid-Amerikaanse Amazone die daar traditioneel gebruikt worden vanwege hun natuurlijke gezondheid en welzijnseigenschappen. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong Fairtrade en zijn veganistisch. Een bijzonder cadeau met een verhaal voor de moederdag type die veel stresst, of juiste even een me-time moment nodig heeft.
  2. De fijne huisgeur van Janzen is een ander goed voorbeeld waar praktische moeders blij van worden. Via deze speciale houten stokjes krijgt je favoriete parfum de kans zich te verspreiden door het huis. Iedere kamer bij ons in huis mag lekker ruiken, of het nu onze slaapkamer is, het toilet, mijn thuiskantoor, of de keuken.

    Ik heb zelf de geur Skin 90 in de woonkamer staan waarmee ik zelf de geur intensiteit kan bepalen met het aantal stokjes. Je kunt mij dan ook scharen onder de moederdag type; praktisch en het mezelf aangenamer maken al moeder.

    De kersenbloesem heeft in Japan een haast heilige status en bij ons thuis heeft het ook een fijne plek ingenomen. Wat ruikt het hier nu toch lekker, een waar feest voor de zintuigen. Het subtiele van de kersenbloesem wordt in dit parfum afgewisseld met het frisse van de lelie en krachtige van de tonkaboon, echt een aanrader!

3. De “ik-koop-het-voor-mezelf-niet” moederdag type

En tja…. ben jij ook zo’n moeder die honderden euro’s kan uitgeven aan je kind en jezelf daarbij altijd vergeet! Dat geldt voor kleding, schoolspullen en kado’s waarbij mijn kinderen echt niets te kort komen. Voor mezelf koop ik onbewust eigenlijk ook weinig. Des te leuker dat deze moederdag type extra in het zonnetje wordt gezet!

Een abonnement van Parfumado is dan ook echt een absolute aanrader! Dit is een dienst voor merk parfums en uniek in Europa. Abonnees ontdekken iedere maand een nieuw merk of niche parfum naar keuze voor maar €14,95 per maand. Hierbij heb je iedere maand opnieuw de keuze uit meer dan 450 merkparfums. Een cadeau waar ik warm voor loop aangezien het echt op maat is en bovendien erg lekker ruikt!

Liever iets anders geven dan een geurtje? Denk dan eens aan een bloesem. Dit is een cadeau met een betekenis en een heilzame werking op je gestel. De Bach bloesems (100% puur natuur) helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen in de loop van de dag in evenwicht te houden. Daarmee blijf je in harmonie met jezelf en je gezin ook ten goede komt

Een cadeau tip naar mijn hart waarmee je een positieve kijk op het leven nastreeft, net als een lekker en fit gevoel en een gezonde geest in een gezond lichaam. Bach bloesems snapt het helemaal en ik omarm hun missie. Er zijn 38 bloesems waarmee je jouw persoonlijke mix kunt samenstellen, afgestemd op jouw emoties. Denk hierbij aan:

Star of Bethlehem – Verzachter voor lichaam en geest bij spanning, verdriet en schok.
Walnut – Onzeker en behoefte aan bescherming, vooral bij grote veranderingen. Ideaal voor kinderen die gaan verhuizen
White Chestnut – Te gebruiken bij zorgen, gepieker, nare gedachten, of onverwerkte conflicten. Gebruik het voor het slapen gaan en je zult merken dat het werkt.

Een positieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel, een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het streven van de Bach bloesems.

4. De “ik-houd-ook-van-tech” moeder

Waarbij bij Vaderdag vaak de meest technische snufjes voorbij komen, blijven die bij de moederdag tips meestal achter. Dat hoeft niet! Met name voor de moeder die dol is op gadgets en in dit geval op slimme sfeer verlichting! Combineer met dit cadeau moderne technologie met een klassieke uitstraling met deze slimme filamentlamp van Nedis®. De lamp kan direct worden aangesloten op je draadloze- / Wi-F-router voor bediening op afstand als onderdeel van je woningautomatiseringssysteem. Tof en origineel om te geven deze moederdag.

Alles wat je nodig hebt, is je Wi-Fi-router, de intuïtieve app en deze Nedis® draadloze slimme lampen. Geen extra kit en geen verbindingshubs: woningautomatisering is eenvoudig geworden. Een kind kan de was doen en jij hebt een blije side kick.

5. De “Iets van het huishouden mag ook” moeder

Er lijkt ergens een ongeschreven regel te zijn die zegt dat je een moeder geen “huishoudelijke cadeau” mag geven met moederdag. Een strijkijzer, of een cadeau die handiger is voor een ander dan voor moeder zelf, is een ander verhaal, Maar voor praktische, design producten ben je bij de meeste moeders echt wel aan het juiste adres!

Ik word bijvoorbeeld zelf heel blij van een cadeau zoals de Braun MQ3 staafmixer serie. Hiermee zet je met het grootste gemak de lekkerste gerechten op tafel. Dankzij de PowerBell Plus technologie, met een unieke kelkvormige staafmixer voet en extra snijmesje, pureer je ingrediënten nóg sneller, fijner en gemakkelijker. En extra handig; de SplashControl technologie moet ervoor zorgen dat jij, je meekokende kids en je keuken spat vrij blijven.

mechelen, belgie, mechelen citytrip, maneblussers, belgie, uniek overnachten, bijzonder overnachten

We zijn thuis fan van soep en de staafmixer is dan ook een welkome aanwinst in ons huishouden. Het is daarmee ook gelijk een extra leuke cadeau tip: koop er een vers oppakken bij en maak die avond soep voor die geweldige vrouw in je leven! Succes gegarandeerd!

En nu ben ik natuurlijk benieuwd. Wat voor een moederdag type ben jij? Qua types kan ik nog wel even doorgaan aangezien ;de “spuit elf”, alias ik vergeet soms wel iets moeder” type er bijvoorbeeld ook nog niet tussen staan. Geeft ook eigenlijk niet…. Aankomende moederdag laat ik me verwennen door het kleine grut om vervolgens die avond de keuken, het bed en trap weer hagelslag vrij te maken… Love it!

Gerelateerde blog: Welk type moeder ben jij? Ik herken me wel in enkele stereotypen en deze zijn bloed irritant…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief