Delen vinden we super lief

Dankzij haar flexibiliteit, glibberigheid en kleurrijke vormgeving, kan niemand de magie van de zeemeerminnen weerstaan. Met het bovenlichaam van een vrouw en in plaats van benen, een vissenstaart, verovert ze vele harten. Waaronder die van mijn dochter, ze raakt er niet over uitgepraat!

De zeemeermin is voor mijn dochter één van de ongrijpbare mythische wezens. Hetzelfde voorleesboek wordt erbij gepakt en haar favoriete pop is een zeemeermin. Theatermakers krijgen dit seizoen ook geen genoeg van haar. We waren bij de theatervoorstelling van de kleine zeemeermin en dochterlief zat met grote ogen naast me. Met sinterklaas werd ze ook maar wat blij met haar zwemmende Ariël en ook de zeemeermin kleurboeken zijn niet aan te slepen.

We kunnen er niet omheen; de zeemeermin is een echte trend op vele vlakken! Dit zagen we ook op de Spielwarenmesse, waar the ‘little mermaid’ veel gespot werd.

De zeemeermin/ mermaid trend

De zeemeerminnen heupen oftewel ‘mermaid thighs‘ waren tien jaar terug een grote instagram rage, waar ook ik destijds aan mee heb gedaan! Het idee is eigenlijk het tegenovergestelde van de zogenaamde #thighgap.

Hierbij plaats je foto’s van bovenbenen die iets voller zijn, waardoor ze tegen elkaar aankomen en het op een zeemeermin-vin lijkt! Dit werd vervolgens massaal gedeeld met de tag #mermaidthighs.

“She is a Mermaid, but approach her with caution, her mind swims at depths most would drown in”

Mermaiding

Zeemeerminnen kroon Souza 12,95

Nu, jaren later, zie je de trend #mermaiding waarbij je rond zwemt als een zeemeermin. Je kunt ze zelfs een eigen zeemeermin staart kopen voor aanstaande vakantie. En dan vergeten we de heuse zeemeerminnen beautytrend ook niet met zeemeerminnen haar, kroontjes, zeemeerminnen nagels,
En zelfs mermaid cupcakes, croissants en taarten!

Zeemeerminnen, de Prinsessen van de oceaan

En sinds kort vraagt mijn dochter om zeemeermin vinnen. Dit is haar grootste wen,s terwijl ik er zelf de nut er niet zo van inzie Eerst haar zwemdiploma maar halen… Maar je had haar moeten zien stralen toen ze zeemeerminnen haarknipjes van Souza for Kids kreeg.

“Dive deep for the Treasure that you Seek”

Bij de uitnodiging van ons nichtje konden we weer los met het zeemeermin thema. En laat ik dol zijn op themafeestjes! Daarmee had ik gelijk een excuus om mijn dochter, heel, heel blij te maken! Ik ben gezwicht voor de zeemeerminnen jurk en bijbehorende accessoires.

zeemeermin trend, mermaid

Matching zeemeermin accessoires

En tsja… een outfit is niet compleet zonder matching (clip) oorbellen en een zeemeerminnen ketting. Een prinses gaat zich natuurlijk ook eerst mooi opmaken voordat ze naar het feest gaat. En daar is de geschikte make-up voor nodig …. oef dat wordt een week droog brood.

“Who says that my dreams, have to stay, just my dreams?”
~ Ariel, The Little Mermaid

De unicorn-trend heeft wat ons betreft zijn beste tijd gehad en daar komt deze evenzo kleurrijke trend voor in de plaats. We love iT

mermaid, zeemeerminnen trend

Bye, Bye Eenhoorn! We had great fun! Wij dompelen ons onder in de wondere wereld van mermaids en de grote oceaan, hier ver ver vandaan….

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief