Delen vinden we super lief

Begin van de zomer kreeg ons meisje ineens allemaal rode, droge plekken. In haar ellebogen en polsen. Later begon het zich ook te ontwikkelen in haar hals en knieholten. Tijd voor actie! Want we houden niet van eczeem. We zijn gaan smeren met Vitop forte Junior van DERMASENCE.

Wrijven niet krabben

De rode plekken jeukten enorm dus ons meisje ging fanatiek krabben. Een hele logische reactie want ze wil natuurlijk van die irritante jeuk af. Maar ja, niet zo goed voor haar huidje, die er alleen maar roder van werd. Oma leerde haar dat ze moest wrijven in plaats van krabben. Dat was al een stuk beter voor haar huidje.

Naar de huisarts

We zijn toch maar even langs de huisarts gegaan want het werd alleen maar erger. We kregen een receptje voor een middeltje. Even smeren en binnen een dag ,was ze van al haar plekjes af. Helaas kwam het telkens terug wanneer we gingen afbouwen. Het was wel echt een medicijn dus daar wilde ik ook niet te lang mee doorgaan. Ik wilde iets waar je zorgeloos lang mee door kunt smeren zonder dat het kwaad kan.

Net als haar nichtje

Eczeem vind ik dus niks voor ons meisje. Mijn man en ik hebben een hele makkelijke huid. Nooit eczeem of uitslag. Onzin natuurlijk want iedereen kan er last van hebben. Mijn zwager had er als kind ook last van en zijn dochter nu ook. Dus ergens in de familie zit het er toch wel in. De tip van mijn schoonzusje was: smeren met een goed middel voordat de eczeem ontstaat. Daar kan ik wat mee.

Een zonnetje en rode plekken

Warm weer blijkt niet echt goed voor de huid van onze peuter. Zodra de zomerjurkjes en slippers uit de kast komen, krijgt zij rode plekken. We zijn nu aan het genieten van een late zomervakantie. Lekker in de Spaanse zon. En ja hoor. De elleboogjes en polsjes begonnen al langzaam rood te worden. Ik ben meteen gaan smeren met ‘Vitop forte’. Jippie, het werkt! We smeren elke dag ’s morgens en ’s avonds en de rode plekken blijven weg. De rode plekken die ze al had, zijn zelfs verdwenen.

Dermasence Vitop forte (Junior)

Vitop forte Junior, is het nieuwste product van het Duitse merk DERMASENCE. Naast deze juniorversie, speciaal voor de allerkleinste onder ons is er ook een ‘volwassen’ variant. Toch wel fijn om iets te hebben voor baby’tjes vanaf 3 maanden. Anders dan het middeltje van de huisarts, kan je dit gewoon blijven gebruiken omdat er geen cortisone in zit. Geen vervelende bijwerkingen dus.

Wat zit er dan wel in?

DERMASENCE staat voor een gezonde huid. Voor alle huidtypen dus ook voor het gevoelige huidje van onze kleine kids. Ze maken gebruik van de kracht uit de natuur. In dit geval van de ontstekingsremmende werking van de wede-plant. Dit gecombineerd met groene thee en Aloë Vera maakt blijkbaar een heel goed middeltje tegen eczeem.

Smeren maar!

Het zalfje is geurloos. Het voelt prettig aan en trekt lekker snel in. Wel zo fijn bij ongeduldige kindjes die niet houden van vettigheid op hun lijf. Er vormt zich een ademende, beschermende laag op de huid. En het aller belangrijkste: het werkt! Wij gebruikten het in het zonnetje maar het is ook perfect tegen de weersomstandigheden van de herfst. Zeker ook het gure herfstweer kan de huid uitdrogen. Kleine babyzus gebruikt het tegen luieruitslag. Ik ben blij dat we een tube in de koffer hebben gedaan.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief