Delen vinden we super lief

Elke nieuwbakken ouder heeft een lading flessen in huis en als je om je heen kijkt, zijn dat voornamelijk plastic babyflessen. Maar waarom zou je voor plastic kiezen en niet voor glas? We hebben de voordelen voor je uiteengezet.

Zijn plastic babyflessen hittebestendig?

Babyflessen moeten bestand zijn tegen grote temperatuurswisselingen. Denk daarbij aan de vriezer of koelkast om voeding in te bewaren. Vervolgens moeten ze ook goed tegen de warmte kunnen zodat je je babyfles kunt opwarmen of te reinigen. Glas is breekbaar als je het laat vallen en is niet bestand tegen extreme temperatuurschommelingen (b.v. vanuit de vriezer zo in kokend water) zonder te breken. Plastic kan dit wel! Voor moeders die hun moedermelk willen invriezen of bewaren om later op te warmen zijn deze plastic babyflessen ideaal.

Zijn plastic babyflessen duurzaam?

Glas is duurzamer materiaal dan plastic. Echter glas is ook een stuk breekbaarder. Van plastic babyflessen kun je heel lang  plezier hebben want ze zijn beter bestand tegen de vlugge kinderhandjes en een stuk minder breekbaar. Glas vervaagd niet van klaar, bij plastic flessen zie je vaak wel kleurveranderingen.

philips

Zijn plastic babyflessen veilig?

Als we kijken naar de best verkochte babyfles van Nederland komen we bij de S-Fles van Difrax en daaropvolgende de flessen van Philips Avent. Al deze Europese plastic babyflessen zijn BPA-vrij. Ook tijdens verhitting (bv bij schoonmaken of opwarmen) komen daarbij geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast is een plastic babyfles licht en onbreekbaar. Je baby kan dit flesje dus al snel zelf vasthouden. Het kan geen kwaad als de babyfles een keer op de grond valt! Erg veilig dus in kleine kinderhandjes. De plastic Difrax S-flessen zijn 100% Babysafe en zo ook nr 2. de Philips Avent babyfles.

Schadelijke stoffen?

Plastic babyflessen moeten bij wet BPA-vrij zijn. Europese babyflessen van Difrax voldoen dan ook aan deze norm. Ook tijdens schoonmaken en steriliseren kunnen er geen schadelijke stoffen vrij komen. De Difrax S-flessen zijn 100% Babysafe! Op dit moment wordt er ook sterk gekeken naar BPS dat aanwezig is in Tritan. Er zijn nog geen wettelijke verboden, maar better ‘safe than sorry’ zeg ik altijd maar. je kunt er voor kiezen om hier op te letten bij de keuze van je babyfles.

Zijn er nog meer voordelen van plastic flessen?

Het gros van de babyfessen is recht. De S-fles is van plastic en is door een mal in de S-Vorm gemaakt. Deze S-vorm heeft een belangrijke functie: het zorgt ervoor dat de speen alleen gevuld is met voeding en niet met lucht. Door het ventiel in de bodem van de S-fles is er een constante luchttoevoer vanuit de achterkant van de fles.

Dit voorkomt de vermenging van lucht met melk en het ontstaan van lucht en belletjes bij de speen.  Je baby slikt zo minder lucht in en heeft daardoor minder last van darmkrampjes, boertjes en spugen. De fles is er nog niet in glas, maar we hebben in de wandelgangen gehoord dat hier verandering in komt.

Heb je nog schoonmaak tips?

De meeste flessen zijn kras-, stoot- en slijtvast waardoor het gladde oppervalk geen kans biedt aan bacteriën. Let ook op lossen onderdelen die apart met schoonmaken. Door krasjes, of beschadigingen kan een rietje, randje, of babyfles beschadigen, waar vervolgens bacteriën in op kunnen hogen. Ook kun je er op letten dat je onderin de fles goed kunt schoonmaken.

De plastic babyfles heeft veel voordelen. Ik ben benieuwd voor welke babyfles jullie gekozen hebben. Let je er op of een babyfles anti-clique is, of het eenvoudig schoon is te maken en of ze meegroeien met je kindje? Ook kun je niet alle babyflessen in alle voedingshoudingen gebruiken. Let je daar op?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief