Delen vinden we super lief

Mijn dochter heeft haar handschoenen weer gevonden. Ze bungelen gezellig aan touwtjes aan haar jas en gelijk heeft ze. De zomer is al lang en breed voorbij en het kan aardig koud zijn in de ochtend. De dagen worden korter en ik geniet met volle teugen aangezien de winter in aantocht is. Ik hou van de vroege schemering, een warme trui van 10 days, ochtenddouw en als absoluut hoogtepunt: kerst! Hoe zorg je ervoor dat je in de perfecte winter mood komt? Wij vertellen je onze geheimen…

1. Maak je garderobe klaar voor de winter

winter trui

Als moeder van twee kleine dames mag ik elk seizoen op zoek naar nieuwe kleding, want op een enkele uitzondering na, is alles te klein. Waarom zouden alleen de kids in het nieuw gestoken mogen? Een goed excuus om eens even goed naar mijn wintergarderobe te kijken. Want dat ene jurkje dat ik het liefst elke dag draag, moet net zo vaak een rondje meedraaien in de wasmachine. Niets is zo leuk als jezelf in het nieuw te steken. Verlekkerd bewonder ik online de Creenstone jassen, een nieuwe trui, stijlvol jurkje of een hippe broek. Het is tijd om te shoppen!

Shoppen uit en thuis

anna mode winter
Eén van mijn Anna outfits

Van de week viel de folder van Anna van Toor bij mij op de mat. Daar word ik altijd ontzettend hebberig van. Toen we net naar Brabant waren verhuist, liep ik bij ons in s’-Hertogenbosch tegen deze winkel aan en ik was gelijk verkocht. Tegenwoordig shop ik er elk seizoen wel iets nieuws. Naast hun eigen kledingmerk hebben ze nog veel meer merken die aansluiten bij hun stijl. Zo vind ik het heerlijk om weg te kruipen in een comfortabele trui van het eigentijdse merk 10 Days, of een heerlijke Creenstone jas, die past bij elke stijl. En ook al zijn we tegenwoordig wat meer thuis, een leuk stijlvol jurkje is ook altijd welkom. Dat shoppen kan gewoon lekker warm en corona proof thuis vanaf de bank.

2. Maak het gezellig in huis

winter vuur openhaard

Ik hou dan wel heel erg van de winter maar dat betekent niet dat ik de hele dag buiten te vinden ben. Vandaag blijf ik lekker binnen met een kop cappuccino in mijn hand en een lekkere warme trui aan. Extra gezellig wordt het als je het binnen een beetje opfleurt. Voor mij gaat er niks boven een knapperend haardje. Wij hebben dan wel een nepperd, zo’n gashaard, maar ik doe het er wel voor. Dit is het moment van het jaar dat ik extra geniet van ons huis en alles wat er in staat. Licht, een kaarsje op tafel en oké misschien ook een lekker fout dekentje op de bank. Ik betrap mezelf erop dat ik juist nu bij andere mensen kijk naar hun interieur om inspiratie op te doen. There is no place like home!

3. Winter staat gelijk aan chocolademelk en glühwein

Het ultieme wintergevoel is wat mij betreft een warme kop chocolademelk met een dot slagroom erop. Of misschien nog beter: glühwein. Heerlijk! Super lekker, maar wat mij betreft alleen in de winter. Mijn zwangere vriendin zei laatst dat ze blij was dat ze een winterzwangerschap heeft want chocolademelk past prima in het zwangerschapsdieet. Vorig jaar stond ik rond deze week met zo een lekkere kop Glühwein op een Weense kerstmarkt. Wat wil je nog meer!

4. kaasjes, stoofpot en meer

haring wat mag je eten als je zwanger bent kaas

In de keuken pruttelt een stoofpotje en mijn dochter en ik schillen peertjes om ze lang te laten stoven. Uit de keuken komt de geur van kaneel en binnenkort wordt dat gemengd met dennengeur. Een glas rode wijn met een kaasje dat bijna wegloopt als je er naar kijkt. Een avondje uit eten wordt dit jaar ingeruild voor een avondje thuis maar we nemen het er niet minder van. Natuurlijk kan een mooie film niet ontbreken.

5. Ga de deur uit en geniet!

veilig

Juist in de winter is de lucht prachtig. Dat was wel zo fijn voor onze trouwfoto’s want, zoals je kunt verwachten, zijn we in de winter getrouwd. Dus trek een lekkere warme jas aan, gooi je sjaal om en stap de deur uit! Niks is zo mooi als de dauw in de vroege ochtend. Nu moet ik bekennen dat ik eigenlijk best een koukleum ben en absoluut geen ochtendmens. Maar als ik eenmaal op die fiets zit en de dauw omhoog zie kruipen, word ik gewoon heel gelukkig.

6. Boek een wintersport

Elk jaar zijn wij te vinden in de Oostenrijkse bergen. Overdag gaan we los op de pistes en daarna in de après skibar. Oké het is wel een beetje anders nu we kleine kindjes bij ons hebben, maar daardoor niet minder leuk. Het skiën wordt afgewisseld door sneeuwpoppen bouwen. We hebben standaard een appartementje, het is altijd gezellig en het uitzicht is prachtig. Dit jaar zit het er even niet in maar volgend jaar weet je ons te vinden.

7. Het hoogtepunt van de winter: kerst!!!

winter kerst

Lichtjes in de bomen, de geur van dennen, kerstkrans aan de deur en uit de boxen klink “Driving home for Christmas“. Of lekker terug naar de eighties: “last Christmas, I gave you my heart and the very next day…”. You love it or you hate it. Ik ben stapelgek op kerst. De eerste kerstjurkjes heb ik al besteld. En blijkbaar zit het in de genen want mijn moeder en dochter zijn ook besmet met het kerstvirus.

Vorig jaar hebben we verschillende kerstmarkten afgestruind. Dit jaar even geen kerstmarkten maar we gaan morgen wel een kijkje nemen bij de kerstafdeling van het tuincentrum. Mijn dochter van vier heeft vorige maand al een kerst cd tevoorschijn getoverd en om ons heen begin ik steeds meer kerstversieringen te ontdekken. Wij wachten nog even totdat sinterklaas het land uit is. Zes december staan we klaar bij de boer om een mooie boom uit te zoeken.

winter wintersport

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief