Delen vinden we super lief

Bij mijn vorige werkgever hadden we iedere ochtend een virtuele meeting met het team en collega’s om de spirit er in te houden in deze corona tijden. Twee keer per week nam een collega de honneurs waar als voorzitter en had, of een educatieve missie, of mocht iets funs organiseren. We deden Pictionary, galgje, een quiz, of spelling test. De één was nog creatiever dan de ander. De collega-test vol wetenswaardigheden was extra leuk. Er ging voor velen een boek open met gekke bevindingen over elkaar.

15 december 1978 zag ik het levenslicht

Geinige wetenswaardigheden

Er werd veel gelachen en verbaasd gereageerd op wetenswaardigheden van collega’s die we niet van elkaar wisten. Aangezien ik met de meeste collega’s al zo’n 6 jaar omga en ik een relatief open boek ben, kenden de meeste collega’s mijn avonturen wel. Dat deed me doen schrijven, want er waren ook veel geinige wetenswaardigheden die ik al die jaren goed verborgen wist te houden.

Het leek me een toffe insteek voor een blog om te beginnen met 3 leuke wetenswaardigheden te vertellen die je wellicht nog niet van me wist…. Een kijkje achter de schermen…

Opgegroeid in Hardenberg

1. Sterbodyguard

passie verschil maken

Op mijn 17e wilde ik dolgraag sterbodyguard worden. De sensatie, het buitenlandse avonturen en Hollywood lonkte. De inschrijfformulieren had ik thuis ingevuld, klaar liggen. Het was een opleiding van enkele maanden dat in het weekend zou plaats vinden in Eindhoven. Iedere zaterdag zou ik er naar toe reizen. Dat ik een conditie moest hebben als, destijds Madonna, liet me niet weerhouden. Ik trainde me suf en met mijn zusje deden we als een malle mee met aerobics lessen.

Er was echter 1 probleem, ik moest 18 jaar zijn om te mogen deelnemen en een rijbewijs was ook een pré… damn. Ik moest nog een jaar wachten. Ok, ok het inschrijfgeld van 5000 gulden was ook een aardige uitdaging, maar daar had ik mijn bijbaantje voor bij Ponypark, inmiddels Attractiepark Slagharen en niet veel later bij Vacansoleil waar ik drie zomers lang op campings in Frankrijk heb gewerkt als kinder animatirce. Toch heb ik gaandeweg een ander carrièrespad genomen. Al lijkt het me nog steeds vet-cool!

2. Karate kid

sporten karate

Tijdens mijn studie in Macau, China, trainde ik dag in dag uit, om het gemis van Nederland een plek te geven. Mijn gele band karate was een feit en ook wist ik met een zeer gedreven team twee gouden plakken met Dragon boat races te winnen. We hebben zelfs de gedoodverfde, jarenlange kampioen Hongkong achter ons gelaten. Wat waren we trots. en wat was ik gedreven. Tijdens mijn studietijd in China was er de SARS epidemie waardoor ik geen bezoek kon ontvangen en ook werd reizen afgeraden.

Ondertussen ging het leven in Nederland verder en leek de afstand groter te worden. Voor mijn studie en het sporten niet erg, waar ik door de focus en gedrevenheid in begon uit te blinken. Nu kijk ik er met een glimlach op terug. Puppy liefde, wijze- en vooral harde lessen hebben me gevormd tot wie ik nu ben. De mooiste avonturen beginnen immers vaak buiten je comfortzone.

sporten dragon boat
Uit het plakboek van mijn lieve oma

3. Schitterendt

Na mijn studie ging ik met mijn zus het eigen ondernemerschap avontuur aan. We importeerden sieraden, kleding en modeaccessoires vanuit het verre oosten en stonden op vele events. Zo zijn ons de volgende evenementen niet vreemd; de Libelle beurs, Jumping Amsterdam, Marienwaerdt, de Christmass fair in Haarzuylens, Leuvense kerstmarkt, de Valkenburgse grotten. In vrijwel iedere stad en op ieder evenement hebben we wel gestaan. je kunt het zo gek niet bedenken….yep ook de Kamasutra beurs met een mini standje vol sieraden (om je nek, overigens).

We werkten 24/7en stonden op de grootste beurzen en hadden zelfs een vaste plek op de markt in Naarden, Bussum, Voorschoten, Driebergen en stonden jaren op de zaterdagmarkt in Haarlem.

Wat was dit hard werken, in weer en wind, En wat hebben we veel geleerd en veel avonturen beleefd. De winkel in Apeldoorn met de naam Schitterendt werd een succes in het populaire Korenstraat, ook wel gekscherend de PC hoofdstraat van Apeldoorn genoemd. Toch begon het te knagen, jong en ambitieus als ik was. Ik mistte collega’s en zag dat ik als eigen ondernemer overal goed in moest zijn en nooit vrij was. Ik verkoos een vaste baan boven de vrijheid en hogere inkomsten en stapte uit mijn comfortzone.….

Tot slot

Hopelijk heb je het blog met plezier gelezen. Mocht je meer van me willen weten, dan kun je hier de 4,5,6e leuke bevindingen over mij te weten komen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief