Delen vinden we super lief

Disney prinsessen. vroeger droomde ik ervan om Assepoester, Ariël, of Sneeuwwitje te zijn, maar dat had vooral te maken met de mooie jurken van de Disney prinsessen. Toen ik beter ging begrijpen waar de verhalen over gingen, kon ik mijzelf wat minder spiegelen aan hulpeloze vrouwen die gered moesten worden door een prins. Dat doet niets af aan het feit dat ik mijn dochter met alle liefde in een afzichtelijke, synthetische gele Belle jurk hijs als dat is wat haar gelukkig maakt.

Voor mij hoeft niet alles verantwoord te zijn en wegdromen bij koetsen, gouden muiltjes (of plastic Elsa schoenen met lichtjes die ik ooit voor een kapitaal in San Francisco in de Disney store kocht en in de koffer meesleepte naar Diemen) en mooie sprankelende jurken maakt volgens mij niet dat ik geen sterke, zelfstandige meid kan opvoeden. Disney prinsessen hebben ook wel weer zo hun pluspunten.

Disney prinsessen

Toch merk ik dat ook mijn dochter zich meer aangetrokken voelt tot de nieuwe generatie Disney prinsessen zoals Moana en Elsa, die niet zitten te wachten op een knappe prins maar zelf hun eigen pad kiezen of het heft in eigen handen nemen om het land te redden. En de laatste tijd begint haar smaak te veranderen. Van zoete films en speelgoed tot meer een meer stoere smaak.

vampirina, halloween, disney
Disney’s favoriet is Vampirina

Wie is de grootste Disney Expert

Disney prinsessen en Disney an sich is voorlopig nog ‘in’ en dat varieert van het kijken van alle Disney films tot het lezen van de Disney verhalen in de prachtige boeken die we hebben. Er is nu een nieuwe aanwinst aan onze collectie toegevoegd, Disney Party & Co van Jumbo. Het spel is gebaseerd op het klassieke party en co, maar dan helemaal in Disney style. Wij probeerden het voor het eerst uit met de kids van mijn neef. De dames, 5 en 6 en een jongetje van 7. We waren super benieuwd. Het ziet er allemaal prachtig uit!

disney bordspellen

Party & Co met Disney prinsessen

Er zijn 4 soorten opdrachten die variëren van ‘Wie ben ik’ – waarbij het kaartje op een kroon op het hoofd wordt gezet, ‘de Toverspiegel’, een geheugenspelletje en het ‘Adelaarsoog’ waarbij je binnen de tijd van de zandloper moet zien welk plaatje op het kaartje anders is. Je moet echt wel een enorme Disney expert te zijn om de ‘Toverspiegel’ en ‘Wie ben ik’ opdrachten te kunnen doen. Want wie weet precies wie Stoetelis, of hoe het paard van Flynn in Rapunzel heet?

Met een paar kleine aanpassingen was het erg leuk om te doen met de kids in de 6-7 jarige leeftijd. We rekenden bijvoorbeeld het antwoord ‘een van de zeven dwergen’ (Stoetel) en een paard (Maximus) goed en bij elk goed antwoord kreeg een kind een fiche. Het was super leuk en ik stel mij zomaar voor dat als mijn dochter 12 is ze dit spel met haar vriendinnen aan het spelen is. Of zou ze dan uit haar Disney fase gegroeid zijn? Er komt vast een tijd dat prinsessen even niet meer stoer zijn, maar Mama vindt op haar 43e een Disney klassieker ook nog leuk. Dus wie weet.

Assepoester of Harley Quinn als rolmodel

Olivia zit nu in groep 3 (ze zit op een Jenaplan school dus in een combinatieklas groep 3 en 4) en ik merk dat ze echt een hele ontwikkeling doormaakt. Ineens is ze bezig met of iets niet te kinderachtig is. Dat is echt nieuw. Normaal was ze daar nooit mee bezig maar vorige week betrapte ik haar erop dat ze haar lievelingsknuffel verstopte toen er een vriendinnetje uit groep 4 kwam spelen. En ze heeft een half uur getwijfeld of haar pietenjurk aandoen voor ‘Pietjesdag’ wel een goed idee was, want wat als niemand anders een pietenpak aan heeft.

Disney, bordspellen, prinses, opvoeden

Ze is aan het veranderen en ondanks dat mama soms wil dat ze klein blijft, vind ik het fantastisch om te zien hoe haar voorkeuren zich ontwikkelen. Laatst vroeg ze of ze een film van Harley Quinn mocht kijken. Uhm…. Ik geloof niet dat ‘Suicide Squad’ een geschikte film is voor een 6 jarige. Geen idee hoe ze überhaupt weet wie Harley Quinn is. Maar eigenlijk vind ik het wel heel leuk dat op het moment Pokemon, Scooby Doo en Beybladehaar voorkeur heeft en heeft ingeruild voor de Disney prinsessen Het getuigt van een eigen stijl en dat moedig ik graag aan. Al weet ik niet of bad girl Harley Quinn een beter rolmodel is dan hulpeloze Assepoester 😉

Mama kan zich tegenwoordig beter spiegelen aan de boze heksen geloof ik. Ooit gaf ik leiding aan 150 motor monteurs en ik kreeg nog net geen bezemsteel mee toen ik die baan verliet…

Liefs Mariken

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief