Delen vinden we super lief

NEE, volgens een recent verschenen onderzoek mag je geen wijn tijdens je zwangerschap drinken. Het drinken van alcohol is heel gevaarlijk voor je ongeboren kindje. We weten het eigenlijk wel, de doctoren weten het en alle studies blijven het bewijzen. Een Amerikaanse studie komt recent met nieuwe ontdekkingen; Het drinken van een glas wijn is niet alleen slecht voor de baby, maar zelfs voor je achter, achter kleinkinderen!

Wetenschappelijk onderzoekkasteelhoeve wijn tijdens

Onderzoekers van de universiteit in Binghamton, USA publiceerden op de website MedicalXpress het volgende:  “Zelfs bij blootstelling van een kleine hoeveelheid alcohol verzwak je de gezondheid van je kindje met drie generaties en zet je in op een verhoogd risico op latere alcoholisme.” Wijn tijdens je zwangerschap is dus echt altijd een slecht idee! En niet enkel wijn, eigenlijk alle alcoholische versnaperingen moeten verbannen worden als je een kleintje in je buik draagt.

Impact van wijn tijdens je zwangerschap

Een statement die door vele websites wordt gedeeld. De impact van het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap verschilt per vrouw ” voor sommigen is zelfs 1 glas alcohol tijdens de zwangerschap al schadelijk voor de foetus.” Terwijl er ook voldoende verhalen zijn over vrouwen die elke dag een glas wijn namen en het kindje geen groeiachterstand had en gezond werd geboren. Bij mijn beide zwangerschappen nam ik sporadisch wel een klein glas wijn.  Ze zijn beide gezond en wel geboren, maar dit wil dus niet alles zeggen;

De effecten op lange termijnwijnproeverij kasteelhoeve wijn tijdens

Om dit onderzoek goed uit te voeren, hebben de specialisten niet op echte zwangere moeders getest. Geen zorgen! Ze hebben geëxperimenteerd op zwangere ratten door hen elke dag een glas wijn te geven in de 2e trimester van de zwangerschap (bij vrouwen, komt dit overeen met de 18e en 22e week). Dr. Cameron, heeft uit de resultaten kunnen opmerken dat als een moeder meer dan vier glazen wijn drink tijdens het 2e trimester, haar nageslacht en het nageslacht daarvan, gevoelig voor alcohol is en de neven effecten hiervan zwaar ervaart. Zonder al te ingewikkeld worden en op de details in te gaan, de conclusie is duidelijk; het heeft een heel slecht verband. Een grote Nee dus op wijn drinken tijdens je zwangerschap. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Lees ook: WINECHILL original het ultieme cadeau voor manlief, onze wijnliefhebber

En go of No-go bij jullie?

Het alcohol fungeert als het ware als gif op je ongeboren kindje en zal hiermee de ontwikkeling in de baarmoeder tegenwerken. Niet alleen fysiek, maar ook neurologisch dat pas op langere termijn zichtbaar is. Dus meiden, het is heel lastig om je te beheersen gedurende de negen maanden, maar je wilt het niet op je geweten hebben als het verkeerd uitpakt. Je ongeboren kindje is immers zo klein en fragiel. Hoe sta jij hier in? Drink jij, of heb jij ooit gedronken tijdens een zwangerschap? Het is immers een jungle van de wetenschappelijke onderzoeken, want recent werd nog gemeld in het AD dat zwangere vrouwen elke dag gerust een glas wijn konden nuttigen  Ik weet het ook even niet meer.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

 

 

 

 


Delen vinden we super lief