Delen vinden we super lief

De glazen babyfles wint aan populariteit en is weer terug van weggeweest.
Veel (aanstaande) ouders vragen zich af bij de keuze van de beste babyfles waarom je voor een zwaardere, breekbare glazen babyfles zou kiezen. Vooral als het je eerste kindje is, kan er heel veel informatie op je af komen. We hebben het voor je uiteengezet en kwamen er achter dat er naast bovenstaande nadelen ook 7 voordelen zijn…. Lees je mee?

De 7 voordelen van een glazen S- vormige babyfles uiteengezet

De meeste glazen babyflessen worden gemaakt van zeer sterk en duurzaam borosilicaatglas. Dat glas is lichter dan normaal glas en heeft een lagere uitzettingscoëfficiënt waardoor het goed tegen grote temperatuurverschillen kan. Ook heeft het een lange levensduur waardoor dit glas veel in laboratoria wordt gebruikt. De babyflessen zijn bovendien veilig en duurzaam in gebruik en licht in gewicht.

plastic, babyflessem glas, glazen babyflessen

1. Geen BPS in glazen babyflessen

Onderzoeken hebben aangetoond dat BPS (bisfenol S) net zo schadelijk is als BPA dat inmiddels wettelijk verboden is. Het duurde in het verleden jaren voordat er een algemeen verbod op de hormoonverstorende BPA in babyflessen kwam. We verwachten dat een verbod op BPS nog even op zich laten wachten, al bereiden diverse bedrijven zich hier al wel op voor en wordt tritan bijvoorbeeld ook niet meer gebruikt bij babyproducten.Bij glas weet je zeker dat er geen hormoon verstorende producten in verwerkt worden!

2. Krassen

Een glazen fles is niet krasgevoelig doordat het minder poreus is. Plastic flessen kunnen door reiniging beschadigen waardoor er krasjes kunnen ontstaan in de fles. Hier kan vuil of bacteriën in ophopen. Bij BPS (o.a in tritan) zie je soms ook kleine barstjes verschijnen. Glas heeft deze eigenschap niet.

3. Kalkaanslag

Bij het uitkoken van een plastic fles kan er een witte waas aan de binnenkant van de babyfles ontstaan. Bij glas voorkom je deze kalkaanslag. In onze gemeente hebben we een hoge waterhardheid waardoor de flessen op den duur mat werden. Bij een glazen fles wrijf je dit er eenvoudig af.

4. Hygiënisch

Glas is eenvoudiger schoon te maken en beschadigd niet als je het hard poetst. Er kan zelfs een schuurspons gebruikt worden om de fles schoon te maken, Voor schoonmaakfreaks een hele fijne gedachten. Als je kiest voor een fles dat helemaal uit elkaar gedraaid kan worden, is de hygiëne helemaal optimaal.

Photocredit Difrax.com

5. Duurzaam

Glas is duurzamer en kan eindeloos gebruikt worden. De fles hoeft minder snel vervangen te worden, omdat er geen beschadigingen in komen. Glas is in tegenstelling tot plastic goed te recyclen.

6. Geen verkleuringen

Door het veelvuldige uitkoken en wassen in de vaatwasser verkleuren babyflessen op den duur en worden de babyflessen dof. Ook ik heb de fout ooit gemaakt om een fles in de vaatwasser mee te wassen met een schaal met pasta saus resten … Dat was geen goed idee!

baby babyfles glazen fles

7. Glazen S-babyfles

Als we kijken naar de glazen babyfles van Difrax heb je naast bovenstaande voordelen, ook het 100% anti-colic systeem als extra voordeel. De babyfles heeft een unieke S-vorm dat voor glas bijzonder is. En deze S-vorm heeft het niet voor niets. Het zorgt er namelijk voor dat de speen alleen gevuld is met voeding en niet met lucht tijdens het voeden.

Het ventiel achter in de fles voorkomt vacuüm zuigen en zorgt voor een constante doorstroom van de voeding door luchttoevoer vanuit de achterkant van de fles. En laten we wel wezen, dat de S-vorm ook heel fijn in de hand ligt.

Gerelateerde blog: Buikkrampjes, of darmkrampjes effectief verhelpen met deze 10 tips!

De best verkochte babyfles 2018-2019

NADELEN

Naast de vele voordelen zijn er ook nadelen te noemen. We begonnen er deze blog eigenlijk al wel mee

1. Zwaarder

Een glazen fles is zwaarder dan plastic, waardoor je kindje het minder snel zelf kan vasthouden. Ook is het zwaarder om mee onderweg te nemen en moet je de fles al helemaal niet laten vallen. Dit is ook vaak de reden dat ouders de voorkeur geven aan plastic babyflessen.

2. Glas kan breken

Babyflessen vallen geregeld en een glazen babyfles “kan” bij een val kapot gaan. De flessen zijn van hoogstaande kwaliteit, maar een ongeluk zit in een klein hoekje met kindjes.

plastic babyflessen, de beste babyfles, plastic babyflessen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief