Delen vinden we super lief

Er is iets met kleine meisjes en prinsessen. Niet alleen meisjes trouwens. Als ik onze dochter naar de opvang breng, wil iedereen de Elsajurk aan. Jongen, meisje maakt niet uit. Waarom wil bijna ieder meisje een prinses zijn?

Disney prinses vs ’the real story’

De ultieme prinses is tegenwoordig toch wel de Disney prinses. Ze is niet alleen mooi maar vaak ook grappig, lief en weet wat ze wil. Mijn meisje denkt eerder aan Elsa, Doornroosje en Jasmine dan aan onze eigen prinses Beatrix en haar kleinkinderen. Alhoewel de jurken van Maxima het soms ook wel heel goed doen in het perfecte sprookjesbeeld. Een echte koningin.

Prinsessenjurk

De allerbelangrijkste eigenschap van een prinses is niet dat haar vader koning is, of dat ze later misschien wel koningin wordt. Het allerbelangrijkste van prinses zijn is haar prachtige prinsessenjurk. “Vandaag wil ik mijn prinsessenjurk aan” zegt ze regelmatig. Maar ook prinsessenpoppen zijn waanzinnig populair. Gelukkig is er ruim keuze op prinsessengebied. De jurk heeft ze al.

Maar zoals ze zelf zegt over de nieuwe Disney Princess poppen “Zullen we deze een keertje kopen?” En ik begrijp haar wel. Dat had ik ook wel willen hebben toen ik drie jaar was. Of zes, of tien…..

De moderne prinses

Hoewel ik net beschreef dat de prinsessenjurk het belangrijkste aspect van het prinsessenbestaan is, zijn er ook moderne prinsessen zonder jurk. De ‘Disney Comfy Squad‘ poppen zijn bekende Disney prinsessen maar dan in hun meest relaxte outfit.

Wat dacht je van Belle in een spijkerbroek? Want ook prinsessen willen wel eens gewoon iets makkelijks aan. De poppen zijn gebaseerd op de bioscoopfilm ‘Ralph Breaks The Internet‘. Ook in een legging en capuchontrui blijven ze de prachtige droom van ieder kind. Alleen kunnen ze zichzelf er misschien net iets meer in herkennen. Want een prinses is niet alleen lief en mooi. Ze is eigenlijk vooral heel stoer.

Modern en stijlvol

Net zo modern als de comfortabele kleding van de ‘Disney Comfy Squad’ poppen zijn de jurken van de Disney Style serie. Dit keer hebben de dames zich juist helemaal uitgedost in de meest modieuze kleding. Ze kunnen stuk voor stuk zo de catwalk op.

Allemaal in avondjurk, afgemaakt met prachtige details met een paar pumps eronder en een hippe tas. De armen van de pop hebben een extra gewricht waardoor ze als echte modellen iedere houding kunnen aannemen. Wie kan je nou beter als model gebruiken dan een echte prinses?

Kleine poppetjes voor kleine meisjes

Kun je niet kiezen? Ga dan voor de verzamelpoppetjes ‘Disney Comics’. Maar pas op, als je zo een grappig figuurtje in handen hebt, wil je er vast meer. Dit keer niet alleen prinsessen maar ook het beest of de prins. Van buiten kan je niet zien wat voor poppetje er in de verpakking zit. Super leuk zijn deze kleine figuurtjes. Goed voor onuitputtelijk veel speelplezier. Want prinsessen kunnen ook pannenkoeken bakken, dansen of in het zwembad springen. Laat je fantasie er maar op los. Het heeft nog een leuk prijsje ook. Prima voor een verjaardagsfeestje of over een paar maanden als schoencadeautje.

De magische Disney poppen kamer bij Hasbro op kantoor waar we de poppen hebben mogen bewonderen

Ondertussen liggen mijn eigen prinsesjes heerlijk te slapen in hun bedje. Geen prinsessenjurk, gewoon in pyjama. De jongste weet nog niet wat een prinses is, de oudste heeft haar jurk al klaar liggen.

Consumentenrichtprijs: € 29,99, Disney Style serie € 34,99, Disney Comics €4,99.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaatDelen vinden we super lief