Delen vinden we super lief

populairste namen babynamen 2018

Binnen no time waren we er uit! Een jongensnaam verzinnen is voor ons appeltje eitje! En als nummer één niet goed is, kunnen we ook naam twee, drie of vier zo uit onze mouw schudden. Heel leuk al die namen voor jongetjes, maar we kregen een meisje. Super natuurlijk, een meisje. Of een jongen. Het maakt me eigenlijk niet zo veel uit! Een meisjesnaam bleek voor ons echter een enorme uitdaging. We hadden allebei wel namen die we leuk vonden alleen waren dat niet dezelfde. Uiteindelijk zijn we er uit gekomen. Ook bij ons tweede meisje werd het weer een hele uitdaging. Het heeft even geduurd maar we zijn er uit. We hebben (weer) een naam! 😊

De perfecte naam

Het is ideaal als je meteen een naam hebt die jullie allebei mooi vinden. Aan de andere kant vond ik het ook wel fijn om samen iets te bedenken. Waar moet je nou op letten bij het kiezen van dè naam voor je kleine uk?

Hier een kleine checklist voor geschikte baby namen:

 • Kies een naam die jullie allebei mooi vinden. Dat was bij ons de grootste uitdaging. Uiteindelijk bleek een lange autorit terug van onze vakantie het ideale moment.
 • Past de naam bij de namen van de rest van het gezin? Ons meisje heeft een Franse naam dus willen we wel een beetje in de Franse hoek blijven. Grappig genoeg hebben mijn dochter Amelie en ik Aileen op de ‘m’en ‘n’ na dezelfde letters in onze naam. Daar hadden we van te voren niet bij stil gestaan.
 • Past de naam (of namen) goed bij de achternaam? Spreek het een paar keer hardop uit om te kijken of het soepel loopt of juist helemaal niet. Kijk meteen even of je geen nominatie voor de schaamnaam van de Coen en Sander show hebt gecreëerd. Toch jammer als je ouders je Peter noemen als je achternaam Selie is.populairste namen babynamen 2018
 • Creativiteit is leuk maar je kunt het ook te ingewikkeld maken. Sterren hebben er soms een handje van om voor een hele originele naam te gaan. Denk bijvoorbeeld aan North West? Oké origineel is het wel… Zo zijn er nog wel een paar te nomen wat vind je van K, Goud of Wijn? Zou de moeder echt zo veel moeite hebben gehad met de non-alcoholische negen maanden? Dan heb je ook nog namen die niet uit te spreken zijn en niet te spellen. Maak het niet te ingewikkeld is mijn advies.
 • Hoe doet je naam het in het buitenland? Als je vaak in het buitenland bent kan het handig zijn om te kiezen voor een internationale naam. Ook kan je naam een hele rare betekenis hebben over de grens.
 • Het kan heel mooi zijn om je zoon of dochter te vernoemen naar een dierbare. Vroeger was het heel normaal om generaties lang namen door te geven. Zo was het bij ons in de familie gewoon dat vader Gerard zijn eerste zoon Cornelis (Cees) noemde waarna hij zijn zoon weer Gerard noemde. Hoef je in ieder geval niet lang na te denken over de naam.
  Ik vind het heel mooi om mijn kinderen te vernoemen naar mijn ouders. Net zoals mijn tweede naam verwijst naar mijn oma dragen ook mijn meisjes tweede en derde namen die verwijzen naar hun opa’s en oma’s. Dat kan letterlijk of je kunt het verbouwen tot een modernere versie.
 • ‘Last but not least’ een naam is niet alleen voor nu maar die draag je, als het goed is, je hele leven met je mee. Een naam kan nog zo schattig zijn voor je kleine dreumesje maar is het nog steeds leuk voor een grote stoere volwassen man? En let ook op afkortingen.populairste namen babynamen 2018

De populairste namen van 2018 zijn bekend!

And the winners are…. Lucas en Julia. Ieder jaar stelt de sociale verzekeringsbank een lijst samen met de meest populaire namen van het afgelopen jaar. Altijd leuk om te kijken of jullie naam er tussen staat. Misschien heb je nog wat inspiratie nodig. Of wil je juist voorkomen dat je met drie Sophietjes in de klas zit.

Dit waren de meest populaire jongens namen van 2018

 1. Lucas
 2. Levi
 3. Finn
 4. Sem
 5. Noah
 6. Daan
 7. Luuk
 8. Bram
 9. Mees
 10. Milanpopulairste namen babynamen 2018
 11. Liam
 12. James
 13. Jesse
 14. Thomas
 15. Noud
 16. Sam
 17. Adam
 18. Benjamin
 19. Max
 20. Lars

Dit waren de meest populaire meisjes namen van 2018

 1. Juliakinderkamer lucas namen
 2. Emma
 3. Sophie
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Mila
 7. Anna
 8. Sara
 9. Eva
 10. Noor
 11. Nora
 12. Evi
 13. Saar
 14. Lotte
 15. Lieke
 16. Yara
 17. Olivia
 18. Liv
 19. Lauren
 20. Novapopulairste namen babynamen 2018

Een populaire naam of juist niet

Marieke, een vriendin van mij, vond het verschrikkelijk dat ze altijd met één of twee naamgenoten in de klas zat. Mijn man Martijn vindt het totaal geen probleem dat hij altijd tussen de Martijnen zit. Uiteindelijk moet je natuurlijk gaan voor een naam die je mooi vindt. “Onze” jongens naam was ook een naam die rond de top 20 zweeft.

Namen zijn ook heel erg plaatsgebonden. Zo is de top drie in Brabant Luuk, Daan en Mees maar in Noord-Holland staan James, Lucas en Benjamin bovenaan. Binnen je eigen vrienden en kennissenkring kan weer een andere naam ineens heel populair zijn. Zonder dat dit een landelijke top 20 naam is. Zo hebben we drie kaartjes met Isabel ontvangen van familie en vrienden die elkaar niet kennen. Van de week is Louise geboren. De dochter van een vriend van Martijn. Grappig genoeg ook de naam die we tot een maand gelden voor ons meisje hadden bedacht. Toch fijn dat we net geswitcht waren. 😊

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

 


Delen vinden we super lief