Delen vinden we super lief

Onze favoriete vampiermeisje ‘Vampirina’ komt eindelijk naar Nederland! Mijn dochter (5) is ’over the moon’ toen ze hoorde dat Vampirina ‘Vee’ Hauntley, ons favoriete Disney vampiermeisje nu ook hier wordt gelanceerd. Wij kenden haar al een jaar of 2, vanuit Canada waar familie en papa vandaan komt en wij regelmatig familie bezoeken. Hier is Vampirina razend populair.

Deze spooky, fun animatieserie is leuk voor kids van 2 tot ongeveer 7 jaar. Maar helaas was er in Nederland niet veel van haar te krijgen. Dus meer dan een klein poppetje van Vampirina en haar trouwe vriendje Woolfie pasten niet in onze koffer. Ik hoef dus niet uit te leggen dat dochterlief in de wolken is dat Vampirina naar Nederland komt, inclusief te gekke merchandise.

Vampirina en haar Ghoul Girls

Vampirina is een lief en schattig 6 jarig vampierenmeisje dat met haar familie verhuist van Transylvania naar Pennsylvania waar haar ouders een Bed & Breakfast (Scare B&B) gaan runnen. Op haar nieuwe school beleeft ze allerlei avonturen maar moet ze haar monster leven geheim houden om de mensen niet aan het schrikken te maken. Dat levert natuurlijk hele leuke situaties opmaar geeft ook de mogelijkheid om aandacht te besteden aan serieuzere thema’s zoals ander zijn dan de rest, omgaan met een nieuwe cultuur en nieuwe vriendjes maken.

Vee zit in een band met haar mensen vriendinnen ‘the Ghoul Girls’ en het is dus een super muzikale vrolijke serie met veel liedjes. Wij zijn fan van het eerste uur! (maar dat was denk ik wel duidelijk 😉 Naast het beschikbaar komen van de serie in het Nederlands introduceert Disney nu ook super leuk Vampirina speelgoed zoals een muzikale gitaar, microfoon, notitieboekjes. beddengoed en stickers.

Geloof mij, voor ons net op tijd voor Sinterklaas en kerst. Misschien gaat de grote droom van mijn dochter nog wel in vervulling en komt ook het ‘Vampirina huis Scare B&B’ wel beschikbaar. Dan rennen wij in ieder geval naar de winkel!

Griezelen met Halloween is leuk voor jong en oud

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Daar zijn wij als super blij mee. Mijn man groeide op in Canada, waar Halloween van kleins af aan een groot feest is. Kinderen gaan de deuren langs voor ‘trick or treat’ en ook volwassenen vieren dit feest door tuinen en huizen te decoreren, pompoenen uit te snijden en gekostumeerde feestjes te geven.

Omdat onze dochter zowel Nederlands als Canadees is, hebben wij Halloween dus al vroeg geïntroduceerd. En nou wil het feit dat ze er gek op is. Want zeg nou zelf, verkleedfeestjes zijn toch gewoon leuk voor jong en oud! En een beetje griezelen is best leuk!

Heerlijk vind ik het dat kinderen niet gehinderd worden door ‘hoe het hoort’, en dus zingt onze kleine meid hoog zomer gewoon kerstliedjes en wil ze het hele jaar door Halloween spelen. Ze heeft daarbij wel een voorliefde voor niet te enge, maar vooral lieve, schattige monsters, heksen, griezels en spoken. Vampirina is dan ook helemaal ‘up her alley’ omdat ze een schattig paars vampieren meisje is met vleermuisstaartjes en een jurkje. Een top aanvulling tennissen de Disney prinsessen.

Mama is ook fan

Vanaf 11 oktober is de gloednieuwe vampirina animatiereeks van Disney Junior ook in het Nederlands gelanceerd. Te bekijken op het you tube kanaal van Disney Junior en Disney +. Over Disney+ gesproken… ben ik de enige die een Disney+ heeft genomen ‘Omdat het zo leuk is voor Olivia’ maar stiekem zelf heb ik zelf ook alle Avengers, Captain America en vele andere Marvel films opnieuw bekeken!

Als meisjesmoeder ben ik fan van Disney, omdat het steeds meer sterkte meisjes personages neerzet. Belle en Vaiana zijn mijn dochter favoriete prinsessen, niet in de laatste plaats omdat ze voor zichzelf opkomen en spannende avonturen aangaan. En zeg nou zelf, Disney zorgt ervoor dat zijn producties niet alleen voor kinderen maar ook voor grote mensen leuk zijn. Mijn favoriete scene uit Frozen 1: Kristoff die tegen Anna zegt… “Je kent het gezegde vast wel: Mannen met grote voeten… vul verder zelf maar in” Gelukkig had Olivia geen idee waar het over ging, maar mama kwam niet meer bij!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutubeInstagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief