Delen vinden we super lief

Het was leuk om reacties te ontvangen n.a.v mijn blog over geinige wetenswaardigheden die je als bezoeker van Olivette waarschijnlijk nog niet van me wist. Oude collega’s uit bijbaantjes, klasgenoten en mensen die ik gaandeweg uit het oog had verloren, stuurden een persoonlijk berichtje. Enkele berichtjes gingen gepaard met een toffe anecdotes of een foto uit de oude doos. Herinneringen kwamen boven en vulde mijn lijstje met leuke wetenswaardigheden verder aan. A trip down memory lane.… lees je mee?

passie om het verschil te maken

4. Tandarts

Al in de 5e klas van het VWO had ik als studie tandheelkunde in mijn hoofd geprend. Het lot bepaalde anders, ik werd twee keer uitgeloot. Uit radeloosheid koos ik voor HBO-V waarbij het vlekkeloos verliep, Jaja, ik was een cum laude propedeuse haler, maar had mijn passie niet gevonden. Het jaar erop verhuisde ik naar Amsterdam en trok bij mijn zus in op een tochtig zolderkamertje in de Amsterdamse pijp. Hier ging ik een 2e studievoolgen: Franse taal en letterkunde aan de UVA. Dat is de reden dat ik de frane taal machtig ben, en tsja verliefd worden op een Fransman helpt ook. Mijn uiteindelijk studie werd International Business waarmee ik de wereld ging ontdekken en uiteindelijk mijn passie en talenten in wist terug te vinden. Iets wat je vast niet van me wist.

Waarom ik ooit tandarts wilde worden weet ik nog steeds niet. Ik gok peer pressure, de verwachtingen van familieleden die het al voor zich zagen. Mijn les hieruit; volg altijd je eigen hart, dat klopt altijd! Dat hoop ik mijn kinderen ook echt mee te geven!

Dat ik gestudeerd heb in China is iets dat je vast niet van me wist.

5. Toneel

In het theater en dan met name op het toneel, ben ik een ander mens en voel ik me compleet. Ik ben er niet in verder gegaan, ook niet als hobby en soms mis ik het. Toch weet ik mijn ballet-, kleinkunst- en theater hart te vullen met alle fantastische artiesten die ons land rijk is. Naast mijn studie heb ik heel lang in Theater Carré mogen werken waar ik naast en tussen de artiesten stond.

Theater Na de Dam, dodenherdenking

Bloemen geven aan Youp op het toneel, geinen met Bert Visscher, een praatje maken met Henk Van der Meijden op het kleine bankje in de grote hal tijdens het Chineze staatscircus, of tijdens het jaarlijkse kerstcircus het publiek opzwepen op het kerstnummer van Mariah Carey. Ik woonde zowat in het prachtige theater, tot het iconische theater ging verbouwen en ik voro mijn studie naar China vertrok, niet als artiest overigens….

6. Trouwjurk van 250,-

Waar een ander tien winkels bezoekt en twijfelt over de aankoop, heb ik mijn trouwjurk in mum van tijd gekocht met mijn zusje. Het was van een voormaliige trouwzaak die ermee stopte en we zouden de hoeden, sieraden en accessoires opkopen voor onze winkel in Apeldoorn. Toen we rondkeken heb ik er 3 gepast en dé trouwjurk zat als gegoten.

bruiloft, huwelijk herinneringen, vuur en vlam
huwelijk, trouwen withlove

M’n zusje en ik kozen er in 5 minuten een paar schoenen bij, bruidspanty’s en een mooi lingeriesetje voor er onder. Ik was klaar in 5 minuten. Ik ben dus vaak best praktisch en snel dat zelfs mijn aanstaande man toen nog niet van me wist haha De inboedel kochten we niet, maar de jurk mochten we voor 250,-, meenemen. Een beauty en een koopje. Het huwelijk is eigenlijk zo gek nog niet…

Tot slot

Wat is het leuk om weer terug te denken aan die fijne herinneringen… er zullen uiteraard meer leuke wetenswaardigheden volgen die je nog niet van me wist. Gaandeweg heb ik veel avonturen opgepakt en is mijn interesse breed…

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief