Delen vinden we super lief

Daar is hij dan eindelijk! Jullie eigen kleine prinsje of prinsesje. Na negen maanden ronddobberen in je buik, ligt er “ineens” een mini-mensje in je armen. Jullie eigen kleine wondertje. Je wil het wel van de daken schreeuwen. De hele buurt mag het weten. Om je daar een handje bij te helpen kan je een geboortebord in je tuin zetten met de naam van je kleine uk er op. Je kunt ook de vlag uithangen, een geboortevlag wel te verstaan.

Bordje in de voortuin

Als je in Nederland een kindje krijgt, haal je beschuit met muisjes in huis en plant je een naambord in je voortuin. Volgens mij is het een typisch Nederlandse traditie. Ons oudste dametje is in Engeland geboren. Daar heb ik nog nooit een geboortebord gezien. Nou hadden we ook geen voortuin dus dat scheelt. Maar ook zonder voortuin kan je de geboorte van je kindje op een leuke manier bekend maken.

weekoverzicht babynews

Welkom Hugo, Gijs, Sophie of Juultje

Het is gewoon heel erg leuk om bekend te maken dat er een kleintje is geboren en hoe hij of zij heet. Goede vrienden, familie en kennissen hebben misschien al een kaartje ontvangen maar ook de rest van de wereld mag het weten. Het kiezen van de perfecte naam is waarschijnlijk tot de geboorte geheim gebleven. Bij ons zijn er heel wat maanden voorbij gegaan voordat we er samen uit waren. En dan komt het moment dat iedereen het ineens mag weten.

Een geboortebord of toch liever een vlag?

Als je een voortuin hebt is het super leuk om een geboortebord in de tuin te zetten. Maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Heb je wel eens gedacht aan een geboortevlag? Hetzelfde principe als het bord alleen dan hang je letterlijk de vlag uit. Net als bij een geboortebord is de vlag super persoonlijk doordat de naam van jullie kleine uk erop staat. Het is dè oplossing voor mensen die geen tuin hebben. Zo een vlag had niet misstaan aan ons stadsappartement op drie hoog. Is weer eens wat anders dan zo een geplette ooievaar tegen het raam.

Hoe kom je aan een geboortebord?

Toen mijn collega oom werd, dook hij de schuur in. Na dagen schuren, zagen en verven was daar een super persoonlijk geboortebord. Hartstikke leuk natuurlijk maar ik geloof niet dat een door-mij-gemaakt-bord er charmant staat in de tuin. Gelukkig kunnen iets minder handige mensen gewoon een bord bestellen op internet. Bij geboorteplein.nl kan je terecht voor leuke betaalbare borden, vlaggen en stickers. Natuurlijk kan je er terecht voor een klassieke ooievaar. Als je liever een regenboog, tipi of olifant in de tuin of aan je raam wil hebben, kan dat ook. Dat is meer iets voor mij.

neefje geboorte newborn

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief