Delen vinden we super lief

Hoe omschrijven jullie je woonkamer? Is het meer scandinavisch, landelijk, urban modern, of toch industrieel? Terwijl ik rondkijk, realiseer ik dat ik een ratjetoe aan stijlen heb gemixt. Ook al volg ik fantastische instagrammers met de mooiste interieurs en doe ik hier inspiratie op. Bij ons is het niet in een hokje te stoppen en eigenlijk volg ik mijn hart bij het inrichten van ons huis en chalet. Olivette stijl noem ik het maar. Chalet Olivette heeft zijn eigen vrolijke, hysterische, design en stijlvolle inrichting… al zeg ik het zelf. Lees je mee?

Return to sender, Dutch design
Kleurrijk en eigen, dat is Olivette.

VT wonen bij ons thuis

Ons interieur lijkt geenszins op de prachtige designs van het tijdschrift VT wonen dat maandelijks op onze deurmat ploft, maar ach who cares. Ik scroll vrolijk verder en weet van de instagram meiden via pers-events dat het stylen veel tijd kost en het er in het dagelijkse leven niet altijd zo uit ziet. De mooiste items sla ik op en struin vervolgens verder naar de fijnste Dutch design webshops! Stap voor stap maken we er ons eigen paleisje van met de leukste vondsten!

return to sender, robotstofzuiger, iRobot, Roomba i3 Robot Stofzuiger, robot, robot stofzuiger, woonkamer, lente, wandelen

De styliste in mij

Zo’n interieur styling gave zou ik ook wel wensen! Hoe tof zou het zijn om interieurs om te toveren in pareltjes! Vooral nu we een eigen vakantiehuisje hebben gekocht die ik dolgraag met klasse en Dutch Design inricht. Bij ons thuis hebben we het interieur vooral persoonlijk gemaakt met eigen woonaccessoires die stuk voor stuk van grote betekenis zijn. En door de persoonlijke artikelen is ons huis, wordt het een thuis. Dat wil ik ook graag in ons vakantiehuisje en ben gaan struinen.

Return to sender, Dutch design
Struinen naar toffe interieur items nadat we hadden getekend voor ons vakantiehuisje!

Trots

Veel items in onze woonkamer maken me trots. De schilderij van mijn oma bijvoorbeeld, de Budha van mijn reis naar Thailand, de Kloq die ik mezelf cadeau heb gedaan bij het behalen van mijn studie en niet te vergeten de Return to Sender Items. En wat dacht je van de Puik Dutch Design items, de gave wandcirkel van het toonaangevende HIP ORGNL, of het hert van Fabryk design. Puur en stoer met een snufje geometrisch design. Love It! Ik schrijf snel meer over deze blij makers!

Ik houd van Dutch Design en producten met een verhaal. Liever meer betalen voor echte klasse dan een huis vol action meuk.

Laura Monchy heeft bijvoorbeeld prachtige vazen ontworpen voor Return to Sender die gemaakt worden door (veelal) vrouwelijke werknemers van een familiebedrijf in het noorden van Thailand. De iconische vorm verveelt nooit! En met de wetenschap dat vrouwen het verschil kunnen maken door te werken in hun land, is fantastisch. Dat geeft een product een verhaal en verveelt het nooit!

Producten met een verhaal

En als de kaarsje branden in de waxinehouders van RTS, denk ik aan de toegewijde vakmensen uit Firozabad, die in de ‘glazen hoofdstad’ van India dagelijks heel hard werken. Producten met een verhaal doen me wat! Zoals de meeste ambachtstradities is glas maken in India bijvoorbeeld echt een oude vaardigheid. Door dit product te kopen, blijft de cultuur van deze traditionele ambacht behouden. Tof toch! Dat geeft je interieur een extra boost.

Return to sender, Dutch design

En als ik s’avond na een lange dag werken thuis kom, zoek ik naar mijn sleutelbos. Dan zie ik de gekleurde sleutelhanger van Return to Sender en stap met een warm hart mijn woonkamer binnen. Wat heb ik het toch goed in vergelijking met de hardwerkende Nepalese vrouwen. Dankbaarheid ten top!

Return to sender, Dutch design
De unieke handgemaakte hanger in het midden is gemaakt door vrouwen uit de Nepalese hoofdstad Kathmandu en omstreken. De vilten stof maken zij op traditionele wijze met de hand. Door een combinatie van warmte, vocht en druk verandert wol in vilt.

Bellen

Als je goed op de foto’s kijkt, heb je vast de symbolische bellen gespot aan het blauwe kastje. De koe is een heilig dier in India en door aan een bel te rinkelen komen al je wensen uit. Een prachtig cadeau voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken! In ons huisje zal het hopelijk veel goeds brengen! Ik heb ze in ieder geval alle drie opgehangen, dus dat komt vast goed!

Tot slot

Dit was alvast een eerste sneak peak van onze Chalet Olivette ‘Make-over. Veel Dutch design waarbij Return to Sender veelal ontworpen wordt door Nederlandse designers en gefabriceerd in landen als India, Thailand en Nepal.

Er komt nog veel meer moois aan! Na mijn momcation van drie dagen, zonder kids, ben ik opgeschoten en komt mijn droomhuisje in zicht. Ik houd jullie uiteraard weer snel up-to-date. Nu eerst al het verf van mijn benen en handen schrobben…

Fabryk Design ontwerpt en maakt wanddecoraties en meubelen. Puur en stoer met een snufje geometrisch design. Van ontwerp tot aan product, alles ontwikkelen en produceren ze in eigen beheer.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief