Delen vinden we super lief

Het bos is een fijne plek om met kleine kinderen te zijn. Er valt zoveel te ontdekken in de natuur, te beklimmen en te maken, over de gezondheidsvoordelen nog maar te zwijgen. Laarzen aan en lekker vies worden! Kinderen kunnen hun geluk vaak niet op en mama evenzo om er echt uit te zijn. Het kabouterpad hadden we nog niet ontdekt en daar brachten we verandering in aan in het Amsterdamse bos! Frisse lucht happen en rode koontjes op hun wangen als gevolg! Door kabouterliedjes te zingen en de spanning op te voeren door naar kabouters te spotten heb je een ideaal low budget uitje.

kabouterbospad, amsterdamse bos, uit met kids, erop uit, wandelen, oerrr
Laarsjes aan en off-we go!

Het kabouterpad

Bij aankomst vind je aan het begin van het Amsterdamse bos de Boswinkel. We parkeerden de auto (3 uur gratis parkeren) en huppelden hand in hand naar het bos. Vanuit de Boswinkel kan je allerlei activiteiten ondernemen en wij gingen voor ‘Het Boskabouterpad’. Voor een klein bedrag á €1,50 kun je opdrachten kopen. Het kaboutertasje is voor €7,50. verkrijgbaar met een kaboutermuts, loeppotje en opdrachten om als een echte kabouter avonturier op pad te gaan! Ook kun je zelfstandig de tour lopen waar wij deze keer voor kozen aangezien de boswinkel gesloten was door het coronavirus

kabouterbospad, amsterdamse bos, uit met kids, erop uit, wandelen, oerrr

Met mijn eigen kabouters op avontuur

Het Boskabouterpad is een gezellige wandeling waarbij veel ontdekt kan worden. Je loopt het boskabouterpad in circa 30 -45 minuten via de houten palen waar kabouters op afgebeeld staan. De kinderen wisten ze heel snel te vinden en volgden de kabouters maar wat graag. “kom mam, die kant op waar de kabouter naar wijst!”

Met de speurtochtenkaart beleef je de tour net even leuker dan als je op eigen houtje rond loopt. Via aanwijzingen en opdrachten, heb je de route snel afgelegd en ben interactief bezig. Mijn dochter wilde zelfs nog een keertje rond lopen. Ook is er een echt kabouterhuisje gemaakt in een grote boom, waar de kindjes nog meer van wilden spotten. Ze bleven zoeken naar de echte kabouters!

Leuk en uitdagend

kabouters, kabouterbospad, amsterdamse bos, uit met kids, erop uit, wandelen, oerrr

Het is leuker om het kabouterpad met opdrachten te doen zodat het uitdagender is voor kindjes. Ze hebben er een leuk en uitdagend parcours van gemaakt voor kleine kindjes dat overigens elk seizoen wisselt qua opdrachten. En eigenlijk is er geen leeftijd mee gemoeid, dit is leuk voor elke leeftijd zodra ze kunnen lopen.

Met rode koontjes en heel veel takken kon ik de kinderen weer inladen in de auto. We komen hier graag weer heel snel terug om dan wel echte kabouters te spotten en de opdrachten erbij te doen!.

kabouterbospad, amsterdamse bos, uit met kids, erop uit, wandelen, oerrr

Kabouters spotten

Je begrijpt dat de bandito’s enigzins teleurgesteld waren dat er geen echte kabouters waren. Ik had ze nog zo lekker gemaakt met het boek van Rien Poortvliet. Maar deze teleurstelling was snel verdwenen toen ik ze de opdracht gaf om takjes, mos en blaadjes te zoeken om zelf een vogelnestje mee te bouwen. Lang leve Oerrr waarmee we net even wat langer in het bos konden blijven.

kabouterbospad, amsterdamse bos, uit met kids, erop uit, wandelen, oerrr

Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos is ontworpen door
kunstenares Natasja van der Meer.

Extra info

Het Boskabouterpad is volgens de website geschikt van 3 tot 6 jaar, maar zodra ze kunnen lopen is het leuk. Je kan het kabouterpad bewandelen wanneer je wilt. De boswinkel is open van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De speurtocht zelfs is €1,50 (ook in het Engels), het Boskaboutertasje (incl. kaboutermuts, loeppotje en opdrachten) is € 7,50 per pakket. Als extra tip: kijk ook op de Boskalender voor heel veel leuke leuke activiteiten van de Boswinkel.


Rien Poortvliet Kabouters aan de Bosrand 

Leeftijd: 3 tot 6 jaar | Tijdsduur: niet vermeld | Locatie: De Boswinkel, Bosbaanweg 5 te Amsterdam

Als je overigens online gaat zoeken op kabouterpaden, ontdek je dat er maar liefst 64 kabouterpaden te vinden zijn in heel Nederland. We vonden het zo leuk dat we snel meer zullen bezoeken, waaronder onderstaande kabouterpaden waardoor we ons overzicht zullen uitbreiden!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief