Delen vinden we super lief

Het lijkt al eeuwen geleden dat ik voor het laatst de borst heb gegeven. In werkelijkheid was het driekwartjaar geleden dat ons kleinste meisje lekker lag te sabbelen. Ondertussen is ze bijna toe aan een echte beker. Drinken uit een beker is nog helemaal niet zo makkelijk. Voordat je “gewoon” uit een beker kunt drinken zijn er heel wat stappen nodig. Wat is mijn stappenplan?

Het eerste flesje

difrax baby Musthaves

Bij onze meisjes heb ik voordat ze 6 weken oud waren, geoefend met een flesje. Een vriendin van mij had een flesweigeraar en dat wilde ik absoluut voorkomen. Dus op tijd beginnen. Onze jongste vond het prima maar de oudste vond hat maar zo zo. Gelukkig ging het uiteindelijk goed. Bij de eerste flesjes is het niet alleen heel anders drinken maar moet je ook rekening houden met darmkrampjes. Dat gaat bij geen kind hetzelfde. Onze jongste dochter heeft nergens last van gehad. Ze heeft overigens wèl even moeten wennen aan andere melk.

En dan is het tijd voor een tuitbeker!

De overstap van een Anti-Coluc babyfles naar tuitbeker ging juist bij de oudste een stuk makkelijker. Ons kleine meisje wilde geen afscheid nemen van haar vertrouwde Difrax babyflesje. Eén van de dames van de opvang maakte al de opmerking: “Ach, ik ken niemand die op z’n 18e nog uit een flesje drinkt”. Helemaal waar natuurlijk maar het is op een gegeven moment toch echt tijd voor een volgende stap. Ondertussen heeft ze ontdekt dat een tuitbeker eigenlijk best lekker drinkt. Vooral omdat kindjes bij dit model hun hoofdje recht kunnen blijven houden door de iconische vorm, ideaal! Bij de meeste bekers zie je namelijk dat ze hun hele hoofdje naar achter gooien bij het drinken dat hun nekje belast.

Baby’s eerste beker met een zachte tuit

beker tuitbeker

Bij ons thuis is de beker met een zachte tuit favoriet. Deze beker lijkt nog het meest op haar oude vertrouwde flesje maar is wel een stap in de goede richting. Als de kleine 6 maanden oud is, kan je al beginnen met oefenen. Wij hebben nog even gewacht. Voor onze kleine druktemaker ben ik heel blij met de Difrax antilek beker.

Ze vindt het namelijk ontzettend leuk om na een paar slokken de melk uit haar beker te schudden. Dat lukt haar vrij goed bij de gewone beker. Een paar keer heel hard met je flesje op de tafel slaan en de melk vliegt je om de oren. Vandaar dus antilek voor onze kleine dame. Dat is meteen ook heel handig voor onderweg.

De volgende stap..

Vanaf een maand of 9 negen kan je overstappen naar een beker met een harde tuit. Negen maanden was voor ons iets te vroeg maar ondertussen vindt ons meisje de variant met een harde tuit ook prima. Ook hier hebben we weer een antilek beker in huis gehaald. Net als bij de voorganger zit er ook nog eens een heel handig ventieltje in waardoor je de drinksnelheid aan kunt passen. Het is overigens ook perfect schoon te maken!

Bijna een echte beker!

Ondertussen oefenen we soms met een echte beker. Dat doen we vooral in bad omdat het anders een groot waterballet wordt. Voor buiten het bad hebben we een 360 graden beker. Dat lijkt op een echte beker maar er zit er een soort stop op waardoor je zonder te knoeien aan alle kanten kunt drinken. Dat vraagt weer om een hele andere drinktechniek. Hiermee zijn we bijna aangekomen aan een “echte” beker. Kleine meisjes worden groot!

Ze drinkt limonade met een rietje!

rietje

Nou ja geen limonade maar ik was wel heel erg trots op haar eerste slokjes uit een rietjesbeker. Dat is nog best lastig hoor! Rietjesbekers blijven heel lang leuk. In het begin is het echt even oefenen maar uiteindelijk gaat er niks boven rietjes. Ons melkmonstertje vindt het nog een beetje ingewikkeld maar haar grote zus vindt rietjes super leuk. Alles smaakt beter uit een rietje!

Voordelen antilek tuitbekers

  • Ergonomisch: dankzij de kegelvorm stroomt de vloeistof al bij horizontaal gebruik naar de tuit
  • Antileksysteem met twee drinkstanden
  • Volledig uit elkaar te halen; geeft bacteriën geen kans
  • Ontwikkeld met logopedisten en medisch specialisten
  • Afneembare handvatten
  • Vaatwasbestendig
  • Ideale overstap vanaf fles naar beker

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief