Delen vinden we super lief

Zoals jullie weten schaften wij twee jaar geleden de Philips Airfryer XXL aan. Al snel was hij niet meer weg te denken uit ons (keuken)interieur en inmiddels is hij zelfs bijna een familielid te noemen. Tijd voor een aanvulling!

Experimenteren

Met de Airfryer was het in het begin vooral experimenteren met wat wel en niet geschikt is voor erin. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat groente die gekookt of gestoomd moet worden iets minder goed werkt. Aardappelen, frietjes, vlees, vis en andere groenten zijn juist wel heel geschikt. Toch merk je dat na twee jaar experimenteren de sleur een beetje in de relatie komt te zitten. De relatie tussen mij en de AirfryerXXL natuurlijk, al mogen we hem inmiddels Arie noemen. Tijd voor wat frisse wind!

Airfryer kookboek

Toen ik over het kookboek ‘Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer’ las, werd mijn aandacht gelijk getrokken. Vele gezinnen om ons heen gebruiken een Airfryer en hij komt dan ook regelmatig ter sprake. Ik krijg zo regelmatig gerechten te horen die anderen erin bereiden. Op dat moment denk ik dan altijd: ‘Wat een goed idee, dit moet ik onthouden!’. Maar je raadt het al… ik vergeet ze of denk er niet op het goede moment aan. Een boek die een aantal nieuwe ideeën voor me bundelt is dan ideaal. En aangezien anderen moeilijk kan vragen om hun recepten in een boekje voor me op te schrijven, is dit kookboek heel welkom.

Ontdek zelf hoe eenvoudig het is om heerlijke ontbijtjes, groenten, snacks, bijgerechten, hoofdgerechten
en zelfs toetjes te bereiden in de airfryer

‘Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer’

Dat het lekker moet zijn spreekt voor zich, snel te bereiden is een dikke pré. Zeker als Werkende moeder, die niet altijd zin heeft om na haar werk nog uuuren in de keuken te staan. Het boek is verdeeld in 4 onderdelen:

1. Kleine gerechten en snacks 2.Hoofdgerechten 3. Zoete lekkernijen & 4. Bijgerechten

Van zo’n duidelijk overzicht zonder te veel poespas, wordt de chaoot in mij helemaal blij. Zo hoef ik niet het hele kookboek door te spitten als ik op zoek ben naar een specifiek soort gerecht. Ik zie het al helemaal voor me. Zoetigheden voor een vrije middag met de kids, snacks voor met manlief op de bank en hoofdgerechten en bijgerechten voor het diner.

Lekker en snel

Als ik door het kookboek blader, loopt het water me al snel in de mond. Gegratineerde geitenkaas, Aardappelrösti, groentechips, kipnuggets, gevulde paprika’s, een frambozentaartje en roomgebak passeren de revue. En dat allemaal zelf gemaakt en daardoor (vaak) verantwoord. Verbazing en blijdschap wisselen elkaar af. Verbazing dat dit toch echt allemaal in de Airfryer bereid kan worden, blijdschap dat het lekker, gezond én geschikt voor kinderen is.

Dan de snelheid van bereiden. Ik houd doordeweeks eigenlijk de vuistregel aan dat ik niet veel langer dan een half uur in de keuken wil staan. De overzichtelijke klokjes bij ieder gerecht vertellen mij dat bereidingstijd varieert van 5-30 minuten.BINGO!

De ingrediëntenlijstjes kunnen wat aan de lange kant lijken, maar er staan geen gekke, bijzondere dingen op. En aangezien er bij een aantal gerechten met meerdere soorten groenten wordt gewerkt, vind ik dit juist een pluspunt. Wat wel goed is om op te letten, is dat je bepaalde bakaccessoires nodig hebt. Deze zitten niet altijd standaard bij de Airfryer, dus handig om hier even naar te kijken voordat je begint ;).

Ik kan dit boek aan iedereen aanraden die op zoek is naar eens wat anders voor in de Airfryer en het leuk vindt om nieuwe dingen uit te proberen!

• Lekkere recepten voor beginners en verrassende combinaties voor gevorderden
• Dit boek speelt in op de trend van frituren met hete lucht • handige tips, duidelijke bereidingswijzen en overzichtelijke ingrediëntenlijsten

Wat is jouw favoriete gerecht uit de Airfryer?

Lekkere en snelle recepten voor de Airfryer 9789044755428 | NUR 440 | €14,95 | 112 blz | pap | 21,5 x 18,5 cm volledig in kleur

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief