Delen vinden we super lief

Instant family universal pictures
Rose Byrne and Mark Wahlberg in Instant Family from Paramount Pictures.

We schreven al eerder over de film ‘Instant family’! Het was een avond met een lach en een traan die ik met mijn dierbare vriendin Caja heb mogen beleven. Arme ‘family man‘ Jim Bakkum, die achter ons in de zaal zat. Samen hebben we vaak heel hard moeten lachen om de herkenbare en liefdevolle scenes. Gelukkig grinnikte hij op zijn tijd ook mee. De film is een absolute aanrader! Voor mij had avond nog een extra bijzondere twist. Op uitnodiging van Olivette en Universal verraste Tosca haar vriendin Esther die al jarenlang pleegmoeder is. Na afloop van de film spraken we elkaar kort en Tosca stuurde me onderstaande tekst over de fantastische rol die pleegouders in ons land invullen. Zou het iets voor jullie zijn om pleegouders te worden?

Tosca Vertelt

De film “Instant family” gaat over een echtpaar die zich aanmeld bij pleegzorg om pleegouder te worden. Het is een mooie, ontroerende film, met humor op de goede momenten. Maar komt de film een beetje overeen met hoe het in Nederland gaat? Samen met pleegmoeder Esther heb ik  (Tosca) de film mogen bekijken. Na afloop van de film was Esther echt ontroerd. Veel scenes uit de film herkende zij uit haar eigen traject toen zij zich aanmeldde als pleegmoeder.

Wat mij zo ontroerde was dat alle emoties van alle betrokkenen zo mooi in beeld werden gebracht, zowel bij de pleegkinderen, hun natuurlijke moeder en hun pleegouders”, en dat raakt mij heel enorm, aldus Esther.

Instant family universal pictures
Mark Wahlberg and Rose Byrne in Instant Family from Paramount Pictures.

Ze vervolgde; “Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt voor alle partijen. Zelf doe ik aan crisis opvang ( er zijn diverse soorten opvang ) voor baby’s en kleine kinderen. Soms blijven de kinderen kort,  maar het gebeurt ook dat ze wel een jaar bij ons blijven. En heel soms gebeurt het dat een kindje mag blijven tot ze het huis uit gaat. De kleine kwam bij ons toen ze nog maar 4 dagen oud was.” Nu is ze 2.5 jaar en ben ik officieel haar voogd. Zij is ons cadeautje.`

instant familyPleegouders maken het verschil aldus Esther

Het is nu 7 jaar geleden dat ik met de gedachte speelde om pleegmoeder te worden. Voor ik mij aanmeldde, heb ik eerst telefonisch contact gezocht met Spirit om te vragen of ik als alleenstaande moeder, die ook nog eens klein woont, wel in aanmerking zou komen als pleegouder. En dat was gelukkig zo. Nadat ik het eerst met mijn 2 thuiswonende dochters had besproken, heb ik mij aangemeld.

“De cursus die je eerst moet volgen, lijkt heel veel op die uit de film. Vooral de scène waar het ,, vergeten kind ‘’ in het midden van een kring zit en door middel van draden vast zit aan iedereen en verbonden is met alles wat zo vertrouwd en dierbaar is. 

Instant family pleegouders

In deze specifieke scène worden alle banden ( draden ) bruut door geknipt. In de cursus die ik volgde, was ik dat kind . Ik kan je zeggen dat de emoties heel erg bij mij binnen kwamen.”

Instant family universal pictures
Octavia Spencer, Rose Byrne and Mark Wahlberg in Instant Family from Paramount Pictures.

“Alle aspecten van pleegzorg komen in deze film aan bod. Prachtig om te zien. Het pleegmoeder zijn, heeft mijn leven verrijkt en dat geeft mij een goed gevoel. Want wat ik doe maakt een groot verschil voor het pleegkind. Daarom probeer ik de kleintjes bij mij een warme , liefdevolle en stabiele basis te geven. Ik ben blij dat ik dit mag en kan doen. De film is een echte aanrader voor iedereen. Maar zeker voor mensen die pleegouders zijn of dit overwegen te gaan doen.”

Lees ook: In één klap een familie van vijf, brengt veel hilariteit in de film: INSTANT FAMILY

Pleegouders

Via deze weg wil ik zowel Tosca als Esther bedanken voor hun liefdevolle woorden. Pleegouders maken echt het verschil bij een kind en zorgen ervoor dat kinderen terecht komen in een liefdevol en stabiel gezin. Ben je nieuwsgierig geworden naar de wondere wereld van Pleegouders= Er is een grote behoefte aan opvangadressen. Aarzel dus niet om net als Esther Spirit te contacteren! Er zijn heel veel verschillende vormen van opvang!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief