Delen vinden we super lief

Amelie legt alvast een puzzel klaar. Zo meteen komt mijn moeder oppassen en dat betekent kleuren en puzzelen. Het is zo fijn om te zien hoe ons meisje in volledige concentratie steeds grotere puzzels maakt. We hebben nog heel wat stappen te gaan. Van de eerste 4 stukken puzzels, zitten we nu al op 24 stukjes.

Puzzels voor jong en oud

Bij ons in huis wordt heel wat afgepuzzeld door ons kleine meisje. Ze vindt het heerlijk om mooie plaatjes te creëren van allemaal losse puzzelstukjes. Puzzelen is voor elke leeftijd. We zijn begonnen met een houten puzzel. Goed voor de fijne motoriek en gewoon ook heel leuk om te doen. Je kunt heel je leven door puzzelen en het zo moeilijk maken als je zelf wil. Ravensburger heeft zelfs puzzels van het 18000 stukjes en nog veel meer.

Relaxt puzzelen

Puzzelen is goed voor je geheugen doordat je zowel je linker als je rechter hersenhelft aan het werk zet. Een beetje geduld is nodig om een uitdagende puzzel helemaal af te maken. In volledige concentratie ben je op zoek naar die ene goede plek voor dat ene puzzelstukje. Uiterste concentratie wordt beloont met een klein (symbolisch) vreugdesprongetje als het stukje eindelijk past. Voor je het weet zijn er uren voorbij gevlogen. Hoewel je hersenen kraken, werkt het heel rustgevend. Als je er een gezamenlijk project van maakt is het ook nog eens een hele leuke sociale hobby. Iedereen kan aanschuiven!

Hoe leg je een puzzel?

Om het jezelf makkelijker te maken, kan je het best eerst gaan sorteren. Kleuren bij elkaar, hoekjes en randen er uit. Begin met de rand. daarna is het tijd om op te vullen. En dat klinkt makkelijker dan het is. Zeker bij de mega puzzels. Wie is er niet bekend met de puzzels van Ravensburger? Al sinds 1891 maken ze de mooiste en leukste puzzels. Ieder stukje is uniek.

De hoogte in

De keuze is groot. Voor volwassenen is er de leuke serie “City’s of the world”. Bruisende tekeningen van wereldsteden als Londen en New York zijn verdeeld in 1000 stukjes. Voor de Disney fans zijn er nu ook puzzels waarin de slechteriken zoals Captain Hook of de zeeheks Ursula schitteren. Deze engerds zijn echt wel de moeite waard om een hele tafel te vullen. Maar er is meer dan legpuzzels. Met de 3D puzzels gaat Ravensburger de lucht in. Hele gebouwen of auto’s worden tot leven gebracht. Wat dacht je van een Engelse dubbeldekker en dan driedimensionaal op je eigen tafel?

Voor ieder wat wils

De avonden worden langer. Het perfecte moment om aan het puzzelen te slaan. Maak het zo uitdagend als je zelf wil. Wij gaan thuis nog even door met exemplaren van 24 stukjes. Best moeilijk nog maar voor je het weet zitten we achter een puzzel van 100 stukjes. Bij ons in huis is nog een hele weg te gaan.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief