Delen vinden we super lief

Leuk en gezellig, een groot gezin in een misschien iets te klein huis. Hoewel dat misschien wel meevalt, is er behoefte aan privacy als de kinderen groter worden. Als een van de ouders dan ook nog eens gaat thuiswerken moet er maar eens nagedacht worden waar de extra ruimte vandaan gehaald gaat worden. Met een uitbouw aan de achterkant van het huis red je het ook niet altijd. Het creëert namelijk niet een stuk ruimte die voor meer privacy gaat zorgen. Een ruimte die vaak onbenut blijft is de zolder. De goede oude rommelzolder waar alle herinneringen van de ouders en de kinderen zijn opgeslagen, zoals schoolwerkjes, oude poppen en knuffels. Die overbodige stoelen en andere meubels vinden er ook een plek. Misschien zijn ze ooit nog eens nodig. De cv-ketel staat er zachtjes te brommen…

Alle woningmarkt data Kruidenhof in Diemen — Walterliving.com
Ons oude huis in Diemen kreeg een kunstof dakkapel en de leeftruimte werd verbluffend groter

Brede kunststof dakkapellen

Vaak zijn de schuine daken die de zolder overkappen ook nog eens zo gebouwd dat je amper rechtop kunt staan op de zolder. Wil je de zolder toch benutten voor een extra slaapkamer voor een van de kinderen, dan is de enige optie die je hebt het laten plaatsen van een duurzaam kunststof dakkapel. Met zo’n uitbouw tover je het schuine dak met dakraampje eenvoudig om in een ruimte waar je gemakkelijk kunt staan. De breedte van een dakkapel, toegestaan door de gemeente, is in principe de totale breedte van je woning min één meter. Je moet aan beide kanten 0,5 meter ruimte laten tot de erfgrens van je buren. Is je huis dus vijf meter breed? Dan mag je dakkapel vier meter breed zijn. Als je dat weet, kun je de prijzen van een dakkapel opvragen. Dit doe je gemakkelijk via Homedeal.nl.

Vergunning nodig? Homedeal.nl

Deze site raadpleeg je ook als je wilt weten of je een vergunning nodig hebt. Er zijn algemene richtlijnen, maar deze kunnen per gemeente wel eens afwijken van de norm. Navraag doen bespaart je veel gedoe. Als alles in kannen en kruiken is, kun je vast een moodboard maken van hoe je de kamer ingericht wilt hebben. Wie de kamer krijgt is een onderwerp van discussie. Vaak is het ‘t oudste kind die de meeste privacy nodig heeft. Weet je niet hoe je een en ander moet inrichten? Dan kan een interieurstylist uitkomst bieden.

dakkappel, interieur, kern van het huis, kinderkamer, think pink, roze,

Goede investering

Met een dakkapel en de ruimte die je er mee creëert is er plots meer leefruimte voor iedereen en dat komt de sfeer ten goede. Daarnaast is het een investering in je woning. En als je slim bent verduurzaam je jouw huis verder. Met een groot gezin verbruik je naast elektriciteit ook veel gas. Bespaar waar je besparen kan en investeer in isolatie. Zo sla je meerdere vliegen in één klap. Nu alleen nog een plekje vinden voor al die spulletjes die je tot dusver op je rommelzolder stalde. De schuur ook maar uitbouwen dan?

Tot slot

Ik hoop dat ik je met deze adviezen op weg heb geholpen. Voor ons heeft het enorm goed uitgepakt en het huis is er stukker ruimer, fijner en comfortabeler op geworden! Met een eigen thuiswerkplek is het een ernome aanwinst voor ons geweest!

dakkappel, samenwonen, financien, huis, huishoudboekje, financieel , verhuizen met kinderen, verhuistips, verhuizen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief