Delen vinden we super lief

Het was deze week weer weer volle maan. Ojee! Elke maand is het weer raak en ben ik een dweil de dag erna. Hebben jullie kinderen daar ook zo’n last van, of jijzelf?  Ik ging rondstruinen op het net en er Volle maan welterusten met knuffel blijken geen wetenschappelijke bewijzen te zijn dat de volle maan invloed heeft op de mens. Maar ben ik dan gek? Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat de volle maan bij ons thuis wel degelijk invloed heeft. Ik ben benieuwd of jullie er ervaring mee hebben! Deze week was het ook weer dikke pret bij ons thuis…

Onderzoeken

Veel studies hebben onderzocht of er een verband bestaat tussen de maan en lichamelijke effecten. Ik lees op Wikipedia dat er in de jaren 1980 minstens 40 studies over het “verband” verschenen en circa 20 gepubliceerde studies over het verband tussen de Maan en geboortecijfers. Velen geloven nog steeds in het bakerpraatje dat er meer kindjes worden geboren (en gemaakt) bij volle maan.

Alle uitgebreide onderzoeken hebben nooit echt een relatie aangetoond dat het effect heeft op onze biologie of menselijk gedrag. Eén onderzoek waarbij slaap experimenten werden uitgevoerd, toonde een mogelijk verband aan tussen de slaapkwaliteit en maanfasen. Maar tot op heden zijn deze resultaten nog nooit bevestigd vanuit de wetenschap. Best gek als ik terug kijk naar onze afgelopen volle maan-nachten…. Wij zijn toch echt wel levende experimentele objecten… en ik kan je vertellen dat het bij ons in de familie elke keer weer raak is.

Vorige volle maan

Bij mij is het elke keer feest als de tijd van de maand is. Hoofdpijn, tig keer wakker worden, woelen in mijn bed, of de meest vreemde dromen die voorbij komen. Het overkomt me elke keer weer bij volle maan. En ik ben niet de enige, ook mijn kleintjes hebben er last van. Deze week was het feest bij ons thuis. Alle drie de kids hebben zich laten horen. Ik was er altijd een beetje sceptisch over de rol van de volle maan, maar na deze nacht echt niet meer.

Feest

Om 1 uur s ’nachts stond er een huilend jochie bovenaan de trap. Hij kon niet meer slapen en wilde bij papa en mama liggen. Papa vind dit bere-gezellig en slaapt zonder morren door, maar  ik heb een mama sensor. Ik leg hem altijd terug in zijn eigen bedje, maar deze keer wilde hij daar echt niets van weten. Schreeuwen dat hij deed! Om niet het hele huis wakker te maken stemde ik toe en legde hem tussen m’n hubby en mij in. Bij elke beweging die hij maakt word ik echter volle maanwakker. En voor ik weer een beetje begon in te dutten, melde Lucas zich. Echt bizar, want als er iemand slaapt als een os, is hij het wel.

Reuring

Lucas is een doorslaap baby, maar deze nacht had hij daar geen zin in. Hij had honger en maakte dat met veel bombarie bekend. Met diep gesnik wist ik hem niet te troosten, alsof hij ergens van is geschrokken. Natuurlijk had ik de fles niet klaar staan en moest ik slaapdronken naar beneden. Waarom heb ik die flessenwarmer niet gewoon op mijn kamer laten staan, mopperde ik tegen mijzelf. Met fles en al strompelde ik naar boven waar ik een spooky-slaaphoofdje voor me zag.

Ik schrik me een hoedje

Ik schrok me wezenloos. Yvette stond me slaperig aan te kijken met haar knuffels onder de arm en haar haar rechtop op haar hoofd. Ze vond de reuring in huis wel gezellig denk ik. Ze wilde ook naast ons slapen. Normaal sta ik dit wat makkelijker toe, maar met twee kinderen in bed zou ik dus nevernooit meer in slaap vallen. Met veel gemopper en tegenspraak legde ik haar weer terug in bed. Madame was het er niet mee eens. Lucas hoorde ik nog harder gillen naar de fles en ook Olivier stond me in de hal aan te gapen. Niet gek dat hij van dit gefeest wakker werd. En mijn hubby? Die snurkte vrolijk verder. Het was Murpy’s law. Als er één ding fout gaat, volgen de andere rampscenario’s zich al snel op. Het duurde een tijdje voor ik iedereen weer tevree en slapend in hun bedje had liggen. Ik was zelf inmiddels klaar wakker en hoorde de wekker veels te vroeg af gaan…Volle maan, slaap lekker kleintje

Wat denk jij?

Het kan niet anders dan dat de maan  invloed heeft op de mens. Je hebt er altijd sceptici tussen zitten, maar die worden waarschijnlijk niet de hele nacht wakker en slapen weltevreden. Zowel Eb en Vloed wordt veroorzaakt door de maanstand. Ook is er ontdekt dat verscheidene maanfasen een enorme invloed uitoefenen op de groei van gewassen, lees ik op andere informatieve websites.

De mens bestaat voor een overgroot deel uit water (75%) waardoor ik het niet gek vind dat ook ons lichaam op de maanstand reageert. Ook de maandelijkse cyclus van een vrouw reageert er op. En wel eens gehoord van het Engelse woord LUNATIC. Het is een term voor een mentale stoornis waarbij de de mentale gemoedstoestand van een persoon door de maan beïnvloedt word. De maanziekte dus!

En jullie hebben jullie er last van, of ben ik serieus de enige?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

 


Delen vinden we super lief