Delen vinden we super lief

Dolblij waren mijn man en ik toen we een positieve zwangerschapstest in handen hadden. Wij kregen een tweede kindje! Minstens net zo belangrijk: Amelie werd grote zus! Om de toekomstige ‘grote zus’ voor te breiden op de nieuwe baby, ging ik op zoek naar een mooi boek. Het aantal leuke kinderboeken over een baby in de maak, viel tegen. Maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Dit jaar is het prachtige prentenboek ‘Duurt het nog lang?‘ uitgebracht. Wat mij betreft een absolute must have voor alle grote broers en zussen in spé.

Dat is echt géén baby!

Bij de eerste echo mocht ze mee. We zagen een kleine cashewnoot op het scherm en waren in de zevende hemel. Amelie zag het zwart-wit beeld en keek ons ongelovig aan. Dat was niet haar beeld van de baby in mama’s buik. Het is ook heel moeilijk voor te stellen wat er allemaal in die buik gebeurt. Ik kan het zelf bijna niet bevatten, laat staan de kleine peuter bij ons thuis. Wij hadden wel wat hulp kunnen gebruiken.

Prentenboek voor peuters en kleuters

Elke avond voor het slapen gaan, lezen we een verhaaltje voor. De nieuwe baby in mama’s buik is reuze interessant maar wel een beetje vreemd. Daarom is een boek over de baby in mama’s buik het perfecte voorleesmateriaal voor het slapen gaan. Amelie vond het zó bijzonder dat ze ook na de geboorte nog steeds voorgelezen wilde worden uit een baby boek.

Week voor week

Vooral bij mijn eerste zwangerschap hield ik week voor week bij wat er in mijn buik gebeurde. Nu is ze zo groot als een sinaasappel! Nu beginnen de nageltjes te groeien! Elke week weer een nieuwe mijlpaal. Het prentenboek “Duurt het nog lang” maakt dezelfde sprongetjes. Elke week is er weer iets nieuws te vertellen over de baby in mama’s buik.

Duurt het nog lang?

Het prentenboek is voorzien van prachtige tekeningen. Vanuit de belevingswereld van kleuters worden grote broer en zus stap voor stap meegenomen. Doordat er verschillende gezinssamenstellingen worden afgebeeld is het voor ieder kind herkenbaar. Of je nou alleen een mama hebt of juist twee papa’s, overal is aan gedacht. Wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen die een tweede, derde of vierde kindje krijgt. Of nog meer natuurlijk. Want een baby in mama’s buik blijft bijzonder.

Winactie

Verwacht je ook een kindje, of zou je dit boek cadeau willen geven? Dan hebben we goed nieuws! We mogen namelijk een exemplaar weggeven aan één van onze trouwe lezers! Meedoen is eenvoudig!

  • Een berichtje onder deze blog voldoet, of onder de winactiepost op Facebook.
  • Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en zouden het tof vinden als je ons volgt op onze kanalen! En het achterlaten van een foto, of tag al helemaal!
  • De winactie loopt t/m 8 januari waarna de winnaar in de week erna bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht via een PM, of je achtergelaten e-mailadres.. We vragen je wel om hier binnen 48 uur op te reageren om te voorkomen dat de prijs naar een andere deelnemer zal gaan!
  • Bij de winacties op Olivette.nl gelden onze voorwaarden die je hier kunt terugvinden!

Veel succes en wellicht heb jij dit fantastische boek snel in huis! En uiteraard kan je het boek t.w.v €14,99 ook gelijk zelf (online) kopen.

  • Auteur:Floor Bal & Iris Deppe (ill.)
  • ISBN:9789025771942
  • Soort:Hardback
  • Pagina’s:40 blz
  • Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief