Delen vinden we super lief

Crowdbirthing bestaat al langer in Nederland. Tenminste wel als ik mijn verloskundige in Amsterdam mocht geloven. Ik vroeg mijn verloskundige of ik mijn zusje bij de bevalling mocht hebben als extra support en daar reageerde ze als volgt op “ Meid ik heb de kamers vol gehad” , `Zolang ze het ziekenhuispersoneel niet in de weg zitten en je er zelf geheel achter staat, mag je er een bioscoopzaal van maken`. Ook delen sommigen live beelden met familie en streamen ze de bevalling zonder problemen.

Ze had het dus al eerder meegemaakt dat echt hele families werden opgetrommeld. Dit had niet haar voorkeur, maar ze zou het ook niet tegenhouden.

`De gezondheid van moeder en kind gaat wel altijd voor`, benadrukte ze nog wel. Het blijkt dat Crowdbirthing bij Surinaamse gezinnen vaker voorkomt en dat de verloskamer vol staat met familieleden. Dit verhaal triggerde me wel enorm! Waarom kiezen vrouwen hiervoor? het lijkt me dan alsof je een attractie bent. Ik was nu niet bepaald charmant, of moeders mooiste tijdens de bevalling.

bevalling ziekenhuis olivette

Overgewaaid

Waarom zou je je bevalling willen delen met zoveel mensen vroeg ik mij gelijk af? En zal het echt overwaaien vanuit Amerika en Engeland? Daar is het immers al de normaalste gang van zaken. Tijdens mijn bevalling wilde ik het liefst wegkruipen in een hoekje en vond mijn hubby al te veel gezelschap. Laat staan een kamer vol. Je bent overgeleverd aan je eigen lijf en leeft in een bubble. Wel was mijn zusje er bij mijn 2e en derde bevalling bij. Zij richtte zich puur op mij en manlief was echt van het praktische en bleek daardoor veel relaxter. Ze waren een gouden duo!

Ik zou dan echt niet op pottenkijkers zitten te wachten. En het delen op social media? `Nou nee dankje, ik moet er niet aan denken. Eerlijkheidshalve zou ik het ook niet van een ander hoeven te zien. Wat denken jullie, zal het overwaaien?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief