Delen vinden we super lief

Weer of geen weer, ik pak altijd de fiets. Dat betekent soms heel moeilijk kijkend door de stromende regen, met tegenzin de wind tegemoet en als het meezit in een heerlijk zonnetje. Mijn trouwe, stalen ros staat altijd voor me klaar. Laat mij maar fietsen!

De student en zijn fiets

Fietsen zijn onderdeel geworden van de Hollandse steden. Je kan een stad als Amsterdam toch niet voorstellen zonder fietsen langs de grachten. Ik heb heel wat fietsen versleten in mijn leven. Vooral tijdens mijn lange studententijd raakte ik er wel eens eentje kwijt.

Soms dikke pech maar ook wel eens door een niet zo handige actie. Je fiets op slot zetten en het liefst ergens aan vast, scheelt al heel wat. Even goed opletten waar je hem neerzet is ook aan te raden. Vooral in grote steden en enorme fietsflats moet je een beetje mindful je fiets wegzetten, zodat je hem ook weer terug kunt vinden. Sommige oude barrels begaven het ook gewoon. Na mijn ‘rijke‘ studentenleven werd het tijd om eens een goede fiets te kopen. En niet alleen een stadsfiets.

Thule fietsendragers voor op de trekhaak zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken en zijn geschikt voor max. 4 fietsen. 

Romantiek bij de Mont Ventoux

De fiets speelt stiekem een heel belangrijke rol in mijn leven. Tien jaar geleden, middenin de crisis ben ik gaan koken voor een groep fietsers. Met één van de fietsers ben ik in het huwelijksbootje gestapt en heb ik ondertussen twee prachtige kinderen. Het is allemaal begonnen in Frankrijk aan de voet van de Mont Ventoux.

Van te voren had ik nooit verwacht dat ik daar mijn grote liefde zou ontmoeten. Maar ook niet dat ik de kale berg zou beklimmen. Mijn eerste fietstocht op een racefiets ging bergop. En wat voor berg! Mijn conditie was goed. Omgaan met versnellingen heb ik op die berg geleerd. Ach ja, je bent verliefd en je wil wat. Die weddenschap heb ik gewonnen. De Ventoux is voor altijd onze berg.

Met een fietsendrager van Thule kun je gaan fietsen op verre wegen of op ruige terreinen ver van huis. Thule fietsendragers zijn leverbaar in verschillende types en kunnen worden gemonteerd op je autodak, trekhaak of kofferbak.

Fietsen als sport

Racefietsen, mountainbiken en toerfietsen zijn steeds populairder. Niet zo gek want je bent heerlijk buiten aan het sporten. Na die vakantie ben ik ook aan het racefietsen geslagen.

Eerst op de oude fiets van mijn nieuwe vlam. Later heb ik er zelf één aangeschaft. Een prachtig rood exemplaar. Onze vakanties in het kinderloze tijdperk gingen steevast met twee fietsen op het dak en een tent achterin. Heerlijk vind ik het om een berg te beklimmen op mijn racefiets. Zon op je armen en trappen maar. Het doel in zicht en een lekker drankje voordat we aan de afdaling begonnen.

fietsen

Racen door het Hollandse landschap

Natuurlijk hoef je niet naar de Alpen of Dolomieten af te reizen om op je racefiets te stappen. Je hebt prachtige plekken om te fietsen. Helemaal lekker als je een mooie tocht hebt naar je werk. En een douche, wel zo fijn voor je collega’s.

Het is ook een hele sociale sport want het is een stuk gezelliger om met een groepje te fietsen. Op die manier heb ik heel makkelijk wat buurtbewoners leren kennen in mijn nieuwe woonplaats.

Staycation, Thule, eropuit

Voor elke fase een fiets

Wij zijn begonnen op de fiets. Daarom hebben we gekozen voor een geboortekaartje met een fiets er op. Zo vertelt het een beetje ons verhaal. Ondertussen is ons meisje ook al aangestoken door het fietsvirus. Boodschappen doen, vindt ze zó veel leuker nu ze op de fiets mee kan.

We hebben alle stappen fiets in huis. Driewieler, loopfiets en nu dus een echte fiets met zijwieltjes. Nog maar twee stappen verwijderd van een racefiets. Maar goed, welk kindje is er nou niet gek op fietsen?!

Een kind voorop en eentje achter

Mijn nieuwste fiets is mijn mamafiets. Perfect voor nu! Zo gemaakt dat ik met allebei mijn meisjes er op uit kan. Alleen nog een klein half jaartje wachten tot de kleinste groot genoeg is voor het fietsstoeltje.

Ik gebruik hem ook om naar mijn werk te fietsen. Dat is best een eind maar dan ben ik wel lekker wakker en heb meteen wat beweging gehad. Als ik over een aantal jaar kinderstoeltjes af ben, koop ik weer een stadsfiets.

Tijd om weer op het zadel te stappen

Ik stap van de week weer op de racefiets. De eerste keer na mijn zwangerschap. Na wat bevallingstaferelen mag ik van mijn fysio niet hardlopen. Ik ben dus maar al te blij met mijn fietsje. Ik kan niet wachten om weer in beweging te komen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief