Delen vinden we super lief

De maand december staat bol van sinterklaas, winter en kersttradities. Aan het begin van de maand beginnen we met Sinterklaas en zijn pieten. Zodra de beste man zijn hielen heeft gelicht, gaan we massaal op zoek naar de kerstboom, de beste kerst toetjes en versieringen. Gezelligheid en warmte staan centraal in deze koude wintermaand waarbij we ieder jaar weer op zoek gaan naar leuke, nieuwe invloeden, of tradities. Zo ontdekten we de elf on the shelf kersttraditie, overgevlogen vanuit Amerika. kennen julie dit leuke, grappige en ondeugende elfje al?

Familietraditie

Kerst is iets wat overal ter wereld wordt gevierd. Toch heeft iedere familie zijn eigen tradities. Waar de één zich het liefst thuis omringd met familie, bergen eten en cadeautjes gaat de andere familie op wintersport.
Het is ook weer verschillend per land hoe kerst wordt gevierd. Wat wel bijna overal terugkomt is de kerstman metde bijbheorende cadeautjes. De beste man heeft het er maar druk mee rond de kerstdagen.

Op de Noordpool moet hij ervoor zorgen dat zijn hulptroepen hard werken om alle cadeautjes te maken en in te pakken. Toen in Amerika twee kinderen aan hun moeder vroegen hoe hij dan nog tijd had om de wereld rond te vliegen, om te kijken wie er lief of stout waren, bedacht ze een hulpje voor hem. Een kleine, ondeugende elf die in de decembermaand zijn intrek neemt bij de kindjes thuis.

Elf on the Shelf

ultieme kerstcadeau, RVG blogbox, Qnecthome, smartsolutions, rvgblogbox, melanothatsme, coupdecoeur onyx, twistedcircle, melanojewelry RVG, QuizPuzzles, pubquiz, puzzel, thnxtags, verlorenspullen, lostandfound, SurpriseFactory, Ultieme Kerstcadeau, blogbox

Ineens duikt de Elf on the shelf ergens in huis op. Een klein elfje die komt spieken hoe kinderen zich gedragen. Hij komt in een doos met een boek erbij. De elf mag maar één keer aangeraakt worden om uit de doos gehaald te worden. Vervolgens mogen de kinderen hem een naam geven, waarmee ze de elf ook meteen adopteren.

Daarna mogen ze hem niet meer aanraken, want dan raakt die voorgoed zijn magische krachten kwijt. Die krachten heeft hij nodig om ’s avonds terug naar de Noordpool te gaan en verslag uit te brengen aan de kerstman. De kinderen mogen wel tegen hem praten. Dat levert soms hartverwarmende momenten op.

Ondeugende elf

Het elfje is wel een kleine grappenmaker. Hij keert elke dag op een andere plek in huis terug. En nee, hij zit dan niet gewoon netjes ergens op een plank, maar hij haalt iets uit. Elke dag is het weer een verrassing waar hij opduikt en wat hij heeft uitgehaald. Je begrijpt dat je daar als ouder je creativiteit in kwijt kunt.

Wanneer het kerst is, vertrekt de elf naar de Noordpool. Hij komt pas weer terug in de maand december van het volgende jaar. Om de kinderen gedurende het jaar aan de elf te laten herinneren, zou je ze met hun verjaardag een kaartje kunnen sturen uit naam van de elf.

Nog niet zo bekend hier

Hoewel deze Amerikaanse traditie nog niet heel bekend is hier, begint het wel hier en daar te leven. Het boek is helaas nog niet vertaald, maar wel goed om te zetten naar Nederlands. Het is wel aan te raden om tijdig een pakket met boek en de elf on the shelf te bestellen, anders grijp je mis.

Inspiratie op Pinterest

Als je op Pinterest zoekt op “Elf on the shelf” vind je heel wat pins over dit kleine mannetje. Het staat vol met ideeën over wat de ondeugd allemaal zou kunnen uithalen. Handig voor als je zelf even inspiratieloos bent.
Hoe geweldig is het om in de ochtend de gezichten van je kinderen te zien, als ze ontdekken wat hun elf nu weer heeft uitgespookt. Er is uiteraard ook nog een andere, fijne bijkomstigheid. De meeste kinderen zullen begrijpen dat als ze stout zijn dit door de elf aan de kerstman wordt doorgegeven.
Ze zullen dus ook hun best doen om zich netjes te gedragen, want cadeautjes zijn veel te belangrijk om te krijgen.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief