Delen vinden we super lief

De gerenommeerde reisgids vertelt dat Philly’s geschiedenis, bezienswaardigheden en restaurants er mede voor hebben gezorgd dat zij in de top 5 van de lijst “Best in Travel” staan.

Philadelphia is uitgeroepen tot een van de beste steden om te bezoeken in Lonley Planet’s 2024 “Best in Travel” awards. De gerespecteerde reisgidsenuitgever stelde een lijst samen van 50 wereldwijde bestemmingen in vijf hoofdcategorieën: top landen, regio’s, steden, duurzame reisbestemmingen en beste prijs-locaties. Hierbij bevindt Philadelphia zich in de top 10 steden. Lonely Planet noemt bij de motivatie voor de keuze van Philadelphia de rol van de stad als de ‘geboorteplaats van de Verenigde Staten’. Ook het feit dat Philadelphia de allereerste werelderfgoedstad van de Verenigde Staten is, en de ‘kinetische energie’, musea en eetgelegenheden waren volgends Lonley Planet belangrijke factoren.

Philadelphia is één van slechts twee Amerikaanse steden die zijn opgenomen in de lijst van Lonely Planet. Philadelphia staat op de vijfde plaats, na Nairobi, Parijs, Montreal en Mostar. Kansas City is de enige andere Amerikaanse stad op de lijst, zij kreeg een tiende plaats.

Op de website van Lonely Planet worden bezienswaardigheden en restaurants in Philadelphia in het bijzonder aanbevolen voor een bezoek. Inbegrepen zijn: DiBruno Brothers, South Philly Barbacoa op de historische Italiaanse markt, de Zuidoost Aziatische markt in FDR Park, Bassett’s Ice Cream in de Reading Terminal Market en Zahav, het meervoudig bekroonde restaurant van Michael Solomonov in Society Hill.

De erkenning door Lonely Planet markeert de voortdurende trend van nationale en internationale waardering voor Philadelphia door invloedrijke organisaties die het reisgedrag beïnvloeden. In mei van dit jaar publiceerde de wereldwijd erkende reisautoriteit Michelin haar allereerste bestemmingsgids voor Philadelphia, waarin de topervaringen voor vrijetijdsreizen in de stad werden belicht. In juni wonnen chef-koks en restaurants uit Philadelphia in vier categorieën bij de James Beard Awards 2023. Philadelphia’s restaurants en voedselmarkten blijven nationale erkenning behalen in “beste van”-lijsten gepubliceerd door bekende titels, waaronder Food and Wine, de New York Times en de Washington Post. Daarnaast hebben lezers van USA Today Philadelphia uitgeroepen tot de “Most Walkable City” in Amerika en de “Best City for Street Art” van 2023.

Er bestaat geen twijfel over: Philadelphia heeft momentum, zowel nationaal als internationaal, voor zowel groepsbijeenkomsten als vakanties. Mensen willen de stad bezoeken, in onze restaurants eten, onze musea bezoeken, onze openbare kunst zien en genieten van de geschiedenis en cultuur van deze geweldige stad. We zien dit momentum in onze bezoekersaantallen, in de nieuwe internationale routes die naar Philadelphia International Airport komen, en in onderscheidingen zoals deze”, aldus Gregg Caren, president en CEO van het Philadelphia Convention and Visitors Bureau. “We hebben er vertrouwen in dat we dit momentum kunnen voortzetten tot 2026 en daarna.

Photo credit: Kyle Scott

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief