Delen vinden we super lief

Airfryer Philips xxl

De taak als moeder om gezonde, verantwoorde gerechten op tafel te zetten, neem ik serieus. Aardappelen, groente en vlees is het credo en dat gaat me vaak goed af. Toch zijn de kinderen enorm fan van frietjes maar om steeds de frituur erbij te halen gaat me te ver. Ik geloof er in dat je bent wat je eet. Dat geldt voor ons als ouders, maar ook mijn kindjes hebben goede voeding nodig om zo hard en gezond te kunnen groeien en ontwikkelen. We zijn gezwicht voor de Airfryer en dit had ik veel eerder moeten aanschaffen… lees je mee…

Kritisch

Onze frituur staat dan ook niet voor niets ergens ver achter in de trapkast, zodat hij enkel met feestje en partijen tevoorschijn komt. Ik heb de Philips Airfryer ooit eens online de revue zien passeren, maar ik werd nooit overtuigd. Hoe kan zo’n ding nu knapperige patatjes maken, laat staan hele gerechten. Toch heeft een frituur zoveel nadelen en is het gewoon echt ongezond. Je huis stinkt naar naar vette luchtjes en je krijgt het apparaat nooit helemaal goed schoon. Ik hoor steeds vaker dat de Philips Airfryer XXL hiervoor de ideale oplossing is. Het frituren is veel gezonder, want het gebeurt met… met lucht! En de winkelbediende vertelt me zelfs dat je er extra grote maaltijden in kunt bereiden! Ik blijf huiverig om er in te investeren, want het is geen broodrooster die je aanschaft…. Het leek me een perfecte moederdag cadeautip en zo geschiedde…

Philips Airfryer XXL reviewPhilips Airfryer XXL

De nieuwste versie van de immens populaire Philips Airfryer is de XXL. En hij is inderdaad heel groot. In ons gezin van vijf een ideale aanschaf. Er passen veel grotere porties in dan in de Philips Airfryer XL. Ik ben benieuwd naar de extra gadgets die deze variant heeft op zijn populaire voorganger.

Zou het mij bij de aanschaf van dit toch wel dure apparaat echt lukken om snacks, maaltijden en toetjes uit dit apparaat te toveren? Ze beweren dat ik er mee kan frituren, grillen en aanbakken. Het klinkt haast als magie.

Gezonder koken en frituren met lucht

Airfryer, De Philips Airfryer XXL toch in huis gehaald, dit is onze mening

Door met lucht te koken, reken je af met nare geurtjes, vet en hete olie. Maar met lucht koken? Hoe dan? Ik ben dan ook nieuwsgierig of ik met de Philips Airfryer XXL echt voedsel kan frituren en ook koken zodat alles knapperig is van buiten en mals van binnen. het lijkt me haast onmogelijk. Daar heb je toch echt frituurvet voor nodig lijkt me?. Ik kijk bij de blokker op de verpakking wat Philips me probeert te overtuigen;

  • Innovative Twin TurboStar technologie voor nog gezonder frituren. | Klinkt best stoer
  • Vangt vet op, frites zo krokant als in olie gefrituurd, met 50%* vetverwijdering | Klinkt haast als magie
  • De FatReducer vangt overtollig vet op zodat je deze gemakkelijk kunt verwijderen en schoonmaken. | Ok, klinkt vernuftig, ik ben benieuwd
  • Een capaciteit van 1.4kg Dat is wel heel fijn met een gezin van 5 personen
  • QuickClean-mand met anti-kleeflaag. Bere handig want een frituur schoonmaken is drama en “snel schoon” zijn magische woorden.

Extra Facts & Figures

  • Philips Airfryer XXL is groter dan zijn voorgangers. Voor ons gezin is dit eindelijk een ideaal formaat.
  • De Rapid Air-technologie van Philips is uniek en hiermee kun je met uitsluitend lucht voedsel frituren. Hierdoor is alles knapperig van buiten en mals van binnen Verse frietjes, kroketten en bitterballen zijn zo krokant als dat ze in olie zijn gefrituurd
  • Vaatwasmachinebestendig waardoor de airfryer eenvoudig is schoon te maken.
  • Ook bestaat de Philips Airfryer app waar thuiskoks tig recepten kan bekijken om elke dag een heerlijke, gezondere maaltijd te bereiden.

Display

De Philips Airfryer XXL is er in 2 uitvoeringen: De Avance mét een digitaal display & Viva. Dit model is zonder display, maar met 2 draaiknoppen voor temperatuur en tijd. Wij hebben voor de avance gekozen. Wel zo handig dat je de tijd en temperatuur tegelijkertijd in beeld hebt.

De Airfryer is ook heel handig in te stellen. Als je het aanzet, kom je in eerste instantie uit bij de 5 voorgeprogrammeerde instellingen op het display. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit diepvries frites, kip en vis. Dit zijn voorgeprogrammeerde temperatuur. De benodigde baktijd kun je zelf instellen. Dit hangt af van de grootte van de portie. Al doende krijg je dit in de gaten en word je er een ster in.

VetverminderaarAirfryer xxl Philips

De ‘vetverminderaar’ is een uitneembare extra bodem onder het mandje die zou bijdragen aan 90% minder vet in je voeding. Minder vet dan bijvoorbeeld kip en varkensvlees ten opzichte van een friteuse. Het is wel een sterke claim die mij wel heeft getriggert tot aanschaf. Als moeder wil je immers het gezondste en beste voor je gezin. Bij vette gerechten, merkten we dat er wel vet onderin lag. Toch een fijn gevoel, al weet ik wel dat er speciale Airfryer producten te koop zijn, waar meer vet in verwerkt is.Deze producten zijn namelijk voor-gefrituurd. Deze producten koop ik dus niet, dat snap je.

Volgens Philips mogen de losse onderdelen, zoals de bak en het mandje, in de vaatwasser. Dit doen wij eigenlijk nooit om de anti aanbak laag te sparen. Daarnaast heb je het met de hand snel een eenvoudig afgewassen. Zonde om er een spoelbeurt aan te wagen.

Conclusie

Airfryer, De Philips Airfryer XXL toch in huis gehaald, dit is onze mening

We hebben de airfryer nu een maand en gebruik en ik gebruik het verdacht vaak, eerlijk… vaa kdagelijks. In de Philips Airfryer XXL passen grote porties dat voor ons ideaal is met 3 kinderen. Het resultaat met de maximale hoeveelheden in de XXL is echt heel goed. Dit had ik nooit verwacht. De friteuse & oven is bij ons niet meer aan geweest sinds we dit juweeltje in gebruik hebben. We kunnen een hele zak frites in de Airfryer kwijt en ook een grote portie kippenpoten kun je er krokant in krijgen. Ook bak ik aardappelen in een mum van tijd krokant.

Happy mama

Ik was verbluft van het resultaat van de quiche en ook de lasagna kwam er super uit. Ik heb ook wel eens enkel voor de kinderen een maaltijd gescheiden met de bijgeleverde divider. Kabeljauw en frites samen gaat perfect en in no/time heb je een gezonde maaltijd op tafel staan. De XXL is wel duurder dan zijn voorgangers, maar bij een groot gezin absoluut aan te raden! Ik was eerlijk gezegd minder tevreden over de balletjes met chilisaus zoals hier boven afgebeeld. Maar ach dat was waarschijnlijk mijn persoonlijke voorkeur. Onze favoriet thuis is vooral de verse zoete aardappelfrites die ik regelmatig maak en de hamburger uit de diepvries. Een extra voordeel is wel dat we die stink frituur kunnen weggooien, halleluja.

Alleskunner

Qua groenten kun je er eigenlijk alles in voorbereiden. Courgette, maiskolven, paprika, champignons en ui worden gegrild en krokant. Groenten die normaal moeten worden gekookt of gestoomd zou ik er niet in voorbereiden (wortels, bonen, broccoli, venkel, etc) De smaak vind ik heel puur. je proeft echt de groente en heet vlees en niet de vet.

De buitenkant van de meeste etenswaren zoals vlees, kip en groenten is na het bereiden ook echt krokant. Hier werd ik blij door verrast, Je kan overigens het effect van de Airfryer versterken door een beetje olie op de etenswaren aan te brengen. Ik las het als tip, maar heb ik nooit hoeven doen.

De speld

Ben je ook een Airfryer fan? Ik ben benieuwd! Onlangs heb ik ook heel hard gelachen om de blog op de speld  zoals hieronder aangegeven. Je begrijpt dat Kay, mijn stoere man ook niet aan iedereen verkondigt dat we een airfryer op het aanrecht hebben staan 😀

aifryer de speld
Credits de Speld

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief