Delen vinden we super lief

Heel langzaam ontwaakt de wereld om ons heen. Gezinnen openen weer voorzichtig hun voordeur en wennen stapje voor stapje aan het nieuwe normaal. Het is fijn en vertrouwd om bekenden op straat tegen te komen. Het eeuwigdurende ‘zondagsgevoel’ maakt plaats voor het ‘maandagochtend’ gevoel waarbij we weer rustig opstarten. Het is ook onwennig. Het liefst vlieg je elkaar om de nek, maar het blijft bij een ‘hoi’ op afstand. Een wereld waar ik moeilijk aan kan wennen. Vrienden wil ik weer kunnen aanraken, een hand vasthouden, of zonder nadenken een arm om iemand heen slaan als ik tranen in iemands ogen zie verschijnen. En ook gaan we er samen weer graag op uit. Toen de situatie het weer voorzichtig toe liet, boekte ik zo snel als kon een arrangement en gingen we naar Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel. We gingen voor een weekendje groen!

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Er op uit

Om onze zinnen te verzetten, gingen de kindjes bij oma in Apeldoorn logeren om er samen tussen uit te gaan. Het 24/7 thuiswerken verloopt prima, maar de muren komen op je af. Een verandering van omgeving is de beste remedie tegen stress. We waren al twee keer eerder bij Valk Apeldoorn exclusief geweest en ook verbleven we op de kroondomeinen in Apeldoorn bij de Echoput. Deze keer gingen we voor een mini vakantie bij het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Bij binnenkomst zagen we dat aan alles is gedacht omtrent Het Corona virus. Er waren fijne looproutes en op de grond waren stippen afgeplakt om de juiste 1,5 m afstand te kunnen bewaren. We lieten het op ons af komen en maakten ons er vooral niet druk om. Eigenlijk brengt het mensen ook bij elkaar. Terwijl manlief, als bij een pretpark, in een rij wachtte om in te checken, mocht ik buiten blijven met vele anderen. In het zonnetje was het geen straf en onderling werd er leuk geouwehoerd.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel.

Het gastvrije en comfortabele Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel biedt talrijke faciliteiten midden op de Veluwe. De Veluwe kenmerkt zich door de schilderachtige bospaadjes, bijzondere zandvlakte en bijzondere heidevelden. Er is heel veel te ontdekken in deze oase van rust.

Wij kozen ook voor deze locatie uit praktisch oogpunt. Oma woont in de buurt die met liefde de kids herbergt. Niet lang hoeven reizen was een ander groot voordeel. Naast de comfortabele kamers bevindt zich hier de Whitedoor Beauty en Wellness (2019 gerealiseerd) met een sauna, fitness en stoombad. Beauty behandelingen en massages zijn op aanvraag ook bij te boeken om een extra dimensie te geven aan je uitje. (Met het Corona virus is dit tijdelijk gesloten. Check de website voor up-to-date info).

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Een nachtje weg gaat uiteraard gepaard met culinaire verrassingen en laat de Cantharel een prachtig restaurant hebben. De Valkjes weten ons keer op keer te verrassen met een stijlvol interieur en fijne menukaart. Ik boekte het romantische arrangement met rozenblaadjes op het bed en een fles champagne op de kamer bij aankomst. Het zijn immers de kleine details die er toe doen.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Bij de reservering werd al verteld dat de bar niet geopend zou zijn, maar de room service kon ingezet worden. Bij het bezoek aan Apeldoorn centrum hadden we dus een missie! Kids eerst naar oma en wij gingen shoppen en Apeldoorn onveilig maken.

Voor het aperitief op de kamer zorgden we dat lokale ondernemers ondersteund werden. Apeldoorn is op zo’n 15 minuten fietsen/rijden(5km) waar je hart kunt ophalen met een leuke notenwinkel, kaasboer en bij Rituals werd massageolie gekocht. Bij micro brouwerij Puik werden er lokale biertjes gekocht. Het is nu even papa-mama quality time. Toen het drukker werd in het centrum gingen we de omgeving van Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel ontdekken. De paarden, moestuin, natuur, huisje James…

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Restaurant

Het personeel is onwijs vriendelijk. Ik gedij wel goed in de oosterse gemoedelijkheid. Door de vrije koffie- en theevoorzieningen in de lounge en bij de wellness voel je je echt welkom en gezien als gast. In de kleine hotel shop kochten we een lokaal biertje, de Veluwse schavuit, die we buiten op het terras konden nuttigen. Het nieuwe normaal is wel wennen om dat het afstand creëert.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Een gezellig praatje met andere gasten, of het personeel is nu minder natuurlijk. Aan de andere kant pas je je ook wel heel snel aan en is het mooi om te zien hoe alle gasten en het personeel op elkaar ingespeeld is. We waren een nachtje weg om een break te hebben en om ongestoord aandacht voor elkaar te hebben. Dat is helemaal gelukt. Op de kamer vervolgden we het aperitief om ons op te frissen voor het diner.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Culinair gezien wordt je verrast door de witte brigade, waar ze veel aandacht hebben voor verse en lokale producten, bij voorkeur uit de nabij gelegen groentetuin. We hadden een drie gangen buffetdiner bij ons arrangement dat prima was! Je hebt een grote keuze en aan iedereen wordt gedacht. Vooral de toetjes vielen bij me in de smaak. Ik wist me in te houden want hé, ik blijf nog actief WW ambassadeur. Mijn streefgewicht heb ik nog niet bereikt! Het restaurant heeft overigens een warme, intieme sfeer waar de schilderijen van Angela Zeeuw van der Laan me aanspreken.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

De kamers

De kamers van het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel zijn heel ruim en stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Je kunt kiezen tussen een kamer met douche, bad, of met een terras. Mijn voorkeur ging uit naar een bad, een balkon was voor ons niet heel nodig. We hadden een standaard comfort kamer, al kun je extra groot uitpakken met een suite, mocht je dat wensen.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Het bad stond in het midden van de kamer en de douche was een hand douche. Er stond een tablet in een dockingsysteem waar je alle informatie over het hotel en omgeving op terug kon vinden. Via bluetooth op je telefoon kon je overigens muziek aansluiten op de muziekinstallatie van je kamer. Feestje gegarandeerd!

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Wel miste ik een badjas, maar dat deerde mijn man niets. De bedden slapen altijd onwijs goed in de Valk hotels en ook deze keer riepen we weer in koor: ‘na de verbouwing gaan we thuis ook investeren in een nieuw bed voor onze slaapkamer.’ In de ochtend werd ik gewekt door manlief net een kopje koffie. Hij had me uit laten slapen tot maar liefst half 9, “half 9 gewoon”, dat mag in de krant! Thuis heb ik er dan al vaak twee uur op zitten.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Extra

Voor de paardenliefhebbers en -eigenaars is de Cantharel helemaal walhalla. Het hotel heeft 12 eersteklas paardenstallen waar je paard dus ook kan logeren. Ook kun je via een lokale stal een paard huren en de omgeving ontdekken. Of ontdek de Veluwe op de (elektrische)fiets. Er zijn kilometers mooie fiets-, wandel- en ruiterroutes te ontdekken in het aangrenzende Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

In het ‘buitenhuisje’ nabij het paardenhotel staat de crew klaar om gasten te informeren over de activiteiten die het hotel organiseert. Zo is er regelmatig een valkenier met bijzondere roofvogels, een outdoortent waar seizoensdiners aan een lange table d’dôte worden geserveerd, of waar je mee kunt rijden met een huifkar door de omgeving en koetsritten over de Veluwe. Ook zijn er vele mountainbike, wandel, of jog routes dwars door het boerenland waar je van de frisse lucht en de rust kunt genieten. Het klompenpad, of het Ugheler Markepad is direct vanuit het hotel te behandelen.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Geen fan van fietsen, of wandelen? De unieke locatie van Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel met de Veluwe als achtertuin, heeft nog veel meer te bieden in de omgeving. Plan een bezoek aan attracties zoals De Apenheul, radio Kootwijk, Paleis het Loo of de Julianatoren. Hotel Apeldoorn – de Cantharel heeft een hoop te bieden waar je er samen echt even tussenuit bent in eigen land! Er zijn oneindig veel mogelijkheden om de omgeving op een uitdagende, sportieve en ontspannen manier te beleven per auto, te voet, per fiets of per paard.

Toekan

Weten jullie trouwens waarom het logo van het “Van der Valk concern” een Toekan is? Een vraag die velen zich ongetwijfeld zullen afvragen. Bij de aankoop van het vogelpark Avifauna waar ook een Valk hotel gevestigd is, was de familie op zoek naar een symbool voor de hele familie en de hotels. De oorlog had zijn sporen achtergelaten en velen hadden nog nare herinneringen aan de symboliek van roofvogels die de nazi’s gebruikten.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel
Gerrit van der Valk: “Als een valk slaapt is ’t niks en gaat hij op roof uit, dan is het net een adelaar.

De toekan is dan een ideale vervanging. Een mooie, vrolijke, tropische en kleurrijke vogel en bovendien gezellig beest, dat heel goed bij het concert past. De associatie tussen beiden is door de jaren heen onlosmatig met elkaar verbonden.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Tot slot

We hebben genoten zoals je ook wel kan zien op de foto’s. Het is een mooi, pas gerenoveerd, hotel op een rustige plek. We komen graag weer een keer terug! En dan maken we graag gebruik van de wellness voorzieningen. Dat ziet er prachtig en heel verzorgd uit.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Ook ben ik nieuwsgierig geworden naar het huisje James waar ze hightea arrangementen en speciale diners verzorgen. Ook ontdekte ik de familiekamers incl. stapelbedden voor een familie uitje. Een ideaal uitgangspunt in combinatie met de leuke activiteiten in de buurt.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook | Youtube|Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief