Delen vinden we super lief

Vroeger was Dokter Bibber een van de meeste felbegeerde cadeau’s op mijn verlanglijst. Jaar na Jaar stond het erop, en jaar na jaar stelde Sinterklaas mij teleur. Wij kregen elk jaar een spel van de Sint, maar achteraf bleek dat Sinterklaas, a.k.a mijn didactisch verantwoorde juf moeder, vond dat Dokter bibber geen echt spel was. Het was elektronisch (brrrr: eng in 1983) en individualistisch. Jarenlang heb ik dat stom gevonden, en dus nam ik mij voor om dat anders te doen. ik (uhhh ik bedoel Sinterklaas) zou dit jaar… jawel…. Dokter bibber cadeau geven aan mijn dochter.

Rex heeft allerlei verkeerde dingen gegeten, zoals huiswerk, sokken, konijnenslippers en een hondenbot. Help hem om weer beter te worden door ze te verwijderen.

Vlinder worden… of toch Dierenarts

En wat kregen we recent cadeau? Jawel! Het bleek Dokter bibber Dierenarts te zijn! Mijn geluk kon niet op. Dit is nog beter dan de gewone Dokter Bibber want mijn dochter wil graag Dierenarts worden. Toen ze drie was wilde ze nog Vlinder worden, dat vond ik zo’n mooie toekomstdroom dat ik geprobeerd heb die zo lang mogelijk in stand te houden. Maar sinds een tijdje is de droom dus dierenarts worden. Een mooie gelegenheid om te benadrukken dan ze dan wel heeeeel goed haar best moet doen op school, dat noem ik een win win.

Plaats een voorwerp in de bek van de hond en gebruik de magnetische hondenscoop om het door zijn buik te verplaatsen tot het er aan het andere uiteinde uitkomt. Maar pas op voor de zoemer!

Rex-Ray beter maken met dokter bibber

Anyway, we konden dus volop Dr Bibber dierenarts uitproberen. En het is en super leuk spel! De Hond Rex –Ray (get it ;)) heeft van allerlei plastic dingen gegeten die niet in zijn buik thuishoren. Aan jou de taak om Rex-Ray beter te maken en het botje, de sok en huiswerk enzovoort weer te verwijderen.

Met een soort magnetische pen moet je het onderdeel naar ‘buiten’ begeleiden. Als je de zoemer hoort valt het voorwerp, en als het uit de buik valt voordat je een het einde bent is je beurt over. Degene die aan het einde de meeste voorwerpen heeft verwijderd is de winnaar. Het spel maakt allemaal leuke geluiden zoals blaffen en mijn persoonlijke favoriet: honden scheetjes.

Gerelateerde blog: De 15 absolute Hasbro favorieten voor het Sinterklaas-verlanglijstje 2020

Top cadeau voor pakjesavond

Afijn, mama zat dus op een avond haar kinderdroom waar te maken (een kinderhand is snel gevuld ) om Dokter Bibber Dierenarts uit te proberen. Het spel is vanaf zes jaar. Het is niet te makkelijk dus houdt de kleintjes wel even bezig. Je kan het alleen spelen of met meerdere spelers. Het is wel altijd hetzelfde, dus als een kind snel verveeld is weet ik niet of het een kind in zijn eentje lang zal boeien.

Maar Olivia is een pietje precies en kijkt ook graag 5 keer dezelfde film, dus dat is hier niet zo’n probleem. En ook is het fijn dat ze het ook alleen kan spelen op een regenachtige dag aan de keukentafel. Die regenachtige dagen komen er weer volop aan. Dus ik zeg: Dokter Bibber Dierenarts is een top cadeau voor zoete kinderen op pakjesavond.

Tijdens het spel zijn leuke geluidseffecten te horen. Druk op de neus van de hond om geblaf en scheetjes te horen. Het spel Dokter Bibber Dierenarts is geweldig als geschenk voor een verjaardag of een andere gelegenheid voor kinderen vanaf 6 jaar.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief