Delen vinden we super lief

De wens van vrijwel alle bloggers is het bereiken van veel lezers met de juiste doelgroep en wellicht zelfs om er een fulltime salaris mee te genereren. Een blog begint vaak als hobby, als online dagboek dat kan uitgroeien tot een serieus platform. Een plek waar vragen worden beantwoord en dat oplossingen aandraagt. En een blog is pas succesvol met lezers, jij dus! Hoezeer de blogs door veel bloggers met veel passie worden gemaakt, de belangrijkste sleutel naar succes is toch echt dat het interessant is voor lezers. Ook dat kwam aan bod tijdens het Blogger by Nature bloggersevent 2020. We hebben veel geleerd en ik vertel je met plezier wat ik deze dag heb opgepikt….

Blogger by Nature event StayOkay Soest,
een fijne plek waar ik graag een keer met ons gezin naartoe ga!
blogger by nature 2020, soest, StayOkay, blogger by nature
Een warm welkom van Esmee, de drijvende kracht achter het Blogger by Nature event.

Om kwaliteit te blijven leveren, investeer ik tijd om stappen te maken met mijn blog en om mijn kennis bij te schaven. De tickets voor het ‘Blogger By Nature’ event waren begin dit jaar al snel besteld. Je bent immers nooit te oud, of ‘groot’ om te blijven leren! Ook voor 2021 is het kaartje al besteld omdat het enerzijds goed is om te netwerken en anderzijds om ten alle tijden scherp te blijven.

Blogger by Nature 2020

Het Blogger by Nature event is opgericht voor online ondernemers en bloggers die hun URL als serieus platform zien om hiermee hun persoonlijke doelen te verwezenlijken en hiermee willen groeien. Het evenement fungeert als kenniscentrum waar je trainingen kunt volgen en je kennis over het bloggen kunt vergroten. Voor zowel mijn fulltime baan als voor mijn blog is het waardevolle kennis dat altijd inzetbaar is!

Is deelname iets voor mij?

Als je als blogger of (online)ondernemer op onderstaande vragen veel ‘Ja’ kunt antwoorden, is deelname altijd een goed idee!

• Zou je (een betere) blogger willen worden?
• Is je doel om meer bezoekers naar je blog en website te trekken?
• Zou je meer geld willen verdienen met je blog en online onderneming?
• Wil je net als andere bloggers en ondernemers groeien?
• Wil je er heel graag je basisinkomen uit generen?
• Wil je je eigen tijd indelen en werken als het jou uitkomt?

We hielden netjes 1,5 m afstand

Het programma

Alle deelnemers mochten een eigen programma kiezen. Onderste 3 trainingen waren mijn persoonlijke keuze:

• DA/TF door Bart van Klikproces

Hoe hoger de domein autoriteit van je website, des te meer aanvragen je ontvangt van potentiële samenwerkings–partners. Voor bedrijven is een link van je blog met een hoge DA namelijk van grote waarde en daarmee veel geld waard. Om er voor te zorgen dat je Domein autoriteit zo hoog mogelijk word, is er werk aan de winkel!

En weet jij hoe belangrijk de Trust Flow is in dit verhaal? Ook wordt de term Citation Flow haarfijn uitgelegd om voortaan goed en vaktechnisch sterk voor de dag te komen! Het account van klikproces wordt gevolgd en aankomende weken zal ik hun YouTube video’s nauwlettend in de gaten houden. Er valt nog heel veel te leren!

• Blog optimalisering door Caroline van de Techkoningin

Caroline van de Techkoningin kan met haar blog rekenen op een flinke constante stroom aan lezers via Google. Dat was ooit heel anders en door veel kennis te vergaren is ze nu een expert op haar vakgebied. Hoe ze dat heeft gedaan en hoe je dat als blogger ook zelf kunt realiseren, vertelt ze in haar training.

Al snel werd duidelijk dat of je nu 200 artikelen online hebt staan of 2000, een explosieve groei van je blog altijd binnen handbereik is. Vooral met de handige tips en tricks die ons werden gegeven.

“Categorieën zijn het raamwerk van je website”, of stel jezelf de vraag “waarom komen lezers bij jou terug”, “help je lezers met hun problemen?”

Vanuit deze training heb ik een aantal learnings opgepikt. Ik ga met mijn blogtitels aan de slag. De titel zullen slimmer worden ingericht waarmee lezers sneller worden getrokken. En ik blijf mezelf de vraag stellen “Welk probleem lost mijn de blog op voor mijn lezers. Wat wil ik eigenlijk indexeren? “ We mogen in ieder geval aan de slag en hebben veel geleerd!

• Fotograferen met je smartphone door Janou van Foonfoto.nl

In mijn dagelijkse leven, tijdens uitjes, of op persreizen heb ik niet altijd een systeemcamera bij de hand. Met mijn mobiel neem ik veel foto’s op het werk of bij de dagelijkse gang van zaken. Met mijn telefoon kan ik de foto’s ook nog eens gelijk bewerken!

Janou van Foonfoto is al jaren freelance fotografe, heeft de community foonfoto.nl opgericht, is auteur van het boek Smart Photo’s en is met recht specialist te noemen in fotograferen met je smartphone. Tijdens deze inspirerende training kregen we tips die direct in de praktijk konden worden gebracht.

Met de app touch/retouch kun je personen laten verdwijnen op een foto

Een selfie ringlight wordt besteld, de kaders zijn ingesteld en de apps van snapseed & Facetune zijn geïnstalleerd! Apps zijn tof om de foto’s mee te pimpen en na deze workshop kan ik weer los! Ik kan aan de slag met VSCO, colorsplash en SKRWT om gebouwen, of lay-outs strak te trekken! Love it! met Fonta voeg ik teksten en vormen toe aan mijn afbeeldingen en met touch/retouch kan ik personen deleten uit een foto, een puist weg te werken of de snottebel van je kids laten verdwijnen! Er ging een wereld voor me open!

Big on Toy innovation, BOTI stond op het netwerkplein

• Netwerkplein

Voor zowel beginnende en meer ervaren bloggers en online ondernemers is het evenement een fijne plek om meer te weten te komen over SEO, de diverse Social media kanalen, WordPress, Analytics, fotografie en Affiliate Marketing.

Fijne producten ontdekken op het netwerkplein

Olivette is al een tijdje een begrip, maar ik zag het jaren als een platform waar ik enkel content op deelde. Er zit echter zoveel meer achter, waar ik meer tijd in ben investeren. En stapje voor stapje werpt het zijn vruchten af!

Door de jaren heen heb ik mijn kennis weten te verbreden, gaf de bundel een boost aan mijn blog en heb ik fantastische andere bloggers en ondernemers ontmoet. Daarnaast ben ik samenwerkingen aangegaan met merken, bureaus en interessante webshops! Olivette is mijn 2e baan, maar verdiend evenveel aandacht dan mijn dagelijkse baan. Het is mijn vierde kindje die ook ‘opgevoed’ moet worden door er kennis in te investeren. Wel heb ik er minder tijd voor en is time management een skill die ik steeds beter weet te beheersen.

Yoast: met 1 SEO expert en 1 WordPress en Plugin expert. BOTI: speelgoedproducent Asmodee: spelletjes producent Puressentiel: duurzame gezondheidsproducten RVG Media: PR-bureau met merk als Kärcher Check-in PR: PR Bureau reissegment CK Media Promotions: PR-bureau in food, wijn en lifestyle Webgains: nieuw affiliatenetwerk Bloggerslijst: bemiddelingsbureau adverteerder-bloggers
Puressentiel

Olivette in cijfers

OLIVETTE bestaat alweer bijna 7 JAAR! Het begon als persoonlijke blog waar ik onder pseudoniem verhalen deelde zonder persoonlijke foto’s. In vijf jaar tijd kreeg Olivette een gezicht en werd het een platform waar we elkaar tegenkomen. Nooit had ik durven dromen dat onze persoonlijke verhalen, avonturen en reviews zo massaal gelezen werden.

Ik geef het toe: soms schrik ik ervan als ik zomaar over een blog wordt aangesproken op straat, of per e-mail. Dan realiseer ik dat de blogs daadwerkelijk worden gelezen. Statistieken, of cijfers daar houd ik me niet mee bezig, tot ik er bij een samenwerking naar wordt gevraagd. Meer dan 25.000 lezers per maand volgen Olivette, das is meer dan in de Ziggodome passen… oefff

Fijne merken op het netwerkplein

Olivette in cijfers

• Er zijn 1400 artikelen geschreven en 134 blogs staan er in concept vol met hersenspinsels.

• Zonder mijn sidekicks was het nooit zo sterk gegroeid, omdat mijn dagelijkse baan altijd voorrang krijgt! Er worden dagelijks blogs gepost dat een mix is van gastbloggers Aileen, Esmee, Mariken, Nynke, Annelie en uiteraard veel door mijzelf.

• In de maand mei 2020 bereikte ik een persoonlijk succes waarbij de 25.000 unieke bezoekers werd bereikt.

• Mijn best gelezen artikel is: De beste ideeën om partner origineel te verrassen & Het interieur van Chalet Olivette in Dutch Design

• Op Social Media worden de blogs maandelijks ingepland en deel ik plaatjes van achter de schermen. Met meer dan 2500 leukerds op Facebook & 1500 op Instagram ben ik niet de grootste, maar daar heb ik nooit op gelet. Wat je liefde geeft groeit en dat is mijn content !

• Goede doelen: Ik ben dankbaar dat ik diverse goede doelen heb kunnen ondersteunen zoals Stichting Babyspullen, fonds gezond geboren, stichting jarige Job, make a memory, etc En ook voor mijn ambassadeurschap voor Return To Sender! Olivette heeft deuren geopend waarbij ik weldoeners kan helpen met exposure.

Zie ik je volgend jaar?

blogger by nature 2020, soest, StayOkay, blogger by nature

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief