Delen vinden we super lief

De foto van de grootste baby van 7,5kg die op natuurlijke wijze via het geboortekanaal is geboren shockeerde velen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt naar het verhaal achter de grootste en zwaarste baby’s van de wereld en ging op onderzoek uit. Ik stuitte op nog meer bijzonderheden. De lijst van superbaby’s is namelijk langer. Arme moeders…Hierbij een leuk overzicht:

Grootste Baby ter Wereld: 10.8 kilogram!

Het Guinness World Book of Records is een betrouwbare bron en vermeldt een Italiaanse baby uit 1955 die 10,2 kilo woog. De zwaarste baby wereldwijd ooit geboren was zelfs 10.8 kilo, met een lengte van 86 centimeter! De moeder was zelf ook maar liefst 2.27 meter met een eigen geboortegewicht van 8.2 kilogram. We weten dus van wie ze het heeft. Ze kwam uit een gezin met 12 kinderen die overigens allemaal een gemiddeld geboortegewicht hadden. (Een gezonde baby weegt volgens het WHO 3,5 kg.) Helaas overleefde deze grootste en zwaarste baby ooit gemeten slechts 11 uur.

Grootste baby van Rusland

Een Russische vrouw heeft in 2017 baby Nadia op de wereld gezet. Bij haar geboorte was ze 7,75 kg. Het is het twaalfde kindje van de vrouw en ook al haar vorige kinderen wogen meer dan vijf kilo. Ze is via een keizersnede geboren.

Australie

Baby Brian Liddle is de grootste baby die ooit in Australië geboren is. De moeder was zelf ook mollig en de artsen verwachtten  een forse baby. De verrassing was letterlijk en figuurlijk zeer groot bij de geboorte. Dit hadden ze niet verwacht. Hij is in 2017 geboren op de natuurlijke manier, met enkel lachgas als pijnstilling lezen we in de Sun De moeder Natasha en haar vriend hebben nog 3 andere kinderen en ze vertelt vol trots dat ze uitkeek naar een “chubby” baby. Gelijk heeft ze, je hebt wel meer te knuffelen.

Engeland

Wat heb ik het te doen met mama Jade die George King op de wereld heeft gezet. Met zijn geboortegewicht van 7,85 kilo het record van de UK. De ouders wisten van niks en hadden standaard maten babykleertjes klaar liggen. De moeder had een vreselijke bevalling. Het hoofdje was al geboren, maar de schoudertjes bleven steken. Er kwam meer dan 20 personen aan medisch personeel aan te pas om het kindje te bevrijden en op de wereld te zetten. Gelukkig is alles goed gekomen. Bron

Grootste baby van Duitsland

Jasleen is de grootste baby die ooit in Duitsland is geboren. In 2013 kwam ze ter wereld met een gewicht van 6,1KG met een lengte van 57 Cm. Ze is geboren via de natuurlijke weg. Toch wel bijzonder als je zo’n record met je meedraagt, Ouch. De moeder van Jasleen had zwangerschaps Diabetes dat tijdens haar zwangerschap niet aan het licht was gekomen. Normaal komen verloskundigen daar rond de 24e week in je zwangerschap achter.

Grootste baby van Spanje

Een 40-jarige Britse vrouw heeft in 2013 via de natuurlijke weg en zonder ruggenprik een record weten te zetten in Spanje. Ze heeft de  “zwaarste baby ooit geboren in Spanje” op de wereld gezet.  Het meisje had een geboortegewicht van 6.2 kg. Ze gaf aan dat ze wist dat ze en groot kindje zou krijgen, maar dat ze zo groot zou zijn was een verrassing. Bron

Brazilië

Ademilton dos Santos is met zijn 8kg de zwaarste jongen die ooit in Brazilië is geboren. Hij is bijna twee keer zo zwaar als een gemiddelde baby. Hij is met een keizersnede ter wereld gekomen en is het 5e kindje van het gezin. De moeder had zwangerschapssuiker tijdens haar zwangerschap dat waarschijnlijk de oorzaak is van het grote gewicht. Bron

Indonesië

Met zijn 8.7 kg heeft deze baby Muhammad Akbar Risuddin heel Indonesia op zijn kop gezet. Akbar betekent “groot” in het Indonesisch en werd een ware attractie. Goed nieuws voor de moeder, hij is met een keizersnede geboren. Bron

Sweet memories

De geboorte van je kindje is een bijzondere gebeurtenis en het mooiste dat je kan overkomen. Je vergeet het ook nooit meer en elk jaar met de verjaardagen weet je weer voor even wat voor een impact het op je heeft gehad. Laat staan dat je deze superbaby’s op de wereld hebt moeten zetten, ouch.. Maar tommy’s to be : No worries, deze superbaby’s zijn echt uitzonderingen.

Wat is nou eigenlijk gemiddeld?

Het gewicht en de lengte van jet kindje staat altijd trots op het babykaartje en er wordt ook gelijk naar gevraagd na de geboorte. Ik ben er stiekem zelf ook nieuwsgierig naar. Het zegt eigenlijk geen bal, want een laag geboortegewicht kan een hele zware bevalling betekenen, of omgekeerd.

Lucas, onze derde bonus baby was met zijn tien pond in 4,5 uur op de wereld gezeten en ik had geen schrammetje. Olivier, mijn eerste kindje was een forse baby. Hij woog 3,95 Kg bij zijn geboorte. Yvette was een fijn meiske met haar 2,95KG. Lucas noemen we nog steeds gekscherend spekkie. Vervolgens wil het geboortegewicht ook helemaal niets zeggen over de groei en ontwikkeling.Zo lag Lucas eerst ver buiten de gemiddelde lijnen, nu ligt hij er keurig tussen. Een hele zware en chubby baby kan later een lange, slanke spriet worden en andersom. We zijn op onderzoek gegaan naar de het  het gemiddelde gewicht bij kindjes die (in Nederland) geboren worden:

Gemiddelde geboortegewicht volgens het CBS

3 434 gram, waarbij jongens gemiddeld 100 gram zwaarder zijn dan meisjes.Jongens: circa 3400 gram / Meisjes: circa 3300 gram

Gemiddelde geboortelengte:
Jongens zijn gemiddeld 50,6 cm bij de geboorte en meisjes gemiddeld 50,1 cm. Video van de 5 grootste baby’s ter wereld

Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar het gewicht van jullie kindje(s) Viel het mee, of was het een giant?

NB: Beelden zijn te zien in de blogs in de gelinkte blogs

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief