Delen vinden we super lief

olivette, herinneringen maken

Corona en ook de chaos op schiphol gooit voor velen roet in het eten! Ook voor ons waardoor we onze plannen om hebben gegooid en eigenaar zijn geworden van ons eigen vakantiehuisje, of ook wel onze ‘Chalet Olivette’ genoemd.

frankrijk, joie de vijver, vive la vie

Ons vakantiehuisje annuleren of door laten gaan?

We merkten beiden dat we onrustig werden door de vele berichtgevingen rondom reizen en Corona. Lockdowns, grenzen dicht, campings gesloten, koffer issues. We werken het hele jaar hard om in de zomer met ons gezin in Frankrijk op vakantie te gaan en onbezorgd door dorpjes te dwalen.

Om met allerlei beperkingen vakantie te vieren, klonk mij geenszins als muziek in de oren. Last minute ons vakantiehuisje annuleren zou meer geld gekost hebben en daarom kozen we liever eieren voor ons geld. Al in het voorjaar besloten we alles te cancelen en af te wachten wat de ontwikkelingen rondom reizen zou doen.

Op zoek naar een alternatief

Het scheelt dat je een taal machtig bent als je een Franse camping wilt annuleren en hebben het gehele vakantiebedrag deels in voucher, deels teruggestort gekregen. Het bloed kroop waar het niet gaan kon en keken om ons heen voor een alternatief waar we deze zomer ons glas konden heffen. Maar wat is wijsheid. Ik denk dat jullie daar ook wel over hebben nagedacht.

bakkum, vakantiehuisje, chalet, mobilehome
De plek van mijn zus op camping Bakkum is een fijne plek, waardoor een eigen vakantiehuisje begon te kriebelen.

Kans uit duizenden

We hebben een staanplaats op Camping Bakkum in Noord-Holland overwogen, in het elektrisch-vrije dennenbos. Hier zou onze zuurverdiende en gespaarde 15.000 euro echter enkel een ‘status investering’ zijn. De investering zou in rook opgaan aangezien de caravans veel van ouderdom uit elkaar vallen en de plek niet de jouwe is. Daarbovenop komt het jaarlijkse stageld dat niet gering is en moet je de caravan elk najaar weg laten slepen door een local met de bijkomende kosten…. Er hing mij een te hoog prijskaartje aan om back to basic gaan, zonder gas, water en licht. We cancelden onze koop twee voor twaalf.

sprookjescamping, chalet Olivette, rheeze, vechtdal

Toch bleef het idee van een eigen huisje kriebelen en keken we veel in Frankrijk. Het verhaal van Chateau de la Preuille vind ik een enorme inspiratiebron en een tof voorbeeld. Mijn echtgenoot en ik bleven dromen over een eigen plek en dachten niet aan het runnen van een kasteel, maar een sta caravan zou ideaal zijn. Ook hebben we in Zweden gekeken naar de mogelijkheden, aangezien ik voor een Zweeds bedrijf werkzaam ben en de prijzen redelijk zijn.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Chalet Olivette, ons pittoreske optrekje waar we fijne vakantiedagen
zullen beleven in het Vechtdal.. of klinkt Domaine toch beter?

Out of the box

We lieten het samenzijn met B(C)n’ers, yuppen en tweeverdieners in Bakkum aan ons voorbij gaan en keken verder. We keken ook in het Oosten van het land waar veel westerlingen naar op vakantie gaan. Mijn zusje is recent back to her roots gegaan en ging verhuizen met kinderen en haar echtgenoot. Bij de bezoekjes aan het platteland bij oma en mijn zusje, voelt dit meisje (uit het Oosten) zich hier zeer relaxed.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome, speeltuin

Het is in het Vechtdal groen, mooi, pittoresk, toeristisch, er is veel te doen en niet te vergeten, dicht bij mijn familie. Wonen kan ik hier heel eerlijk niet meer, vakantie vieren wel heel graag.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Grote speelvelden en speeltuinen voor uren speelplezier

1,2,3 verkocht

vakantiehuisje, chalet, mobilehome

Op een vrijdagavond stuitten we (ik en mijn echtgenoot) online op ons droomhuisje opde sprookjescamping in Rheeze, de prijs was reëel, de plek fabuleus en de plek letterlijk sprookjesachtig. We keken elkaar aan en glimlachten spontaan. Dit is eigenlijk wat we zoeken! Vooral met drie kindjes een ideale getaway plek! Dichtbij familie, veel ruimte en een 5 sterren award winning camping. Ook kan ik hier mijn momcation houden op een plek waar ik niets hoef, kan bloggen en mijn hoofd even resetten in alle hectiek.

sprookjescamping, chjalet Olivette, rheeze, vechtdal
TikTok, app, chalet, vakantiehuisje, olivette, chalet olivette, vakantiehuisje, chalet, mobilehome

Enthousiast appten we de eigenaar die enkel zondag aanwezig zou zijn voor kijkers. Door de populariteit van de plek gingen we de volgende ochtend gelijk kijken om andere geïnteresseerden voor te zijn. Om hen buiten beeld te krijgen betaalden we een borg. Wij boden de vraagprijs en ze gingen accoord. Het voelde pas echt van ons toen we met de camping eigenaar om de tafel zaten en de sleuteloverdracht hadden. Een week later was alles ‘signed en sealed‘, Domaine, Chalet, of Mobilhome Olivette is van ons!

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Proosten op onze nieuwe aanwinst

Haken en ogen van een vakantiehuisje

Er kwamen veel positieve reactie en ook de vraag; ‘wat kost dat nou zo’n huisje‘. Allereerst was het een aardig bedrag om te investeren in een huisje dat je wel moet hebben liggen. Wij spaarden voor een nieuwe keuken en met de vakantie teruggave lukte het. Vervolgens gingen we verhuizen naar Apeldoorn waardoor we het niet alsnog nodig hadden. Daarboven op, komen de jaarlijkse kosten van de gemeentelijke lasten, gas, water en licht, de kosten voor de plek en het onderhoud. In totaal kom je op een gemiddelde extra 3500,- euro per jaar. (we moeten de gasrekening nog wel afwachten dat met een eigen badkamer dit jaar hoger zal utivallen). Voor ons valt een vakantie met zijn vijfjes naar Frankrijk vele hoger uit waardoor we het dit waard vinden om ons spaargeld te ïnvesteren.

We zijn er veel waardoor je de kosten kunt uitsmeren over het jaar. Ik merk dat meerderen met het idee spelen en dan zeg ik vooral; gewoon doen! Als het kopen van een vakantiehuisje een goede investering is en je hebt het rekensommetjes gemaakt, volg dan je hart. Vooral in deze gekke tijden waarin we niet weten wat het virus gaat doen, staan we volledig achter deze keuze. En met drie kinderen, hun vriendjes en onze vrienden die het hier enorm naar hun zin hebben, is het een goede investering.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Het vakantiehuisje zoals we het hebben gekocht. Er gaat een fijne make-over aan komen om het eigen te maken. Andere kleuren, jaloezien, kunstwerken

Chalet Olivette gestyled met Return to Sender

Tot slot

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
De foto’s voor de make-over

Deze plek is om te schrijven, ontdekken, lezen, zwemmen, fietsen, sporten, borrelen met vrienden en vooral veel uitrusten. Daarnaast is het een plek waar we herinneringen creeren en waar we ieder weekend naartoe kunnen, als er geen sportwedstrijden zijn overigens. Ook ben ik er met vriendinnen, samen met bevriende koppels, of plan ik er een schrijfweekend in mijn eentje. Echt even weg van thuis en toch ook weer zo dichtbij…

Wellicht speel je ook met het idee om een vakantiehuisje te kopen, of heb je andere plannen voor een eigen optrekje. Mijn advies is echt; ‘duik er eens in‘. Het ging bij ons zo snel doordat Bakkum een teleurstelling werd. We wisten van de hoed en de rand, de valkuilen, de mits en maren en ook de vele positieve kanten. Mocht je meer willen weten, DM me dan zeker, ik help je met plezier je twijfels weg te nemen!

Het interieur van Chalet Olivette in Dutch Design

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief