Delen vinden we super lief

glazen babyfles

In China worden baby’s enkel en alleen met glazen flessen gevoed en zijn ze wars van plastic babyflessen. Door het succes over de grens, wordt de glazen babyfles nu ook meer in Europa geïntroduceerd. Maar waarom zou je een glazen babyfles kiezen om je baby te voeden? Als je om je heen kijkt, voedt elke ouder zijn kindje immers met een plastic babyfles?

baby babyfles glazen fles
Als ouder wil je het beste voor je kindje! En is dat dan een glazen fles?

Er waren lange tijd veel nadelen op te noemen om de glazen fles niet te gebruiken. Een glazen fles is zwaarder, de fles kan kapot vallen als het op de grond valt en je kindje kan de fles zelf minder snel zelf vasthouden. Maar waarom is het dan een steeds groter succes onder moeders? We geven je hierbij de voornaamste 3 redenen:

neefje geboorte newborn

1.Geen giftige stoffen

Met een glazen babyfles blijf je dicht bij de natuur en weet je zeker dat je kindje geen giftige stoffen binnenkrijgt. Het is wettelijk vastgesteld dat flessen die de hormoonverstorende Bisfenol A (BPA) bevatten, niet meer verkocht mogen worden. Maar, er gaan veel verhalen rond dat de vervanger van BPA (BPS) even schadelijk is als BPA zelf. De wetgeving is nog niet zover, maar de producten met deze stoffen worden door verschillende bedrijven al geweerd. Dus als je dit risico niet wil nemen, kies je voor glazen babyflessen.

2.Eenvoudig Schoonmaken

Een glazen fles is minder gevoelig voor kleurveranderingen en is eenvoudiger schoon te maken en te houden. Ook de witte waas van kalk heb je niet bij glas. Plastic is qua materiaal poreuzer dan glas, waardoor er sneller krasjes in het materiaal ontstaan. Hier kan dan vuil in ophopen, dat je ten alle tijden wil voorkomen.

3.Milieu

Het nadeel van plastic is dat het nooit vergaat. De berg plastic die we achterlaten is schrikbarend en de plastic soep in de oceaan wordt steeds groter. Glas kan eindeloos worden hergebruikt, plastic slechts enkele keren. Door het gebruik van een glazen babyfles ben je ook nog eens zeer duurzaam bezig.

Glazen Difrax S-Fles

Met bovenstaande voordelen in gedachte is het zeker het overwegen waard om een glazen fles te gaan gebruiken. En nu de populaire Difrax S-fles ook in het glas verkrijgbaar is, biedt het nog meer voordelen en trekt het me over de streep.

Om de S fles in glas te maken was productie-technisch lastiger vanwege haar vorm. Difrax is hier in geslaagd en heeft alle voordelen van glas en het unieke anti-colic systeem weten samen te brengen in 1 babyfles.

Rechte glazen flessen bestonden al wel, maar boden niet de extra voordelen die de babyfles met unieke S-vorm wel biedt met het geavanceerd anti-colic systeem onder in de fles.

Voordelen glazen fles in S-vorm

De unieke S-vorm is niet alleen stijlvol maar zorgt ook voor een betere grip tijdens het voeden. Dankzij de belangrijke anti-colic functie is de S-fles de best verkochte babyfles van Nederland en wint het ook internationaal aan terrein.

De S-vorm zorgt ervoor dat de speen alleen gevuld is met voeding en niet met lucht in welke voedingspositie je ook zit. Het ventiel onder in de fles voorkomt vacuüm zuigen en zorgt voor een constante doorstroom van de voeding door luchttoevoer vanuit de achterkant van de fles.
Dit voorkomt de vermenging van lucht met melk en het ontstaan van lucht en belletjes bij de speen. Hierdoor blijven alle voedingswaarden en vitamine A, C & E behouden.

plastic babyflessen, de beste babyfles, plastic babyflessen

Je baby slikt minder lucht in en heeft daardoor minder last van darmkrampjes, boertjes en spugen. Je baby kan dus ongestoord doordrinken en daarna lekkerder slapen!

Met bovenstaande voordelen van de S-fles en de verkrijgbaarheid in glas, worden veel glazen fles liefhebbers blij. maar toch zijn er ook nadelen verbonden aan een glazen fles…

NADELEN glazen flessen

Naast de vele voordelen zijn er uiteraard ook nadelen te noemen die we graag uitlichten. We dachten gelijk aan onderstaande nadelen.

1. Zwaarder

Glazen flessen zijn zwaarder dan plastic, waardoor je kindje het minder snel zelf kan vasthouden. Ook is het zwaarder om mee te nemen als je er op uit gaat.

2. Glas kan breken

Babyflessen vallen geregeld en een glazen babyfles “kan” bij een val kapot gaan. De glazen flessen zijn van hoogstaande kwaliteit, maar een ongeluk zit in een klein hoekje met kindjes. Het is een idee om er een sleeve omheen te doen, al lijkt me dat niet praktisch. Ik zou eerder kiezen voor een beschermbandje.

3.Duurder

In vergelijking met plastic flessen zijn glazen flessen hoger geprijsd. Je doet er wel langer mee waardoor je “on the long term” evenveel kwijt bent. Ik ben benieuwd of glazen babyflessen iets voor jullie zou zijn En ben ook benieuwd of er lezers zweren bij de glazen babyfles.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief