Delen vinden we super lief

Babyflessen zijn onmisbaar in het eerste levensjaar van je baby kopt deze blog. Je kunt er je baby flesvoeding mee geven of afgekolfde moedermelk. Een fles is er in alle vormen, maten en prijzen, maar waarom koos ik voor de specifieke babyfles met mijn voorkeur? Wat waren de voor en nadelen en wat vond ik belangrijk? En wat is voor jullie de beste babyfles geweest?

100% voeding en 0% lucht

Bij ons eerste kindje koos ik voor de MEDELA babyflessen omdat die aansloot op mijn borstkolf. Ik gaf borstvoeding en ook in de eerste weken was een flesje voor mij onmisbaar om de borstvoeding in op te kunnen vangen. In de WIJ babybox kreeg ik ook een sample van de Avent babyflessen, al zoog die vaak vacuüm bij het voeden.

Als snel stapte ik over op de S-fles met zijn unieke S-vorm op aanraden van mijn kraamverzorgster. De vorm zorgt ervoor dat de speen alleen gevuld is met voeding en niet met lucht. Niet geheel onbelangrijk omdat mijn kleintje zo minder lucht in slikte en daardoor minder last van darmkrampjes, boertjes en spugen had. 100% voeding en 0% lucht is het credo van deze Babyflessen.

Voorkom Vacuüm trekken

Als babyflessen vacuüm trekken, moet je kindje tijdens de voeding de speen loslaten om lucht toe te laten. Dat is een onderbreking van de voeding en dat wil je natuurlijk niet. Let er daarom op dat je een fles kiest die niet vacuüm trekt. Hier dacht ik nooit eerder over na toen ik net moeder was. In de praktijk kwam ik daar al wel snel achter. Als je zorgt voor continue gedoseerde voeding via lucht vanuit de achterkant van de S-fles, hoef je nooit meer het flesje uit het mondje te trekken.

Behoud van vitamine A,C & E

Doordat de lucht achter in de fles blijft, mixt deze niet met de voeding waar belangrijke vitamines en voedingswaarden blijven behouden! Als je een vacuüm getrokken fles uit het mondje trekt, zie je dat er gelijk veel lucht in de fles gezogen wordt. Dit wil je voorkomen, omdat de lucht bubbels kan veroorzaken. En lucht in de babyvoeding kan zorgen voor buikkrampjes.

Diverse voedingshoudingen

Een natuurlijke houding voor jou en je kindje tijdens het voeden is het meest prettig. Je wil de fles niet (onnatuurlijk) omhoog hoeven te houden, ook niet als de babyfles bijna leeg is. Er zijn babyflessen op de markt waarbij je enkel 1 voedingspositie kunt hanteren. Dat is bij deze babyfles niet het geval.

Door de S-vorm van deze fles ligt je baby tijdens het drinken in een natuurlijke ronde houding, met het hoofdje iets omhoog. Precies zoals bij het geven van borstvoeding. Daarbij is door de constante toevoer van lucht, de druk tijdens het voeden hetzelfde als met het geven van borstvoeding. Op welke manier je je kindje ook voeding geeft. Bij de keuze van babyflessen was dat wel fijn om te weten.

Volledig te demonteren: optimale hygiëne

Niet alle babyflessen zijn volledig uit elkaar te halen waardoor je de fles helemaal goed schoon kunt maken. Vooral onderin de babyflessen hopen de bacteriën zich in rap tempo op, of in loszittende onderdelen. Maak ze in heet sop goed schoon met een flessenborstel. Spoel ze na met warm water, om zeepresten te verwijderen en laat ze ondersteboven goed drogen op een schone doek. In stilstaand water vormen zich ook bacteriën. Dus zorg dat er geen water achterblijft in de babyfles.

Verschillende soorten en maten

Een klein flesje (170 ml) wordt het meest gebruikt voor de eerste periode. Kleine hoeveelheden voeding blijven zo langer warm. Daarnaast is het een fijner gezicht om te voeden met een kleiner flesje dan met een mega fles. Ik ging na 3 maanden over op een babyfles van 250 ml. De grote S- fles van 310 ml kon ik tenslotte gebruiken voor de papfles toen mijn kindje wat groter werd. 

Smalle en brede babyflessen

Bij Difrax kun je kiezen tussen smal en breed. Dit is fijn omdat je nu nog niet weet wat de voorkeur van jouw kindje straks is. In de beginfase is een klein flesje ideaal. Waarom zou je gelijk een hele grote fles gebruiken waarbij je je kindje niet eens ziet? Zodra ze meer gingen drinken stapte ik over op een grotere babyfles. Daarnaast gaf ik borstvoeding.

plastic babyflessen, de beste babyfles, plastic babyflessen hygiene

Borstvoeding en flesvoeding combineren

Een smalle fles is makkelijk vast te houden en voelt snel vertrouwd aan voor je baby.  De vorm van een brede fles lijkt het meest op een borst. Deze fles is daarom geschikt als je borstvoeding en flesvoeding wilt combineren. En heel handig; deze fles heeft een grotere vulopening. Dit maakt het makkelijker om bijvoorbeeld de babyfles te vullen met ingevroren blokjes borstvoeding of poedermelk. Wij begonnen met de kleine babyfles en stapten na ongeveer 3 maanden over op de brede fles.

newborn borstvoeding zoogkompressen

Flessenspenen

Een flessen speen is ook niet geheel onbelangrijk. Een S-fles is standaard voorzien van een maat S speen. Mocht dit te snel gaan voor je kindje dan kun je overstappen op een Dental speen. Maar ook L, M en XL maat speentjes zijn verkrijgbaar. Er is zelfs een 1-2-3 speen waarmee je tijdens de voeding de snelheid kunt reguleren.

Geadviseerd door professionals

Voor mij als mama was het een fijne gedachte dat deze fles al jaren de eerste keus is voor de professie en dat er al vele kindjes mee zijn grootgebracht. Dit is eigenlijk ook de voornaamste reden dat ik voor dit merk babyflessen heb gekozen destijds. Voor mij was de wondere wereld van de babyflessen onbekend. Inmiddels is daar verandering in aangebracht en ben ik met drie fles drinkende kids een echte pro geworden.

Wat vonden jullie babymusthaves in de eerste babyperiode? En hadden jullie een specifieke babyflessen voorkeur?

Liefs olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief