Delen vinden we super lief

Wie is er niet met PLAYMOBIL groot geworden? Herinner je nog de uren speelplezier die je er mee had? Boerderijen, vakantiehuizen, wintersport, kastelen, cowboy en indianen, maar ook een magische onderwaterwereld. Het was en is er allemaal waar kinderen eindeloos hun fantasie op los kunnen laten laten. Mijn kinderen zijn er ook vaak zoet mee en kunnen de productcatalogus minutieus doornemen! We dompelden ons in speelpark Oud Valkeveen onder in de magie van Playmobil en de allernieuwste onderwaterwereld collectie…. Lees en kijk je mee?

De magie van Playmobil

Boerderijen, politiekantoren, de onderwaterwereld, of het cowboyfort is in de fantasiewereld van kinderen snel omgetoverd tot bijvoorbeeld een kasteel. Dat is de magie van dit mooie speelgoed: alles kan en alles mag. Een kind denkt magisch en precies dat is waar dit merk op inspeelt. Wat is er nou mooier om je eigen kinderen met diezelfde magie op te laten groeien?

De herkomst van PLAYMOBIL

Het merk Playmobil is van oorsprong Duits en sinds de jaren 70 razend populair bij kinderen en volwassenen. De Duitse familie Brandstätter produceerde deze speelgoedlijn met plastic poppetjes voor het eerst in 1974. Maar al in 1971 waren er al de eerste ontwerpen. Omdat de olieprijs hoog was in de jaren 70 en olie een belangrijke grondstof voor plastic is, hield het merk het speelgoed bewust klein. Zo kon het speelgoed goedkoop gemaakt worden. Met de kleine poppetjes wordt urenlang gespeeld! Toen ze eenmaal oog in oog stonden met de grotere varianten in Oud Valkeveen werd er veelvuldig gevraagd of ik een foto kon maken

Oog in oog met het PLAYMOBIL karakter die hij thuis ook heeft!

Girlpower

De poppetjes zijn gebaseerd op de tinnen soldaatjes van vroeger. De poppetjes hebben genoeg bewegende lichaamsdelen zodat ze van houding kunnen veranderen, maar toch is het speelgoed niet ingewikkeld, omdat het niet zo veel bewegende delen zijn.

De gezichtjes van de poppetjes lachen en hebben geen neus, omdat deze vaak niet door kinderen getekend worden. In eerste instantie bestond de speelgoedlijn alleen mannelijke poppetjes, maar later kwamen er ook vrouwelijke poppetjes, poppetjes met een donkere huidskleur en ook kindertjes en baby’tjes bij. Mijn favoriet is toch wel de koning en koningin en recent is er ook een bruid & bruidegom, te leuk!

De keuze is reuze

Vanaf 1976 kwamen er ook accessoires, auto’s en gebouwen op de markt en bestond het merk dus niet alleen meer uit poppetjes. Dat was het begin van het thema speelgoed: er kwamen, kastelen, boerderijen, kastelen en nu ook een onderwaterwereld in de verkoop.

De familie Brandstätter bedacht ook een speciaal klik-en schuifsysteem voor dit speelgoed, waardoor de mogelijkheden eindeloos werden om allerlei soorten (fantasie) gebouwen te maken. De creatieve afdeling heeft niet stil gezeten en is on-trend met de nieuwe draken & Magic Mermaid onderwaterwereld collectie.

De magie van dit Duitse merk was geboren en juist die magie is nou de kracht van dit speelgoed! Tot op de dag van vandaag is dit speelgoed nog razend populair bij jong en oud. Ook verzamelaars duiken er steeds vaker bovenop en oude stukken gaan soms voor veel geld over de toonbank. Afgelopen vrijmarkt waren het de PLAYMOBIL sets die gekocht werden en met een grote glimlach mee naar huis genomen werden.

Nieuwsgierig naar de allernieuwste collectie? Check PLAYMOBIL.nl

De magie van dit Duitse merk was geboren en juist die magie is nou de kracht van dit speelgoed! Tot op de dag van vandaag is dit speelgoed nog razend populair bij jong en oud. Ook verzamelaars duiken er steeds vaker bovenop en oude stukken gaan soms voor veel geld over de toonbank.

De magische onderwaterwereld

Sinds kort is dit Duitse merk ook met een magische onderwaterwereld op de markt gekomen. De wereld onder water spreekt voor velen enorm tot de verbeelding. Dit merk weet dit gevoel echt tot leven te brengen! Het is een ware prikkeling van de fantasie van je kind. Je vind in deze onderwaterwereld bijvoorbeeld een zeemeermin, maar ook de koning van de zee.

Waan jezelf Ariel in de onderwaterwereld

Het is de magische wereld van de kleine zeemeermin; wie kent het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen niet? En wie wil nou niet Ariël zijn? De kinderen kunnen zich met deze magie identificeren en ze kunnen spelen met koraal, parels en diverse (haaien)koetsen, maar ook bijvoorbeeld met een schoonheidssalon voor zeemeerminnen.

Met de onderwaterfiguurtjes kunnen eindeloze rollenspellen gespeeld worden door de kinderen. Deze betoverende onderwaterwereld is een aanrader voor jong en oud! Het is leuk om samen met je kind in deze zeemeermin wereld te duiken en dit speelgoed is goed voor vele uren speelplezier.

Er is goed nagedacht over de nieuwe collectie. De kleuren, het licht, de poppetjes! Tot in detail is de speelgoed collectie uitgewerkt! Je krijgt echt waar voor je geld met gegarandeerd uren speelplezier. En je maakt je kind op en top gelukkig. Wat wil je nou nog meer als ouder?

Mijn dochter wordt 5 jaar in augustus en ze heeft al een paar items aangewezen in het grote magische PLAYMOBIL boek. Ze heeft tijdens de lancering in speelpark Oud Valkeveen al veel kunnen spelen met haar favoriete zeemeerminnen. Perfecte cadeautips boor de familie aangezien ze haar fiets als had gekregen als verjaardagscadeautje .

Video impressie Magic onderwaterwereld event

PLAYMOBIL in de magische onderwaterwereld

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief