Delen vinden we super lief

trends babynamen 2019In onze zoektocht naar dè naam, is het natuurlijk helemaal leuk om niet alleen achterom te kijken naar de populairste namen van 2018 en trends van afgelopen jaren, maar om ook een voorspelling te doen naar de namentrend van komend jaar. We krijgen nou eenmaal een 2019 kindje! Dan ben ik wel nieuwsgierig naar de populairste namen van 2019.

De trends in babynamenland

Er zijn al een aantal jaren trends te zien die zich waarschijnlijk voortzetten in het nieuwe jaar. Er is geen betere plek om trends te volgen dan op de kinderopvang. Voordat we ‘aan de kids gingen‘ stond ik er nog vrij blanco in, maar tegenwoordig sta ik er midden in. En kan ik er ook niet meer omheen.

Kort, krachtig, stoer en soms net een tikkie anders

trends babynamen 2019

Nieuwe babynamen zijn vaak opvallend kort. Namen van 3 of 4 letters zijn echt helemaal hot. Denk aan Saar, Soof en Tess voor meisjes en Sam, Daan en Luuk voor de kleine mannen. Kort maar krachtig. Dat sluit meteen lekker aan bij de volgende trend: uniseksnamen. Namen die eerst vooral aan jongens werden gegeven, zijn perfect voor moderne stoere meiden. Past ook wel heel erg bij de moderne tijd waarin er velen graag voor genderneutraal gaan. . Sam, Jip en Bobby kan bijvoorbeeld prima voor jongens en meisjes. Wel zo makkelijk voor als je het geslacht nog niet weet.

Nog steeds komen er unieke namen bij. Dat hoeft niet door iets totaal nieuws te verzinnen, maar je kunt ook een populaire naam net iets anders spellen. Denk aan Myla in plaats van Mila. Voorspellers zeggen dat het komende jaar namen die eindigen met ‘lou’ of ‘a’ enorm in zijn. We zullen zien of de waarzeggers gelijk krijgen.

Worden dit de populairste namen van 2019?

Volgens de voorspellingen kunnen dit wel eens de populairste namen van dit jaar worden:

 • Populairste meisjesnamen 2019trends babynamen 2019

 1. Julia
 2. Saar
 3. Mila
 4. Emma
 5. Tess
 6. Nora
 7. Lauren
 8. Puck
 9. Evi
 10. Luna
 • Populairste jongensnamen 2019

 1. Lucashet allereerste boxpakje, babypakje
 2. Luuc
 3. Sam
 4. Finn
 5. Mees
 6. Sem
 7. Liam
 8. Julian
 9. Mason
 10. Teun

De trend over de (Franse) grenspopulairste namen babynamen 2018

Natuurlijk willen we onze dochter een naam geven die past bij de naam van haar grote zus. Daarom blijven we een beetje in de Franse hoek zoeken. Wat worden de populairste namen komend jaar in Frankrijk? Wel grappig om te zien dat ook in Frankrijk korte namen hip zijn. Blijkbaar zijn namen als Mila en Emma internationaal populaire namen.

 • Dit worden de populairste meisjesnamen in Frankrijk in 2019

 1. Emma
 2. Louise
 3. Jade
 4. Alice
 5. Mila
 6. Cloé
 7. Inès
 8. Lina
 9. Léa
 10. Léna
 • Dit worden de populairste jongensnamen in Frankrijk in 2019het allereerste boxpakje, babypakje

 1. Gabriel
 2. Louis
 3. Raphaël
 4. Léo
 5. Adam
 6. Jules
 7. Lucas
 8. Maël
 9. Hugo
 10. Liam

Ik ben heel benieuwd of de voorspellingen uit gaan komen. Begin volgend jaar zullen we het weten. En nu broeden we nog even verder op de naam die we voor ons kleintje hebben bedacht. De voorbereidingen zijn in volle gang en de baby musthaves en het eerste boxpakje in huis. We zijn er klaar voor. Nog wel even de vluchtkoffer inpakken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief