Delen vinden we super lief

nationale binnenspeeldag

PLAYMOBIL en Nickelodeon roepen ouders en kinderen op, om samen te spelen op de nationale Binnenspeeldag op 27 oktober. Het einde van de vakantieperiode is een uitgelezen moment om ongestoord samen te spelen. De herfstvakantie is ook voor ons een periode om gezellige dagen samen door te brengen.

Als het buiten onstuimig weer is en de hemel grauw en guur, kruip ik het liefst op de bank met de spelende kids om me heen. De kinderen halen dan al het speelgoed uit de kast, maken een mega bende en kunnen ongestoord uren spelen.

Samen binnen spelen opnieuw ontdekken

Met de Binnenspeeldag wil Playmobil kinderen én ouders helpen om samen binnen spelen opnieuw te ontdekken. Ze willen graag dat we weer samen op de grond gaan zitten en meekruipen in de fantasiewereld van de kinderen met het speelgoed dat voorhanden is. Ik zal toegeven dat ik bij de #binnenspeeldag gelijk dacht, maar hé wacht eens even… ‘buiten spelen is toch veel beter”

Maar daar gaat het hier niet om. Eigenlijk hebben ze wel gelijk. Als ik thuis ben en de kindjes spelen er op los, dan laat ik ze vaak hun gang gaan. En eigenlijk is het best leuk om weer eens samen te spelen.  Ik zal er eens bij gaan zitten, of meehelpen met het bouwen van een hut.

Handen ineen geslagen deze Binnenspeeldag

Het speelgoedmerk Playmobil en Nickelodeon hebben de handen voor deze eerste Nationale binnenspeeldag ineen geslagen met hetzbuitenspeeldagenelfde doel. Er werden onder meer 50.000 raamposters gedrukt die je bij de speelgoedwinkels van Intertoys gratis kunt ophalen. Wij kregen er eentje in het tijdschrift Kek mama waar we op geabonneerd zijn. Met de poster op het ram geplakt kan je aan de buurt laten zien dat je kids de 27binnen spelen.

Binnenspeeldag, huh…

Uiteraard hebben wij de poster opgehangen en de reacties waren geinig. Vooral van de buurjochies. “dus we mogen dan niet aanbellen”? Je begint het gesprek over spelen met andere ouders en het heeft zelfs geresulteerd tot ‘Play dates’. Mijn zoontje is trots op zijn Playmobil piraten collectie en zo blijkt een vriendje alles van de politie en brandweer te hebben. Een mooie gelegenheid om alles weer uit de kast te trekken en de fantasie de vrije loop te laten.

Nickelodeon

Ook Nickelodeon wil graag nog meer kinderen aan het spelen krijgen en werkt graag samen met ‘De Nationale Binnenspeeldag’. Ze hebben als missie ‘De wereld van kinderen een beetje speelser te maken‘. Nickelodeon doet dat bijvoorbeeld door het maken en uitzenden van kinderprogramma’s. Ze vinden het heel belangrijk dat kinderen blijven spelen en zijn daarom al jarenlang initiator van de Nationale Buitenspeeldag.

talk like a pirate day

binnenspeeldag nickelodeon Playmobil

Het is een leuk initiatief en we doen uiteraard mee met deze thema. Maar of we bij mooi weer echt de hele dag binnen blijven kan ik niet beloven. Maar dan zal ik wel samen met de kinderen buitenspelen en ze uiteraard heel veel risico’s laten nemen ;-D

Lees ook: Risico’s laten nemen durft papa niet, het zijn mietjes als het om hun kroost gaat, blijkt uit onderzoek

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief