Delen vinden we super lief

olivette, herinneringen maken

Corona gooide roet in het eten voor vele vakantiegangers, ook voor ons! We gooiden onze plannen om en een week later waren we eigenaar van ons eigen vakantiehuisje, of nouja onze ‘Chalet Olivette’. Dat vind ik wel leuk klinken (manlief nog wel even overtuigen).

frankrijk, joie de vijver, vive la vie

Ons vakantiehuisje annuleren of door laten gaan?

We merkten beiden dat we onrustig werden door de vele berichtgevingen rondom reizen en Corona. Lockdowns, grenzen dicht, campings gesloten. We werken het hele jaar hard om in de zomer met ons gezin op vakantie te gaan en onbezorgd door dorpjes te dwalen. Om dan met allerlei beperkingen vakantie te vieren, klonk mij geenszins als muziek in de oren. Last minute ons vakantiehuisje annuleren zou meer geld gekost hebben en kozen daarom liever eieren voor ons geld. Al in het voorjaar besloten we alles te cancelen en af te wachten wat het virus zou doen.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
De master bedroom van ons vakantiehuisje

Op zoek naar een alternatief

camper, vakantieplek, uitje, Er op uit, Amsterdam, Durgerdam, weekendje weg,
Het zwemparadijs van onze nieuwe vakantieplek

Het scheelt dat je een taal machtig bent als je een Franse camping wilt annuleren, want we hebben het gehele bedrag deels in voucher, deels teruggestort gekregen. Het bloed kroop waar het niet gaan kon en keken toch om ons heen, ondanks de onrustige corona perikelen. We moesten op zoek naar een alternatief waar we deze zomer ons glas konden heffen. Maar wat is wijsheid. Ik denk dat jullie daar ook wel over hebben nagedacht.

bakkum, vakantiehuisje, chalet, mobilehome
De plek van mijn zus op camping Bakkum was een fijn verblijf

Kans uit duizenden

Afgelopen jaar overwogen we een staanplaats op Camping Bakkum in Noord-Holland te kopen in het elektrisch-vrije dennenbos. Hier zou onze zuurverdiende en gespaarde 15.000 euro echter enkel een ‘status investering’ zijn. De investering zou in rook opgaan aangezien de caravans vaak van ouderdom uit elkaar vallen. En daarbovenop komt het jaarlijkse stageld dat niet gering is. Daarnaast moet het huisje elke winter weggehaald worden met de bijkomende kosten…. Er hing mij een te hoog prijskaartje aan om back to basic gaan, zonder gas, water en licht. We cancelden als onze plannen twee voor twaalf.

Toch bleef het idee van een eigen huisje kriebelen en keken we veel in Frankrijk. Het verhaal van Chateau de la Preuille vind ik bijvoorbeeld een enorme inspiratiebron en een tof voorbeeld. Kay en ik bleven dromen over een eigen plek.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Chalet Olivette, ons pittoreske optrekje waar we fijne vakantiedagen
zullen beleven in het Vechtdal.. of klinkt Domaine toch beter?

Out of the box

We lieten het samenzijn met B(C)n’ers, yuppen en tweeverdieners in Bakkum aan ons voorbij gaan en keken verder. We keken ook in het Oosten van het land waar veel westerlingen naar op vakantie gaan. Mijn zusje is recent back to her roots gegaan en ging verhuizen met kinderen en haar echtgenoot. Bij de bezoekjes aan het platteland bij oma en mijn zusje, voelt dit meisje (uit het Oosten) zich zeer relaxed.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome, speeltuin

Het is in het Vechtdal groen, mooi, pittoresk, toeristisch, er is veel te doen en niet te vergeten, dicht bij mijn familie. Wonen kan ik hier niet meer, vakantie vieren wel heel graag.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Grote speelvelden en speeltuinen voor uren speelplezier

1,2,3 verkocht

vakantiehuisje, chalet, mobilehome

Op een vrijdagavond stuitten we (ik en mijn echtgenoot) online op ons droomhuisje, de prijs was reëel, de plek fabuleus en de plek letterlijk sprookjesachtig. We keken elkaar aan en glimlachten spontaan. Dit is eigenlijk wat we zoeken! Vooral met drie kindjes een ideale getaway plek! Dichtbij familie, veel ruimte en een 5 sterren award winning camping. Ook kan ik hier mijn momcation houden op een plek waar ik niets hoef, kan bloggen en mijn hoofd even resetten in alle hectiek.

TikTok, app, chalet, vakantiehuisje, olivette, chalet olivette, vakantiehuisje, chalet, mobilehome

Enthousiast appten we de eigenaar die enkel zondag aanwezig zou zijn voor kijkers. Door de populariteit van de plek gingen we de volgende ochtend gelijk kijken om andere geïnteresseerden voor te zijn. Om hen buiten beeld te krijgen betaalden we een borg. Wij boden de vraagprijs en ze gingen accoord. Het voelde pas echt van ons toen we met de camping eigenaar om de tafel zaten en de sleuteloverdracht hadden. Een week later was alles ‘signed en sealed‘, Domaine, Chalet, of Mobilhome Olivette is van ons! De naam daar wordt nog even over gediscussieerd.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Proosten op onze nieuwe aanwinst

Haken en ogen van een vakantiehuisje

Er kwamen veel positieve reactie en ook de vraag; ‘wat kost dat nou zo’n huisje‘. Het is een aardig bedrag om te investeren in een huisje, ik geef het toe. En daarboven op komen de jaarlijkse kosten. Toch vinden wij het waard en hebben we al ons spaargeld er in geïnvesteerd. Ik merk dat meerderen met het idee spelen en dan zeg ik vooral; gewoon doen! Als het kopen van een vakantiehuisje een goede investering is en je hebt het rekensommetjes gemaakt, volg dan je hart. Vooral in deze gekke tijden waarin we niet weten wat het virus gaat doen, staan we volledig achter deze keuze. Laat de zomer maar beginnen!

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
Het vakantiehuisje zoals we het hebben gekocht. Er gaat een fijne make-over aan komen om het eigen te maken.

Tot slot

We hebben de sleutels en aankomende weekenden zal ik er veel zijn om in te richten. Mijn momcation is aankomende week, oftewel de Make Over dagen. Vier dagen zal ik helemaal only the lonely zijn in mijn geliefde omgeving. Ik zal gaan schrijven, lezen, zwemmen, sporten en vooral veel uitrusten. Geen kindjes om me heen en enkel mijn eigen gedachten aanhoren. En vervolgens zal ik rennend naar huis komen om mijn liefevolle gezin in de armen te sluiten.

vakantiehuisje, chalet, mobilehome
De foto’s voor de make-over

Wellicht speel je ook met het idee om een vakantiehuisje te kopen, of heb je andere plannen voor een eigen optrekje. Mijn advies is echt; ‘duik er eens in‘. Het ging bij ons zo snel doordat Bakkum een teleurstelling werd. We wisten van de hoed en de rand, de valkuilen, de mits en maren en ook de vele positieve kanten. Ik beloof jullie op de hoogte te houden over ons vakantiehuisje perikelen en de make-over voortgang. Vooral van mijn make-over! mijn vriend van Post NL heeft het weer druk met de vele pakketjes 😀

vakantiehuisje, chalet, mobilehome

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief