Delen vinden we super lief

Amelie vond het prachtig om grote zus te wordend. Ze kon niet wachten tot de baby er was. De dag dat Eloise en ik thuis kwamen uit het ziekenhuis, kreeg Amelie van haar oma een pop. Haar eigen baby. Het begin van een onafscheidelijk duo; Amelie en haar pop ‘Eloise’ (vernoemd naar haar kersverse zusje). Popje gaat overal mee naartoe. In bed heeft ‘paardje feestmuts’ plaats moeten maken voor Amelies eigen baby. Maar ook andere poppen blijven haar favoriete speelgoed. Om haar ‘gezinnetje’ uit te breiden heb ik mijn oog al laten vallen op een nieuw exemplaar: ‘Baby alive magisch kapsel’.

Kindjes en poppen

Wat is dat toch met poppen? Al eeuwenlang super populair. Als kind was ik altijd met mijn pop in de weer en nu doet ons meisje hetzelfde. Ze kopieert heel graag. Als ik ga stofzuigen, tovert zij die van haar tevoorschijn. Net als ik met haar babyzusje, heeft zij haar pop om voor te zorgen en om mee te knuffelen. Ze gaat helemaal op in haar rollenspel.

Poppenmama’s en -papa’s

Vroeger waren poppen misschien vooral voor meisjes, nu voor alle kindjes die het leuk vinden. Zeker voor die kleintjes is er echt nog geen verschil tussen jongens en meisjes speelgoed. Op het kinderdagverblijf laten jongetjes vol trots hun prinsessenjurk of nagellak zien. Wij hebben een gezellig meidenhuis. De jongste is vooral geïnteresseerd in labeltjes. Het maakt nog niet uit of daar een pop of een vrolijk gekleurde theedoek aan vast zit. Haar tijd komt nog wel. Grote zus is een echt poppenmeisje. Een poppenmeisje die ook gek is op Lego, autootjes en meer vriendjes dan vriendinnetjes heeft.

Een nieuwe pop

Wat haar betreft kan de poppencollectie best nog wel een beetje worden uitgebreid. Goed nieuws want er komt weer een hele leuke nieuwe Baby Alive pop aan. We kennen de ‘levende poppen’ al die geluidjes maken, op het potje plassen en rustig worden als je ze een speentje geeft. Ze kletsen heel wat af en er wordt soms zelfs een dansje gedaan. Super leuk en ook nog met een educatief element. De nieuwste Baby Alive pop komt er binnenkort aan: Baby Alive magisch kapsel. Ze heeft alles in zich wat kleine moedertjes leuk vinden. Teminste, als ik kijk naar ons eigen meisje.

Pak de schaar er maar bij

Gewoon omdat het kan! Vanmorgen wilde Amelie de staart van haar ‘my little pony’ knippen. ‘Is dat niet een beetje zonde?‘, vroeg ik haar. Een beetje bijknippen is veel mooier volgens mijn meisje. En bovendien had hij ook nog haar op zijn hoofd. Ik geef haar groot gelijk. Wat is er nou leuker dan ergens de schaar inzetten? Tenminste, dat vond ik als kind ook. Zo liep mijn broer rond met een groot gat in zijn pyjamabroek. Daar was mama niet zo blij mee. Gelukkig is ‘Baby Alive magisch kapsel‘ speciaal bedoeld voor kindjes die graag de schaar in mooie lokken willen zetten. En het allermooiste is: als je het magische schaartje gebruikt om te knippen en vervolgens met een speciale borstel kamt, groeit het vanzelf weer aan.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Deze poppenbaby houdt er wel van om mooi gemaakt te worden. Nadat ze geknipt en gekapt is, kan je haar diadeem versieren met leuke accessoires. Als ze zichzelf in de spiegel bekijkt laat ze horen hoe mooi ze het vindt. Ik zie de twee tuttebelletjes wel samen voor de spiegel bezig. Amelie is namelijk ook gek op zichzelf en anderen mooi maken. Lekker tutten met haarspeldjes, kinder make-up en het liefst ook met mama’s föhn, lippenstift en nagellak. Gelukkig is haar houten make-up setje bijna net zo populair als mijn lippenstift. Kan ze die lekker gebruiken voor haar pop.

Wat is daar nou zo educatieaf aan?

Interactief speelgoed babyalive

Dat het leuk is, lijkt me duidelijk. Maar kan je er dan ook iets van leren? De originele poppen van Baby Alive inspireren kinderen in hun rollenspel, met verzorgmomenten, grapjes en magische ervaringen. Door zelf thuis kappertje te spelen met de pop, kan het de weg naar de echte kapper iets minder spannend maken. Dat zou fijn zijn want Amelie’s eerste bezoek aan de kapper moet nog komen. Zo snel groeit het haar van mijn meisje niet.

Nog even wachten

Vanaf begin november is ‘Baby alive magisch kapsel’ te koop. Voor €49,99 kan je een poppenpapa of -mama heel blij maken. Mooi op tijd, voordat de goedheiligman in het land is dus.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief