Delen vinden we super lief

Nieuw huis, nieuwe vloer en dan pakken we het goed aan!

Van een kleine tussenwoning verhuizen we naar een rijksmonument met 9 kamers waar we uiteraard een thuis willen creëren. Met een goed lichtplan, stijlvolle, speelse woonaccessoires en meubilair, weet je dit vaak snel te bewerkstelligen. Toen we 15 jaar geleden in onze starterswoning gingen wonen, hadden we een budget van 2500,- waarmee we het gehele, kale huis moesten inrichten, incl de vloeren. Je begrijpt dat je dan goedkope en makkelijk keuzes maakt.

Een lichtplan hadden we niet en het laminaat werd zo goedkoop mogelijk gelegd. Bij ons nieuwe huis hebben we meer budget en kunnen we het gelukkig meefinancieren met de overwaarde van onze woning én de lage rente. De basis pakken we goed aan en met fijne design merken wordt de inrichting stap voor stap vormgegeven. Onderstaande design items licht ik met plezier uit, ook wel mijn blij-makers.

verhuizing, verhuiskaart, verhuizing, kaart maken, gepersonaliseerde verhuiskaart, tips

Gewaagde basis design items

Uit ervaring weet ik dat je lampen, de vloer en gordijnen niet snel in je huis zult vervangen. We willen het dit keer dan ook gelijk goed doen. Door ons vakantiehuisje en de persberichten voor mijn blog, blijf ik op de hoogte van nieuwe vondsten. En ook een bezoekje aan het nieuwe huis van een dierbare vriendin in Hilversum deed me in design items en objecten interesseren. Ik zag met eigen ogen dat je in een interieur het verschil kunt maken met toffe design elementen die in het oog springen.

In ons nieuwe huis wil ik dan ook gewaagde keuzes maken en besloot ik mijn wensenlijstje er bij te pakken. Enkele design items heb ik mezelf al cadeau gedaan en andere staan nog op het wensenlijstje:

Ons huis in Diemen, waar ik mondjesmaat mijn favoriete design integreer. Stapje voor stapje, kamer voor kamer, dat uiteraard mee verhuisd gaat worden. De vloer is hier basis en kostte ons destijds nog geen 1500,- voor het hele huis.

1. Debasing lamp met lampenbollen

De Debasing lamp is een waar kunstobject in de woonkamer. Het is op primitieve en ambachtelijke wijze door vakmensen met de hand vervaardigd. Je ziet op de voet oneffenheden en verschillen dat charme brengt aan dit ambachtelijke product. Deze lampen zijn van eigen ontwerp en zijn in Azië geproduceerd in een kleine oude pottenbakkerij. Met de Nederlandse ijzer spijlen lampenkap krijgt het echt cachet die ik graag met jullie deel. De lampenbol is van Best Season en geeft een warm licht met z’n 30 cm hoogte.

2. De Muuto Kink Vase 

De Muuto Kink Vase is Scandinavisch design en stond al lang op mijn wensenlijstje. Hier heb ik zelfs een Rabobank spaarpotje voor aangemaakt. Kost wat, heb je ook wat! (179,-) Met zijn eigentijdse, frisse beeldhouw kunstige vorm, krijgen bloemen in de lichte zandkleur Sand of het Light Blue (lichtblauw)model echt een ereplaats. Wij kozen voor kleur en kijk eens wat een beauty het is! 

moederdag, vrouwendag, verwennen, cadeautip, moederdag spelregels, mama, mamadaf, mothersday, moederschap, stiefmoeder

De combinatie van traditioneel vakmanschap en speelse design met zijn dubbele opening, spreekt met enorm aan. Je blijft er naar kijken. Het is naast een porseleinen vaas, simpelweg een onwijs mooi onderdeel van de keuken. De bloemen poppen er echt uit.

3. Return to Sender

Naast de Muuto vaas, is de Ferm living schelp favoriet en mijn beauty’s van Return to Sender.

Wat ben ik dol op bijzondere kunstobjecten in ons interieur. Vast geërfd van mijn kunstzinnige oma, die niet aan Vincent van Gogh onderdeed. Oma hield ook van items met een verhaal. Soms hoorde ik het verhaal tig keer, maar ze wist het iedere keer in een andere vorm te gieten. Ze wist zelfs van een oude stuiver een groots verhaal te maken.

Je zult bij ons dan ook veel objecten met een verhaal zien. De producten van Return to Sender zijn me dan ook zeer waardevol, vooral door het vrouwen empowerpent dat er achter schuilt.

Vier je liefde , return to sender, katja schuurman
Halloween is bij ons het begin van een feestseizoen

4. Bemz

Bemz is een bedrijf dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte designhoezen en vervangende poten voor IKEA-meubels. We hadden tig jaar geleden zelf de Ikea Kivik bank gekocht met het oog op onze jonge kinderen. Na jaren intensief gebruik als basis voor hutten was het óf vervangen, of vernieuwen met een nieuwe hoes van Bemz. Mijn oog was gevallen op onderstaande groene variant.

Nu ze ouder zijn, is een nieuwe bank zeker in het vizier voor in de woonkamer. Toch wil ik onze Ikea KIVIK banken mee verhuizen naar ons grotere huis. Bij Bemz kun je machine wasbare hoezen bestellen waarmee je het uiterlijk van je IKEA bank, fauteuil en meer kunt veranderen. Voor de twee-zits bestelde ik een groene hoes en voor de drie zits is mijn oog gevallen op een roze corduroy.

Afhankelijk van het model, de kleur en de stof ben je rond de 300-600,- klaar en heb je een hele nieuwe, unieke bank. Mocht je niet veel budget hebben is ee tweede hands ikea bank zo voor een prikkie gevonden op en snel opnieuw bekleed!

spelen, bankhut, corona, speelgoed, bank, hutten bouwen
De Ikea bank verdient een upgrade na tig triljoen bankhut taferelen

5. Kloq

Aan de muur wilde ik dolgraag een Dutch design klok met en tijdloos design dat tegelijkertijd een nostalgisch gevoel brengt. De Kloq heb ik mezelf cadeau gedaan toen ik mijn eerste bonus ontving bij mijn vorige baan. Ik ben er altijd verliefd op gebleven waardoor ons vakantiehuisje er ook eentje kreeg. Je begrijpt dat in ons nieuwe huis met zoveel meer muren te vullen, een derde niet kan ontbreken. Maar dan wel de wandklok en daar wordt nog even voor gespaard.

6. D-Lightz

Uniek, design, groots en een blikvanger… Bij D-Lightz hebben we onze keuken lamp en keukentafel lampen besteld. Door een bijzondere lamp op te hangen maak je echt een statement in je interieur. We hebben echt rondgekeken voor iets speciaals aan het plafond en wilden niet zomaar alles aan de muur bevestigen. Ik zie een lamp dan ook als een sieraad die een extra aan jouw interieur toevoegt. Je kunt er voor kiezen om een simpele lamp te nemen, maar waarom niet uitpakken?

7. Poster Store

Bij Poster Store vonden we mooie wanddecoratie, stijlvolle posters en hoogwaardige fotolijsten in Scandinavisch design. De posters zijn alvast besteld met een gouden lijst en ik kan niet wachten om ze een plekje te geven. Frida Kahlo prijkt aan de muur en de muren worden groen-roze geschilderd. Zo’n wand vol fijne kunstwerken stond heel hoog op mijn wensenlijstje. Met fijne vondsten aan de muur, maar je jouw huis een thuis. Zo ben ik nog steeds ook heel blij met FBRK en HIP orgnl, of persoonlijk plattegrond.

8. Plaids maken je interieur knus!

In de avond ploffen we graag moe en voldaan op de bank om de dag knus af te sluiten! Na een dag ravotten, spelen en zwemmen zijn de kinderen (en ook wij) moe en voldaan en kruipen we graag onder een woonkleed of plaid. Thuis hebben we fleece dekens die veel gebruikt worden. maar ook daar kies ik graag voor klasse en ging op zoek. Deze keer ben ik geslaagd bij Gute Laune op Texel en ook bij Zara Home heb ik mooie plaids besteld.

Hip aan de muur, chalette, Olivette, eglo, Dutch design, interieur

Dekens en plaids zijn heerlijk om onder te kruipen op de bank! Toch zijn de meeste modellen saai en nietszeggend. Mijn advies is dan ook om te struinen naar kleden die het verschil maken, die lekker groot zijn, warm en zachter dan zacht. Voor ons is kwaliteit en comfort het meest waardevol aangezien mijn kinderen ook van die heerlijke knuffelaars zijn!

9. Design behang

Het behang van Kek Amsterdam is nog echt steeds een van mijn favorieten in ons vakantiehuisje. Voor in ons nieuwe huis is mijn oog gevallen op de nieuwe collectie behang met goud elementen waar ik snel meer over zal schrijven, uiteraard perfect voor in een rijksmonument. Met een fijne muurprint maak je het verschil.

Fotobehang, kek mama, amsterdam
Ons nieuwe dressoir

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief