Delen vinden we super lief

Een babyfles is onmisbaar of je nu flesvoeding of borstvoeding geeft. Als je voor het eerst op het internet rond struint is het lastig kiezen welke fles je moet kiezen. Ze zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleurtjes. Maar waar let je op als (aanstaande) ouder? We hebben de top 3 beste babyflessen voor je op een rijtje gezet met de voor en nadelen gebaseerd op de Nielsen cijfers. Ook hebben we nieuwigheden op de babyflessen markt gespot die we graag met je delen.

S-Fles difrax babyflessen

Babyfles criteria

In de wondere wereld van zoveel verschillende soorten babyflessen is het niet makkelijk kiezen. Het is vooral belangrijk dat jij je er als ouder fijn bij voelt en dat je kindje het beste krijgt naar zijn, of haar behoeften. En voor mij is het persoonlijk niet onbelangrijk dat de beste babyfles naast praktisch, ook mooi mag zijn!

Mijn 1e kindje was een langzame drinker, de 2e een snelle drinker en nummer drie vond alles prima. Ik koos dan ook voor gemak en de beste babyfles die beschikbaar was en aansloot op mijn behoefte. Het hygiënische aspect van een babyfles vond ik ook niet bepaald onbelangrijk.

Verschillende modellen, maten & merken Babyflessen

beste babyfles Difrax Anti koliek

Bij verschillende babyflessen heb je de keuze uit zeer langzaam (Dental speen), langzaam (S), normaal (m) en snel (L). Ook voor dikke voeding zoals pap is er recent een fles gelanceerd met Xl speen. De babyflessen aanbieders blijven zich innoveren. Daarnaast is er ook recent een 3 standen flessenspeen verkrijgbaar waarbij de snelheid tijdens het voeden aangepast kan worden. (Variabele uitstroomsnelheid/Variflow). Dit is een ideale toevoeging op het ruime aanbod babyflessen waarmee ingespeeld wordt op de vraag van ouders.

De beste babyflessen

Tips bij het kiezen van de juiste Babyfles

Op de verpakking van de babyfles staat altijd vermeld voor welke leeftijd de fles geschikt is. Sommige babyflessen zijn geschikt vanaf 0 maanden, terwijl de 1,2,3 standen babyles pas vanaf 3 maanden te gebruiken is en de papfles pas bij 6 maanden.

Ook is er verschil in functie. Als je kindje last heeft van buikkrampjes is een anti-koliek fles aan te raden. Het verbaast me dan ook niet dat de top drie babyflessen allen anti-koliek ingestoken zijn. We hebben in onderstaand overzicht de voor én nadelen uitgelicht voor 4 babyflessen merken.

  Difrax Avent Dr. Brown’s Beaba
Bevat geen BPA, pvc, lood en ftalaten V V V V
Anti-koliek systeem V V V V
Voedt vacuümvrij met positieve druk V X V X
Ergonomische S- vorm V X X X
Helpt Vitamine C, A en E optimaal te behouden V X V X
3 standen flessenspeen voor verschillend drinktempo baby V V X
Voor snel drinkende baby én prematuur (dentaalvormige speen) V X X X
Stimuleert natuurlijk aanleggen Zeer geschikt voor Early Feeding Skills V X X X
Extra grip op flessenspeen door coating V X X X
Makkelijk geaccepteerd door baby’s V X V V
Geijkte maataanduiding in de dop V X X X
Fles volledig uit elkaar te halen (hygiëne) V X X X
In brede en smalle variant verkrijgbaar V X V X
* Bij Avent en Béaba zit het anti- koliek systeem in de speen, bij Dr browns zit het anti-koliek systeem in het bijgeleverde rietje,  bij Difrax zit het ventielsysteem in de bodem van de fles

Beste babyfles 2019

Bij een bezoek aan een Etos, Kruidvat en prenatal filiaal heb je een ruime keuze uit babymerken als Avent, Difrax, Suavinex, Tommie Tippee, Medela, etc. We zijn in de cijfers van Nielsen gedoken en beschrijven de best verkochte babyflessen van Nederland. Inclusief een opsomming van de voor én nadelen.

difrax baby Musthaves

De beste babyfles in cijfers

Met een 36% marktaandeel is de S-Fles wederom nummer 1. Daarop volgt de dr. Browns met een aandeel van 27,3 % en Avent volgt nipt met 26,9% marktaandeel op het gebied van Babyflessen. Hieronder geven we de voor en nadelen van de flessen. Mochten jullie toevoegingen hebben, dan horen we dat graag !

De beste babyfles nummer 1

De Difrax S-Fles is jaar op jaar de best verkochte babyfles van Nederland en daarmee de eerste keus voor baby’s. De S-fles met het anti-koliek systeem én de trendy kleurtjes is uniek. Een fles kan dus mooi én functioneel zijn. Het anti-koliek systeem in de bodem van de S-fles én de speciale S-vorm zorgt er voor dat de lucht niet mengt met de voeding en nooit vacuüm zuigt. Door de positieve druk is het voeden uit de S-fles vergelijkbaar met het geven van voeding uit de borst. Alle voedingsstoffen blijven behouden en daardoor hebben baby’s minder last van darmkrampjes.

de beste babyfles difrax

De S-fles is ideaal vanaf de geboorte en wordt met succes gebruikt bij het geven van afwisselend borst- en flesvoeding. Door de S-vorm ligt de baby tijdens het drinken in een natuurlijke ronde houding, met het hoofdje iets omhoog. maar ook kun je andere voedingsstanden aannemen, naar gelang de wens van je kindje. Precies zoals bij het geven van borstvoeding.  De S-fles is verkrijgbaar in smal en breed, in 4 grootten en 6 verschillende kleuren.

Een nadeel wordt soms aangegeven dat de losse onderdeel uit elkaar moet worden gehaald om schoon te maken. Dit is daarentegen hygiënisch, waardoor je ook de onderkant van de fles kunt schoonmaken. In tegenstelling tot de gesloten flessen.

AVENT

De Avent fles werd gesampeled in de babybox van WIJ waardoor ik het bij ons eerste kindje ben gaan gebruiken. Het heeft een curve in de fles waardoor je het fijn vast houdt tijdens het voeden. De fles is makkelijk in elkaar te zetten. De speen van deze flessen is breed en lang, om zo het natuurlijk aanleggen te stimuleren. Je kunt de fles met de gewone spenen in elke richting vasthouden. Bij een papspeen is het even puzzelen. De fles is BPA-vrij en in verschillende maten verkrijgbaar.

* Philips Avent Natural

De speen van de babyfles natural lijkt op de moederborst, om zo het natuurlijk aanleggen nog meer te stimuleren en om ‘tepel-speen verwarring’ te voorkomen als je borst– en flesvoeding combineert. je kunt deze fles dus prima combineren met borstvoeding. Verder is deze fles, net als de Philips Avent fles, van BPA-vrij plastic gemaakt en makkelijk en in elke richting vast te houden.

Als nadeel wordt aangegeven dat de lucht in de fles blijft en het vacuüm zuigt. Daarnaast is het onderin de fles lastig schoonmaken. Op den duur wordt de fles ietwat anders van kleur, maar dat hebben de meeste flessen. We hadden altijd een rits aan verschillende flessen in onze luiertas.

Dr Browns

Dr. Brown's Standaardfles startpakket

De Dr Brown’s babyflesjes hebben een ventielsysteem dat in het melk zit waardoor je je baby vacuümvrij en zonder luchtbelletjes voedt. Dit kan helpen wanneer je baby krampjes heeft. Ook helpen de babyflesjes wanneer je baby veel overgeeft of last heeft van de oortjes.

De lucht blijft achter in de fles en geeft positieve druk die door het ventielsysteem ontstaat. De fles is schoon te maken door los te schroeven en met een borsteltje kun je het bijgeleverde rietje schoonmaken. Ook blijven vitamine C, A en E in de fles vanwege het rietjessysteem.

Het geven van pap is lastiger en ook dien je de fles altijd omhoog te houden bij het voeden omdat het rietje in de melk dient te zetten lees ik op de website.

Nieuwkomer 1,2,3 Doseer S-Fles

De 1-2-3 Doseer S-Fles biedt een oplossing voor het reguleren van de voeding. Dit is nog niet gezien bij andere flessen. Door middel van de handige doseerring is de 1-2-3-flessenspeen eenvoudig in 3 verschillende standen te draaien. Hiermee bepaal je zelf de drinksnelheid van je kindje doordat de uitstroomsnelheid wordt aangepast aan het type voeding in combinatie met de zuigkracht van je baby.

baby babyfles

De 1-2-3 Doseerfles is geschikt voor dunne en dikke voeding en te gebruiken vanaf 3 maanden. De 1-2-3 Doseerfles is ideaal  voor het combineren van dunne en dikke voeding en te gebruiken vanaf 3 maanden. Het moment dat je rijstepap gaat introduceren. De speciale coating op de flessenspeen zorgt voor extra grip. Daarnaast heeft de flessenspeen een zachte ronde tepelvormige speen die lijkt op de moederborst. Hierdoor zijn borstvoeding en flesvoeding goed te combineren. De uitleg video is hier te bekijken.

S fles variflow difrax

Kies voor jou de beste babyfles die fijn en goed voelt. Dat is het allerbelangrijkste. De babytijd gaat zo snel voorbij en als moeder wil je het beste voor je kindje. Een klein, lief flesje als je baby nog zo’n kleine ‘bundle of joy’ is. Flesje groeien vanzelf stapje voor stapje met je mee. Het moederschap is 1 groot avontuur.

*Nielsen cijfers P10, 2018

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief