Delen vinden we super lief

Martijn en ik wilde heel graag nog een kindje maar hoe leuk is dat voor kindje nummer één? Amelie heeft altijd alle aandacht gehad en nu moet ze dat ineens delen met een klein huilend baby’tje. Hoe leuk is het om van de één op de andere dag grote zus te zijn?

Oudste kind

Bij de geboorte van Amelie waren Martijn en ik ineens papa en mama. Ik had alle tijd om de hele dag met haar te knuffelen. Vergeleken met haar jonge zusje had ze een hele rustige start van haar leven. Geen broer of zus die haar wel heel stevig knuffelt of enthousiast in haar oor tettert. Ze kon lekker relaxt tegen mama in slaap vallen. Hoe groter ze werd, hoe meer ze gezellig kletste. En dan ineens komt er een einde aan die rust. Een nieuwe baby in huis….

Tips and tricks

Hoe kan je er nou voor zorgen dat het voor grote zus (of broer natuurlijk) net zo fijn is als voor mama en papa? Hier paar tips om het leuk te houden voor de kleine, grote broer en zus die mama en papa van het één op het andere moment moet delen.

Mama heeft een baby in de buik

grote zus

Amelie mocht de positieve zwangerschapstest op vaderdag aan papa geven. Ze had op dat moment nog geen idee wat er aan de hand was. Bij de eerste echo ging ze mee. Bij het zien van ons cashewnootje op het scherm wist Amelie zeker dat, dat geen baby’tje was. Hoe meer mijn buik groeide, hoe leuker ze het vond en hoe meer mensen ze vertelde dat mama een baby in haar buik had. ‘S Avonds wilde ze het liefst voorgelezen worden uit het boekje ‘Wat zit er in je buik, mama‘. Ze werd zo veel mogelijk betrokken bij mijn zwangerschap en kon niet wachten tot haar zusje er was.

Lekker spelen in het ziekenhuis

Omdat Amelie met een keizersnede is geboren, liep ik de laatste maanden van mijn zwangerschap bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Amelie ging altijd mee. Samen bewonderden we haar zusje in mijn buik. Ondertussen was ze goed bekend met het ziekenhuis. Dus het ziekenhuis binnenstappen was niet nieuw en spannend meer voor haar. Het was bekend terrein waar ze graag naartoe ging. Want je kunt er zo leuk spelen en tekenen in de wachtruimte.

Een grote meisjes kamer

pixers kinderkamer

Ineens een baby in huis is natuurlijk een enorme verandering. Om niet alles tegelijk te veranderen heeft ze ruim op tijd een nieuwe kamer gekregen. Voor kleine zus hoefden we eigenlijk niet zo heel veel te doen. We hebben een muurtje geverfd en iets nieuws aan de wand gehangen. Amelie daarentegen, kreeg een toffe peuterkamer.

Leuk behangetje, grote meisjes kast en een super stoer tentbedje. Tegen de tijd dat de kleine er was, wist ze niet beter dan dat de kleine kamer de babykamer was.

Altijd leuk: een cadeautje!

grote zus

Mijn moeder had bedacht dat ze een pop voor Amelie zou kopen. Zodra de baby geboren was kreeg ze haar eigen baby van oma. Ze vond het prachtig! Nu, drie maanden later, gaat ze nergens heen zonder haar baby. Ze doet me overal in na. De baby wordt regelmatig verschoond, ligt ineens in de kinderwagen en mag zo nu en dan aan de borst. Ze blijkt een fantastische mini-mama. En een cadeautje is altijd leuk! Uiteindelijk is ze overspoeld met cadeau’s. Heel veel vrienden brachten ook een cadeautje mee voor grote zus.

Cadeautje van grote zus

Laat de kersverse grote broer of zus zelf een cadeautje uitzoeken voor de baby. Bij de eerste kennismaking heeft ze iets om te geven. Een leuke en verantwoorde taak. Ze wordt op deze manier betrokken bij het nieuwe mensje in haar leven. En helpt mama en papa een handje mee.

Eerste kennismaking

Een vriendin gaf me de tip om bij de eerste kennismaking niet met de baby op schoot te zitten. Ineens heeft mama alle aandacht voor de baby in plaats van voor jou. In mijn geval was dat heel makkelijk want ik lag op het o.k. toen mijn grote meisje ons kleine meisje voor het eerst zag. Apetrots was ze op haar kleine zus “kijk eens mama!”

grote zus

Amelie kon niet wachten tot haar zusje er was. “Waar is mijn zusje nou?”, vroeg ze als we weer met dikke buik, zonder baby het ziekenhuis uit liepen. Ondertussen is ze ruim drie maanden grote zus en die taak past haar uitstekend! Als baby Eloise huilt op de opvang, herkent ze direct dat het haar zusje is. Ze is stapelgek en beretrots op haat kleine zusje. Ik denk dat het wel goed komt. Uit ervaring weet ik hoe leuk het is om broertjes of zusjes te hebben. Als kind maar zeker ook alle jaren daarna.

Liefs Aileen

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief