Delen vinden we super lief

Het is deze week tien jaar geleden dat mijn man en ik elkaar leerden kennen en we samen de Mont Ventoux op zijn gefietst. Om dat te vieren had manlief een weekendje Antwerpen geboekt. Een weekendje weg zonder kids wel te verstaan. Super lief! Maar dat betekent dus een weekend geen stralende glimlach van ons kleinste meisje en geen vrolijk geratel van onze oudste. Maar wel: eindelijk tijd voor elkaar en….. uitslapen! Eerlijk gezegd twijfelde ik wel. Vooral omdat de jongste nog volledig aan de borstvoeding zit. Hoe moet dat nu als ik er niet ben?! Dat wordt kolven.

Tien stappenplan

De tijd van ‘paspoort pakken, de trein in springen en weg’, ligt achter ons. Een weekend weg vraagt goede voorbereidingen om optimaal te genieten. Genieten staat voorop want als je het hele weekend zit te piekeren over het thuisfront, kan je beter niet gaan. Hier mijn tien stappenplan voor een geslaagd weekend voor ons en voor de meisjes thuis.

1 Vertrek goed voorbereid

Als ik achter mijn ‘Bolleke De Koninck’ zit, moet er voor mijn meisje natuurlijk voldoende melk in huis zijn. Een voorraadje melk betekent kolven, kolven en nog eens kolven. Op de bovenste plank van de vriezer stond een mooie voorraad melk klaar. Er hebben heel wat uren ingezeten maar alles voor het goede doel. Test wel even van te voren of je kleintje ontdooide melk lust en überhaupt wel uit een flesje wil drinken. Met dat flesje zat het bij ons wel goed. Dat kende ze al van de opvang. Alleen even de smaak testen want dat is net weer even wat anders dan wat ze gewent is. Je kunt natuurlijk ook voor kunstvoeding gaan. Dan is het nog belangrijker om even te checken of de kleine dit net zo een goed plan vindt als jij zelf.

2. Kindjes in goede handen

Je moet alle vertrouwen hebben in de oppas. In ons geval was mijn schoonmoeder zo lief om het hele weekend op de meisjes te passen. Ik was een beetje bang dat Amelie haar nieuwe nacht ritme bij oma voort zou zetten. Ze werd een week voor vertrek elke nacht meerdere malen wakker. Haar kleine zus was flink verkouden waardoor ze ook vaker wakker werd dan normaal. Die slapeloze nachten leken mij geen succes voor een logeerpartijtje met oma. Maar goed we gaan er voor. In het ergste geval wordt het gewoon een heel kort weekendje.

3. Hotel in de buurt

Ik was niet van plan om de hele dag op mijn hotelkamer te gaan zitten kolven. Maar een extra bezoekje aan de hotelkamer was wel gewenst. Ik was dus super blij met een hotel in het centrum. Zo ben ik eind van de middag even op en neer naar mijn kamer geweest. Even kolven en door…. Ik wil natuurlijk niet dat mijn melktoevoer terugloopt. En borsten die op springen staan of twee natte plekken op mijn shirt lijkt mij ook geen succes.

5. Kolven en de minibar vullen

Natuurlijk kan je al je melk weggooien maar dat is wel echt super zonde. Kolven is nou niet echt mijn hobby. Wij hadden een klein koelkastje met zelfs een vriezer op de kamer. Ideaal! Ik was eigenlijk uitgegaan van een minibar dus zag mijn melk al tussen de wodka en de cola staan. Met een beetje lef, kan je altijd nog het hotel vragen om een plekje in hun koelkast of vriezer beschikbaar te stellen.

6. Denk aan de terugreis

Super fijn om een lading melk te hebben geproduceerd maar het moet ook weer mee naar huis. Wij wonen in Brabant, dus de trip van Antwerpen naar huis is ongeveer een uur. Dat is dus wel te overzien. Maar ook voor een uurtje moet je het goed koel houden. Een koeltas met koelelementen doet wonderen.

7. Weggooien is echt geen ramp

Ik hou wel van een hapje en een drankje. Een weekend zonder baby betekent dus ook; eindelijk weer een wijntje bij het eten. Dat heb ik dan ook lekker gedaan. Het is tenslotte ‘ons weekend’. Gewoon doen! Lekker genieten en de eersvolgende lading melk meteen wegkiepen. Anders zit de kleine straks aan de Baileys 😉

8. Drink met mate

Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Hou er alleen rekening mee dat je meer dan 9 maanden geen alcohol hebt gedronken. Uit ervaring weet ik dat je ‘m dan snel voelt hangen. Op mijn eerste stapavond na de bevalling had ik last van een puberaal enthousiasme om weer lekker aan het bier te gaan. En dat waren geen 0.0tjes. Dat viel niet helemaal lekker. Een klein beetje inhouden was niet verkeerd geweest.

9. Kom tot rust!

Slapen, slapen, slapen! Dat stond hoog op mijn ‘to-do-list’. Heerlijk om weer eens een hele nacht door te slapen en nog uit te slapen ook. Wat een luxe! Misschien zonde om niet de maximale tijd door de stad te struinen maar, oh wat had ik daar een behoefte aan. En trouwens, tot 9 uur slapen is tegenwoordig ook al uitslapen.

10. Geniet!

Een weekend met z’n twee is een zeldzaamheid dus geniet!

Thuis ging alles prima. Voor de oudste is een weekend opa en oma echt vakantie. De kleinste is een heerlijke makkelijke baby. Op mijn verzoek kwam er zo nu en dan een fotootje door. Maar verder hebben we genoten van elkaar, de stad en haar culinaire rijkdom, muziek en een beetje kunst. Niets zo lekker als na een heerlijk weekend thuiskomen bij onze super lieve meisjes. De vriezer weer goed gevuld met melk. Jammer dat we een week later een klein probleempje met de vriezer hadden. Zo kon ik alsnog alle melk weggooien. Ach ja voorlopig ben ik toch gewoon weer bij mijn meisje.

Liefs Aileen

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief