Delen vinden we super lief

Deze ‘brief aan mijn zoon’ zat al een tijdje in mijn hoofd en toen ik je vandaag zag spelen, begon ik met schrijven. Het is zo cliché en niet minder waar, tijd vliegt en ik weet nog zo goed dat ik je voor het eerst in mijn armen zag liggen.

Brief aan mijn zoon Olivier (8)

8 jaar geleden braken mijn vliezen op een vrijdagavond bij 42 weken zwangerschap. Mijn buik was gigantisch en de verloskundige hield me nauwlettend in de gaten. Zelf was ik als baby een tien ponder en de verwachting was dat ook jij een reus van een baby zou worden. Het werd tijd dat je geboren zou worden en ik wist dat je binnen 48 uur het licht zou zien.

Op zondagochtend zouden we om 9:00 in het VU inchecken om ingeleid te worden. Toch wist jij dat ik dolgraag wilde thuisbevallen. Dit fluisterde ik je regelmatig zachtjes toe, al wrijvend op mijn bolle, ronde buik … En zo geschiedde op zondagochtend rond 5:44. Je werd mijn zondagskind. Deze brief aan mijn zoon is voor jou…

geboortekaartje, zondagskind, babynamen, bedenktijd, geboortekaartje

Welkom kleine jongen

brand rep

Jij was mijn eerste, zo gewenste en uit liefde geboren kindje, een kindje waar ik zo over had gedroomd. Na een relatief makkelijk en snelle thuis bevalling kon ik je vasthouden om nooit meer los te laten. Je kon op mijn borst bijkomen van een snelle, heftige lancering.

Papa had sushi en champagne voor me klaar gezet, maar een nipje was voldoende. Negen maanden had ik naar een borrel uitgekeken, maar borstvoeding ging voor, alles was nu modus moeder-zijn voor jou (B)engel. En je had ons allemaal voor de gek gehouden met je 3820 gram, een prachtige baby met bolle wangen en een engelenkus op je verfrommelde hoofdje.

babynamen, bedenktijd, geboortekaartje
De eerste tweet, ook wel mini- brief aan mijn zoon
darmkrampjes, anti-colic babyfle

Jij maakte mij die ochtend mama en ik bleef non-stop dromerig naar je kijken in het wiegje naast ons bed. Ik kan me herinneringen dat ik de eerste nacht uit adrenaline niet heb kunnen slapen en af en toe in mijn arm kneep. Ik was echt mama en kon mijn kraamtranen toen al niet tegenhouden.

8 jaar

8 jaar oud, daar word ik best weemoedig van, in groep vier leer je snel en je woordenschat wordt groter en stoerder. De stapjes van 4 leer je ook graag aan je zusje, dat voor haar nog iets te snel gaat. Als een echte professor leg je het haar geduldig uit, terwijl je ondertussen verder bouwt aan je Lego kunstwerk.

De eerste ontmoeting met je neefje Stef

Je bent een gevoelige, lieve jongen die af en toe graag de baas speelt. Je kunt boos zijn en ik luister het aan, geef je moederlijke advies, knuffel je suf en dring dan gelukkig vaak tot je door. Vooral de kietel aanvallen werken goed om je weer aan het lachen te krijgen. Het andere moment keer je je van me af en ben je ontroostbaar. Ik droog je tranen en probeer te raden wat er aan de hand is… Vaak wil je het niet vertellen, maar mama blijft volhouden lieve schat. Het leven is te mooi om ervoor weg te duiken, of verdrietig te zijn.

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Het leven is niet altijd even leuk en op school kunnen klasgenootjes snoeihard zijn. ‘Vandaag is de stomste” dag , wisselt gelukkig af met een blij, intens gelukkig koppie. De stomme dagen neem ik graag van je weg lieve jongen, maar vergeet nooit dat na een regenbui vaak zonneschijn verschijnt. Je bent mijn grote liefde en als jouw hart breekt, voel ik dat in al mijn vezels

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Vrij laten

De grote wereld is niet altijd eerlijk en dat voel je feilloos aan. Onrecht begrijp je niet en je wilt alles graag goed doen. Dat zien we jongen, maar is echt niet nodig met je 8 jaar. Je bent nog zo klein en hoeft de zware last niet altijd alleen op je schouders te dragen. We moeten je leren om daar wendbaar voor te zijn en je eigen pad te vinden in deze gekke wereld. Je bent heel graag op jezelf en dat herken ik van mezelf. Overigens wel heel graag in de buurt van anderen, want gezelligheid heb je meegekregen in dit gezin. Je observeert de boel vanaf een afstand, kijkt de kat uit de boom om vervolgens doelgericht op je missie af te stevenen.

Grotere kledingmaat

De kleine babykleren zijn inmiddels vervangen door spijkerbroeken in maat 140 en als je in een schaterlach ligt, lachen we allemaal met je mee. Je schiet echt de lucht in en begint steeds wijzer te kijken en praten. En iedere dag geniet ik daar van. En je woordenschat is ongekend “Mama dat is best een dilemma, hoe kunnen we dat bolwerken‘?, vroeg je recent heel wijs.

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Olifanten geheugen

Ik kan je alleen niets meer wijs maken, je onthoud echt alles. En als ik mijn afspraak, of ‘belofte‘ niet na kom, word je woest! Maar schat, soms gooi ik een idee in de groep en dan is het geen belofte. De omstandigheden kunnen nu eenmaal veranderen zodat we van koers moeten wijzen. Tsja soms wordt een ijsje vervangen door een ander toetje en kun je niet bij de buren spelen zoals bedacht en bouwen we thuis zelf een hut. Dit vind je soms echt lastig, je bent gevoelig en wil graag weten hoe de dag verloopt.

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Trots

Wat zijn we trots op jou lieverd. Het prijst me gelukkig om jou op te zien groeien als zo’n top ventje! En ik hoop dat we nog heel lang hand in hand zullen lopen als we met z’n tweetjes gaan wandelen en dat je me nog altijd om een knuffel en kusje vraagt voor het slapen gaan. Ook mag je ons nog heel vaak van een optreden voorzien. Je fantasie is een groot goed, dat kan niemand zichzelf aanleren. Ik blijf ‘kaartjes’ voor het optreden lopen om plaats te nemen voor het grand spectacle van jou, je zusje en broertje.

Brief aan mijn zoon

Blijf mijn lieve, gevoelige, creatieve, en ook eigenwijs jochie en maak er je sterke eigenschappen van. Af en toe mag je kortsluiting hebben en kom dan bij mama voor advies. Je cadeautje is een kompas die je bij je avonturen zullen begeleiden en hopelijk op het juiste pad zal brengen. En aan het einde van iedere route staat mama altijd voor je klaar. Met een kus en knuffel blijf ik de dag beginnen jongen, net zo lang totdat je dit niet meer wil en het niet meer ‘stoer‘ vindt.

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij

Ik wens je een wereld vol zelfvertrouwen, dat je je gedrevenheid mag behouden, compassie blijft tonen, dat je jouw passie vindt en blijft nastreven. Dat je je hart mag vullen met fijne momenten en je talenten tot het volste mag gebruiken. Vanaf de zijlijn volg ik je avonturen heel graag en sta altijd voor je klaar!

Tot de maan en terug lieverd…

Brief aan mijn zoon Olivier 8 jaar

baby, brief aan mijn zoon, 8 jaar, baby, smile, geluk, blij
Brief aan mijn zoon Olivier 8 jaar

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief