Delen vinden we super lief

Elk jaar worden er tijdens de verkiezing “Speelgoed van het Jaar” door een vakjury in zeven leeftijdscategorieën nominaties toegekend. Vervolgens mogen wij als consument (lees moeder) onze stem uitbrengen en wordt hierdoor de winnaar per categorie bekend gemaakt. Eerlijk, ik ben niet zo dol op stemmen, maar maak toch graag kans op toffe prijzen. Daarnaast ben ik heel nieuwsgierig naar de genomineerde speelgoed merken.

Vooral in de leeftijdscategorie van onze kinderen. Want kiezen vind ik heel lastig! Vanaf 3 september t/m 4 november kun je op Speelgoedvanhetjaar.nl stemmen op het speelgoed welke jij het allerleukste vindt! Doe je mee?

Goed spelenVerkiezing Speelgoed van het Jaar

De verkiezing wordt georganiseerd om aandacht voor ‘goed spelen’ te krijgen en om ons een beetje te helpen in het doolhof van speelgoed. Hebben jullie de speelgoedgids ook al in huis? Ik heb geen idee wat ik ze moet geven en wat wijsheid is. Er is echt zoveel speelgoed op de markt, maar echt niet alles is geschikt voor een bepaald kind of volwassene.

En is het voor even, of langere tijd leuk voor de kinderen? En is de prijs/kwaliteit wel in evenwicht? De ‘Stichting SpeelGoed Nederland’ (SGN) organiseert de verkiezing en geeft op een bescheiden manier voorlichting over speelgoed. Handig natuurlijk, maar ze vinden ook dat spelen vooral leuk moet zijn.

Kinderen moeten zoveel

Kinderen moeten al veel in het dagelijkse leven en als ze eindelijk vrij zijn van school dan moeten ze mijn inziens vooral spelen met speelgoed dat zij zelf leuk vinden. Ik vind het fijn als er bij het speelgoed een educatief aspect in zit, maar ik ben gerustgesteld dat dat er altijd is bij spelen. Spelen is altijd leren, of dit nu buiten of binnen is.

En als je meer wilt weten over de toegevoegde waarde van het speelgoed, is er op de website van de verkiezing ( www.speelgoedvanhetjaar.nl ) bij iedere nominatie een pedagogisch verslag opgenomen. heel handig en ook nog eens opgesteld door ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers. Dat geeft een goed gevoel toch!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar vind ik een goed initiatief omdat je als ouder net even iets meer nadenkt over je aanschaf. Mijn kinderen zijn echt dol op spelen en ontdekken graag alles wat los en vast zit. Maarja je kunt je geld maar 1 keer uitgeven en dan maakt je graag een goede beslissing. Fijn dat de eerste selectie is gemaakt door experts. Wij kunnen als consument stemmen waar de voorkeur naar uitgaat. En ik heb zeker mijn favorieten.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

WINNEN

speelgoed van het jaar

En er moet uiteraard wel gestemd worden. want wat vind jij tof speelgoed? En je doet het niet voor niets! Je kunt namelijk het genomineerde speelgoed winnen. Alle fabrikanten hebben speelgoed ter beschikking gesteld voor de winnaars. Je kunt ook een kleurplaat inkleuren en insturen om extra kans te maken! Je kunt hier de kleurplaat downloaden en inkleuren.

Op 7 november wordt de winnaar feestelijk bekend gemaakt en daar zijn we uiteraard heel graag bij! We gaan er zeker een verslag van maken! Maar eerst ben ik benieuwd welk speelgoed jouw voorkeur krijgt… laat je me het weten..!?

Vakjury verkiezing Speelgoed van het jaar

De genomineerde artikelen zijn door de vakjury met grote zorg bekeken en beoordeeld. Dit gaat er professioneel aan toe kijk maar:

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief