Delen vinden we super lief

Het is kwart over negen en ik heb mijn dochter van één (en een week :-)) voor de derde keer in bed gelegd. Ze huilde alsof de wereld ervan af hing! Onbegrijpbaar want wat is er nou fijner dan een lekker warm bedje? Er is geen kamer waar je zoveel tijd doorbrengt als in je slaapkamer. Hoe zorg je er voor dat je kamer fris, rustgevend en duurzaam is?

Russsssst…

Rust, reinheid en regelmaat zijn dè ingrediënten voor een goede nachtrust voor je kind. Heel belangrijk voor opgroeiende kinderen maar eigenlijk net zo belangrijk voor papa en mama. In mijn studententijd sliep en leefde ik in één kamer. Meestal was het een enorme zooi en sliep ik op een goedkope slaapbank. Niet echt rustgevend, allesbehalve duurzaam en mijn rug protesteerde ook zo nu en dan. Gelukkig ziet mijn “kamer voor de slaap” er tegenwoordig een stuk rustgevender uit.

1. Groen beddengoed

De makkelijkste manier om je slaapkamer duurzaam te maken is om een hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek van bamboe of biologisch katoen in huis te halen. En zo zijn er nog meer natuurlijke materialen om je bed te voorzien van een mooi stofje. Het Nederlandse merk Yumeko heeft biologisch beddengoed voor zowel de kinderkamer als voor je eigen slaapkamer. Bij biologisch hoef je trouwens niet meteen aan wit en ecru te denken. Dat kan natuurlijk als je wil maar je kunt ook kiezen voor een gouden laken of een hoeslaken in het zeegroen. Het kleurenpalet is breed en de lakens lekker zacht om heerlijk onder weg te dromen.

2. Duurzaam bed

Als je het echt goed aanpakt, wordt ook je nieuwe matras heel wat groener. De meeste matrassen zitten vol met chemische troep zoals traagschuim. Dat wil je toch niet hebben, al die rommel in je bed?! Als je voor volledig biologisch gaat, slaap je op natuurlijke producten zoals natuurrubber, wol of paardenhaar. Onder een wollen deken. Veel duurzamer dan wol kan bijna niet. Wol houdt zichzelf schoon en is bacterie en vuil afstotend. Super materiaal en ik denk met warme herinneringen terug aan de dekens bij mijn oma en in de berghutjes tijdens een huttentocht. Mijn voorkeur gaat toch naar een luchtig dekbed. Gelukkig kan dat ook biologisch verantwoord.

3. Pimp up your room!

Een nieuwe inrichting klinkt misschien niet heel duurzaam maar je kunt ook voor tweedehandsmeubels gaan. Blaas een leuk nachtkastje nieuw leven in. Laat je crea bea kant zien en ga aan de slag met oude fruitkistjes of steigerhout. Voor mijn meisje wil ik een boekenkastje maken van een houten afwasrek. Super leuk en heel persoonlijk. Zorg er wel voor dat je het niet te wild maakt want een slaapkamer vraagt om rust. Uiteindelijk zal je in deze kamer vooral veel slapen.

4. Isoleren en uit die verwarming

huilbaby, opruimen ochtendritueel, Help mijn man snurkt!
The More the merrier

Vorige maand hebben wij ons huis extra laten isoleren. Het is wel even een investering maar wat een verschil! De verwarming kan een standje lager terwijl het aangenaam warm is in huis. Zeker in de slaapkamer kan die verwarming wel uit. Nog steeds een prima temperatuurtje want je wil ook niet wegzweten in je bed.

urban jungle, kamerplanten, boek

5. Koop een plant

De ideale slaapkamer is vooral schoon, opgeruimd en ruikt naar frisse buitenlucht. Dus gooi die ramen open! Waarschijnlijk doen de meeste mensen dat wel. Om nog meer natuur in huis te halen, kan je ook een plant naast je bed zetten. Het ziet er niet alleen gezellig uit maar zorgt ook nog eens voor extra zuurstof terwijl je slaapt. Een perfecte slaapkamerplant is de Sanseveria. Deze plant doet het prima met weinig licht maar zorgt wel voor frisse lucht.

Slaap lekker!

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is onder de dekens kruipen en afreizen richting dromenland! Welterusten allemaal!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief