Delen vinden we super lief

Eindelijk is het zover en weten we wie de winnaars worden in de ‘Verkiezing Speelgoed van het Jaar‘! Wat hebben we fantastisch speelgoed voorbij zien komen afgelopen weken waarbij een stem uitbrengen soms echt heel lastig was! Wat hebben we uitgekeken naar het moment dat Jörgen Raymann op feestelijke wijze de winnaars per leeftijdscategorie bekend kon maken. Dit deed hij in Pathé Arena in samenwerking met Swazoom, een welzijnsorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor alle kinderen, jongeren en bewoners in Amsterdam-Zuidoost. Vanwege de corona maatregelen vond de feestelijke uitreiking in een select gezelschap plaats in Amsterdam, waar wij bij mochten zijn.

Over de samenwerking

Swazoom is een welzijnsinstelling in Amsterdam-Zuidoost en wil net als de Stichting SpeelGoed Nederland (SGN), dat er meer wordt gespeeld. Ze versterken elkaar en hebben de krachten gebundeld bij het opzetten van een tof project. Andere Amsterdamse instellingen zullen dat naar verwachting ook uitvoeren en hopelijk ook welzijnsorganisaties verder in het land. En dit met het allerbelangrijkste doel de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten.

Over de Verkiezing Speelgoed van het Jaar: de vakjury nomineert – de consument bepaalt de winnaars!

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is al meer dan 45 jaar een begrip en ieder jaar lees je er bij ons over. Via de verkiezing wordt speelgoed op een positieve manier onder de aandacht gebracht en worden (groot)ouders geholpen bij het uitzoeken van speelgoed voor hun (klein)kind(eren) en henzelf. Een vakjury bestaande uit een pedagoog, journalist, een influencer, spellendeskundigen en experts uit de speelgoedbranche nomineerden in zeven leeftijdscategorieën het beste speelgoed en de leukste spellen. En uiteindelijk bepaalt de consument de winnaars. In onderstaand overzicht vind je de genomineerden incl. de winnaars….

* Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Playmobil blijft ongekend populair. Met de sets van Playmobil 1.2.3. hebben nu ook de allerkleintjes speelplezier en een leerzame ervaring. En voor peuters is het Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf helemaal hun wereld Deze set van Playmobil kan je meenemen en heeft alles wat kinderen leuk vinden zoals een schommel, glijbaan of draai mee in de draaimolen. Kinderen kunnen hun eigen ervaring naspelen in deze set en alles past in het bijgeleverde koffertje.

* WINNAAR: SmartMax My First Sounds Senses

De SmartMax My First Sounds Senses is een magnetische speelset voor de allerkleinsten in huis. Vier kleurrijke ballen en staven met verschillende texturen, vormen, kleuren en geluiden zorgen voor een hele beleving. je schud de staven en ballen om muziek te maken en de aantrekking (magneten) tussen de onderdelen waarbij de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie wordt geprikkeld. Een ideale set voor kinderen die de wereld aan het ontdekken zijn!

Winnaar verkiezing speelgoed van het jaar 2020 : 4 & 5 jaar

Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 4 & 5 jaar met als winnaar….

Ik Leer Symmetrie van Jumbo

Met ‘Ik leer symmetrie’ leren kinderen spelenderwijs wat symmetrie nou precies is. Bij ons thuis is het een favoriet spel en wordt er vaak bi gepakt. Door vormpjes op de juiste manier neer te leggen, ontdekken ze het magische effect dat een spiegel kan hebben. Met deze set leren kleuters figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. En komen ze er even niet uit dan zijn de kaartjes ideaal. Ze spelen er onwijs leuk mee!

* PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Paw Patrol niks is te dol! We hebben thuis veel van dit speelgoed en de rollenspelen krijgen steeds een andere vorm. Met de PAW Patrol Ultimate Police Cruiser van Chase krijg je vijf voertuigen in één! Een auto, twee motoren, een helikopter en een boot zorgen ervoor dat de Ultimate Police Cruiser overal op voorbereid is. Het is een enorme cruiser met toffe functies zoals zwaailichten en geluiden. met hun favoriete pups kunnen ze hier eindeloos mee spelen!

* Louis Liaan van Megableu

Louis Liaan is een spel waarbij alles draait om Louis de aap. Deze aap hangt tussen twee lianen en heeft honger. Het eten kan aan Louis gehangen worden, maar pas op! Wordt het te zwaar dan vliegt al het eten in het rond. Niks zo onvoorspelbaar als Louis Liaan, want de ene keer heeft hij meer honger dan de andere keer. Dit spel wordt nog verwacht!

* WINNAAR: Jaak en de Bonenstaak

Jaak en de Bonenstaak van Smartgames mag niet ontbreken in deze leeftijdscategorie. Smartgames is een bekende leverancier van winnende spellen en niet zonder reden! Bij dit spel mag je je hersenen ook aan het werk zetten aangezien Jaak naar het kasteel in de wolken wil klimmen.

Dit sprookjesachtige spel omvat 60 opdrachten waarbij puzzelstukken kantelen terwijl ze op hun plaats vallen. Kinderen leren hiermee heel goed plannen!

Winnaar speelgoed van het Jaar 2020 : 6 & 7 jaar

Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 6 & 7 jaar met als winnaar….

* WINNAAR: LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set

LEGO in combinatie met Super Mario is een hele goede combinatie!! Met de LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set wordt het een groto avontuur! De set bevat een interactief Mario figuur dat directe reacties geeft net als in de echte videogame En ook heir gaat het om muntjes, de strijd en supergevechten! Heel leuk en origineel bedacht!

* Froggit van Smartgames

Met Froggit van Smartgames leid je jouw kikkers veilig over de vijver zonder dat ze gegrepen worden door de vis, of zonder dat de kikkers van tegenspelers als eerst de overkant bereiken. Dit spel kan op twee verschillende moeilijkheidsniveaus gespeeld worden afhankelijk van de ervaring en leeftijd van de spelers. We zijn fan van smartgames en gunnen de makers dan ook echt een titel in een van de categorieën.

* FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Mama Josie de Kangoeroe van FurReal is een interactief huisdier waar je veel plezier mee kunt beleven. Haar drie baby’s een jongen, meisje en een…. verrassing zijn ook wel heel cute! Mama Josie de Kangoeroe en haar kleintjes kennen meer dan 70 geluids- en bewegingsreacties! Pret gegarandeerd!

* Bank Attack van Megableu

Bij Bank Attack van Megableu gaat het om samenwerken en bevelen van de baas opvolgen. De stem van de baas komt uit de kluis, waar je best zenuwachtig van kunt worden. Het zorgt voor veel hilariteit! Je pakt de juiste gereedschappen en ruilt ze met je teamgenoten. Het gaat hier om de jackpot!

Winnaar speelgoed van het Jaar 2020 : 8 & 9 jaar

Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 8 & 9 jaar. En de winnaar is….

* Color Addict

Color Addict is een kleurrijk en meeslepend spel dat ideaal is voor op spelletjesavonden met het hele gezin, een feestje, of op school. Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen! Een spel dat heel leuk is bedacht!

* LEGO DOTS BFF armbandenset

Met de LEGO Dots BFF armbandenset  maak je coole armbandjes om te delen met je bff. Met de kleurrijke LEGO dots die je er op klikt een kleurrijk geheel. Een hele leuke en bovendien creatieve bezigheid.

* WINNAAR: LAMA van 999Games

Bij LAMA van 999Games moet je zo snel mogelijk al je kaarten afleggen. Het gaat om strafpunten teruggeven en optellen, afhankelijk van je eigen snelheid. Snelheid is belangrijk, maar de tactiek is ook cruciaal om je tegenstander te verslaan.

Winnaar speelgoed van het Jaar 2020 : 10 & 11 jaar

Dit waren de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 10 & 11 jaar met als winnaar…..

* Overbooked

Overbooked van Jumbo is een spel die we met plezier getest hebben! je bevind je op de drukste luchthaven van ons land waar je op de servicedesk werkt. Het is je taak om ervoor te zorgen dat alle passagiers een stoel in het vliegtuig krijgen. En daar komt veel bij kijken met als die wensen en eisen. En nu blijkt het vliegtuig ook nog eens overboekt te zijn. Het is hierbij de vraag of je alle passagiers tevreden weet te stellen!?

* WINNAAR: De Zoektocht naar El Dorado van 999Games

In de spel De Zoekstocht naar El Dorado draait het om de mysterieuze schat van El Dorado. Het is een Race tegen andere expeditieleiders door het oerwoud om hierbij als eerst de schat te bereiken. Een spel dat echt heel leuk is bedacht!

* Cube Duel van SmartGames

Tijdens het spel Cube Duel van Smartgames creëren de spelers een kubus door om beurten een stuk van hun kleur in het spelbord te plaatsen. het is het doel om zo veel mogelijk vierkanten in jouw kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus te krijgen om het spel te winnen Dit spel is ook in je eentje te spelen.

Winnaar speelgoed van het Jaar 2020: 12 t/m 17 jaar

Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 12 t/m 17 jaar met als winnaar…

* Herrlof van Jolly Dutch

Herrlof van Jolly Dutch speelt zich af tijdens de Vikingperiode. Vier Vikingen vechten voor Herrlof: de winst en lof die ze hebben verkregen door oorlog te voeren. Het is de vraag wie de volgende Viking koning wordt? Het is een slagenspel voor twee spelers waarbij je totaal één van de spelers als eerste minstens 50 punten bij elkaar moet sprokkelen. De speler met de meeste punten wint.

* WINNAAR: Stay Cool van 999Games

Stay Cool van 999Games is een partyspel waarin spelers simpele vragen moeten beantwoorden. Klinkt eenvoudig toch? De uitdaging zit hem er in dat je door 2 personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene vraag moet je goed beantwoorden terwijl de andere gespeld moet worden mt gekleurde dobbelstenen. Lukt het jou om te multitasken?

Winnaar speelgoed van het Jaar 2020: 18 +

Het speelgoed in de leeftijdscategorie 18 plus wist ons ook te triggeren! Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 18 plus, met als winnaar….

* WINNAAR: De Crew van 999Games

De Crew van 999Games is een coöperatief en uitdagend kaartspel. Een moderne variant van klaverjassen maar met een twist! In 50 missies speel je het uit zonder te praten. En dat is best een kunst om beperkte communicatie te hebben. De missies zijn steeds anders en worden ook steeds moeilijker! Echt heel tof!

* Black Stories Uni Edition

Black Stories Uni Edition bevat gitzwarte raadsels die je samen moet oplossen waarbij één speler de Raadselmeester is. Diegene moet het raadsel voorlezen en de oplossing kennen. Andere spelers stellen vragen die enkel met ja of nee beantwoord mogen worden. Samen los je het raadsel op rondom de campus, dit is een veilige plek waar professoren en studenten op een geheimzinnige wijze verdwijnen

Zaten jouw favorieten er tussen? Het was een feestelijke middag! En wat een feest voor de winnaars!

De winnaars in de verschillende categorieën zijn:

0 t/m 3 jaar: SmartMax My First Sounds & Senses (Smart)

4 en 5 jaar: Jaak en de Bonenstaak (Smart)

6 en 7 jaar: LEGO Avonturen met Mario starter set (LEGO)

8 en 9 jaar: LAMA (999 Games)

10 en 11 jaar: De Zoektocht naar El Dorado (999 Games)

12 t/m 17 jaar: Stay Cool (999 Games)

18 plus: De Crew (999 Games

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief