Delen vinden we super lief

De genomineerden voor speelgoed van het jaar 2020 zijn bekend en uiteraard heb ik mijn stem uitgebracht! Het coöperatieve kaartspel De Crew behoort ook tot één van de gelukkigen die genomineerd zijn voor deze felbegeerde titel en wij snappen wel waarom. Als je dit spel eenmaal bent begonnen wil je missie na missie voltooien!

De Crew coöperatief kaartspel
Voltooi als astronaut de 50 ruimtemissies

Coöperatie is bij De Crew heel belangrijk

Het coöperatieve kaartspel De Crew is geschikt voor 2-5 spelers en wordt aangeraden vanaf 18 jaar en ouder. De spelers moeten samen 50 verschillende missies proberen te voltooien dat voor leuke speelmomenten zorgt. De missies doorkruizen het hele heelal en de spelers zijn de astronauten. Het ruimtethema komt goed terug in het spel. Dankzij de korte verhaaltjes van de missies geven je echt het gevoel dat je op ruimtemissie bent. Als je fan bent van alles wat met de ruimte te maken heeft, dan is dit een spel voor jou!

Het coöperatieve kaartspel De Crew
Er is veel moeite gedaan om het ruimtethema goed in het spel te verwerken! De korte verhalen bij de missies sluiten op elkaar aan en geven, met een beetje fantasie, je het gevoel met je medespelers echt op ruimtemissie te zijn. Leverancier: 999 Games Prijs: € 12,99

De Crew wint of verliest altijd samen

Iedere ronde moet iedere speler een kaart van één van de vier kleuren spelen. De speler met de hoogste kaart krijgt alle kaarten en wint de slag. Het spel lijkt daarmee op hartenjagen. Als er een kaart bij zit die ‘de opdracht’ van de winnende speler was, dan heeft de hele ‘Crew’ gewonnen. De Crew kan dan aan de volgende missie beginnen, die steeds moeilijker wordt. Voor het halen van een missie moet je echt met elkaar samenwerken, je wint of verliest namelijk altijd samen. Maar let op: in de ruimte is het lastig communiceren. Dit kan daarom alleen tussen de rondes door, met behulp van fiches.

Overview Coöperatief kaartspel De Crew
Alsof je écht in de ruimte bent: Het doel van De Crew is om 50 verschillende missies te vervullen die uit één of meerdere opdrachten en/of voorwaarden bestaan. Het gaat echt om samenwerken met je medespelers.

Het spel is makkelijk te begrijpen en blijft uitdagend

De regels zijn makkelijk te begrijpen, zonder dat het spel snel saai wordt. Er zijn namelijk allerlei toevoegingen en varianten, waardoor het steeds een uitdagend blijft om de missies te volbrengen. Ook wanneer je dezelfde missie speelt kan dit heel anders worden ervaren dan de keer ervoor, omdat andere spelers andere kaarten moeten bemachtigen. Het spel vraagt strategisch inzicht en samenwerking. Daarnaast is het belangrijk om goed op te letten, want één foute kaart kan het einde van een missie betekenen..

De Crew spelinhoud
Met het spel De Crew heeft 999games een standaard slagenspel om weten te toveren in een leuk, coöperatief en uitdagend spel met mooie kleurrijke kaarten

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020, categorie 18 Plus.

De Crew is net als ‘De Zoektocht naar El Dorado‘, ‘Overbooked’ en ‘Ik Leer Symmetrie‘ genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar 2020′. De verkiezing voor speelgoed van het jaar is onafhankelijk, omdat de consument bepaalt wie wint. Met jouw stem maak je bovendien kans op leuke prijzen. Klik hier om te stemmen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief