Delen vinden we super lief

Spelletjes zijn favoriet in huize Church, en het was weer raak, we mochten een nieuw spel reviewen voor Olivette. En niet zomaar een spel, nee één van de spellen die genomineerd is voor speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 6 & 7 jaar ‘Bank Attack’van MEGABLUE.

Kraak de kluis en verdien 50 miljoen

Bijna alle spellen vallen bij ons in de smaak, dus het proberen van het gloednieuwe spel Bank Attack is aan ons wel besteed. Toen we het aanzetten vond onze dochter Miss O, 6 jaar oud het meteen geweldig. Want het spel ‘praat tegen je’. Je kiest een rol, Hacker, Money Man, Look Out of Explosieven Expert. Je krijgt opdrachten van de baas om samen de kluis te kraken. Je moet spullen ruilen en op de goede knoppen drukken. (Okay, het klink misschien niet zo spannend als je het zo opschrijft maar het is er echt een in de categorie, je moet het zelf ervaren om te weten hoe leuk het is.)


Voor alle goed en vooral op tijd volbrachte opdrachten verdien je geld en langzaam opent de kluis zich. Aan het einde van het spel opent de kluis helemaal en valt al het goud eruit. De baas vertelt je of je foutloos hebt gespeeld. Zo ja, dan heb je 50 miljoen verdiend! Als je te veel fouten maakt, gaat het alarm af en heb je de opdracht niet volbracht.

Paniek bij level 5

Het spel heeft verschillende levels maar duurt altijd 5 minuten. Het verschil in levels is dat de opdrachten elkaar van ‘redelijk goed te volgen’ tot ‘heel, heel snel achter elkaar’ opvolgen. De stem in combinatie met de piepjes en het steeds een stukje verder opengaan van de kluis maken het echt een heel spannend en interactief spel. Tot level 3 was het te doen, daarna was het echt nog wat te moeilijk voor Olivia. We hebben voor de grap level 5 geprobeerd, daar raakte ze bijna van in paniek omdat het zo snel ging en ze niet bij kon houden. Het spel is moeilijk genoeg om niet te snel te winnen en dus raak je er niet snel op uitgekeken.

Een dikke 10

Je moet echt heel goed opletten, dat alleen al is goed voor Olivia die soms wat moeite heeft met focussen. Een ander leuk aspect aan het spel is dat je als team samenwerkt om de kluis te kraken, je kan dus samen winnen of samen verliezen, maar speelt niet tegen elkaar. Het motto van het spel is dan ook: ‘één team, één missie, grijp de 50 miljoen!’ Bank Attack is echt anders dan andere spellen en krijgt van ons een dikke 10. Ik heb zo maar het gevoel dat het in de toekomst vaak gespeeld zal worden in huize Church.

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020

Bank attack is net als ‘De Zoektocht naar El Dorado‘, ‘Stay cool’, Overbooked’ de ‘PAW Patrol Ultimate Police Cruiser’ en ‘Ik Leer Symmetrie‘ genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar 2020′. De verkiezing voor speelgoed van het jaar is onafhankelijk, omdat de consument bepaalt wie wint. Met jouw stem maak je bovendien kans op leuke prijzen. Klik hier om te stemmen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief