Delen vinden we super lief

Valk Hotel ApeldoornOp de vraag of ik wilde proefslapen bij het nieuwe Van der Valk hotel aan de A50, heb ik uiteraard volmondig “ja” op gezegd. Quality-time met manlief en kindjes droppen bij oma in Apeldoorn op steenworp afstand. Idealer kan niet. Het is alweer een tijdje geleden dat we samen een nacht weg zijn geweest.

Fatsoenlijk gesprek

Wat kijk ik er naar uit om een fatsoenlijk gesprek te kunnen voeren met mijn man dat langer duurt dan 30 minuten. Zonder gestoord te worden door kids, een telefoontje, of de deurbel die gaat door een spontane passant. “Destination Apeldoorn” was het afgelopen weekend en dit is wat wij van de nieuwe Valk telg vonden…Valk Hotel Apeldoorn

Eropuit uit met manlief in Valk hotel Apeldoorn

Blij verrast waren we dat het een Valk ‘exclusief’ Hotel betrof waar we verbleven. Door de hectische werkweken en mijn trips voor werk naar het buitenland, had ik me nog niet kunnen verdiepen in het hotel. We verblijven vaker bij Van der Valk en het heeft ons nog nooit teleurgesteld. Het enige dat ik geregeld had was oppas, een mooie nieuwe outfit en een goed humeur, voor de test liet ik me verrassen…

Van der Valk hotel Apeldoorn exclusief

Aan de A50, ligt het landelijke en eigentijdse Valk hotel met 151 kamers waaronder suites, familiekamers en een penthouse. We rijden er al weken langs als we mijn schoonmoeder bezoeken. Op nog geen kilometer afstand van dit hotel woont mijn schoonmoeder. En dat is uiteraard dé perfecte oppas. Want waarom de kinderen meenemen als we eindelijk met zijn tweetjes er op uit kunnen!

Imposant en grootsValk Hotel Apeldoorn

Mijn nieuwsgierigheid naar het hotel en de voorzieningen was gewekt. Het gebouw ziet er imposant en groots uit met de bekende toekan die over je waakt. Hotel Apeldoorn wordt omschreven als een landgoedhotel gelegen op een 16 hectare groot park. En niets is minder waar. Je rijdt via een oprijlaan het terrein op waar sierlijke lantaarns staan,

De Franse balkonnetjes en het bomenrijk gebied zorgen voor de juiste uitstraling. Het hotel ligt nabij het Nationaal park de hoge Veluwe en ook het centrum van Apeldoorn is niet al te ver rijden. Voor sporters van het Omnipsort is het helemaal ideaal. Je kunt er zowat kruipend naartoe, nouja fietsend dat is een beter idee..

Valk hotel Apeldoorn in aanbouw

Het hotel is sinds maart 2017 geopend en zichtbaar nog in volle ontwikkeling. Planten worden gepland en hier en daar zie ik een zandhoop. Het terras moet nog worden aangelegd en het wellness centrum wordt medio mei geopend. Buiten het gebouw staan vele hoge bomen en er is veel groen. De hovenier heeft rekening gehouden met de locatie betreft de beplanting. Het parkeren was gratis en terwijl we parkeerden zag ik enkele graafmachines in de weer.

Aan de binnenkant merk je niets van de bouwwerkzaamheden. Tot in de puntjes is alles geregeld. Enkel bij de receptie zag ik een klein mankementje. Hier bleek een vitrine gesneuveld te zijn bij schoonmaakwerkzaamheden, oeps. Als de moestuin, boomgaard en speeltuin af is, kom ik zeker terug om het resultaat te bekijken. Dat gaat ongetwijfeld een plaatje worden.Valk Hotel Apeldoorn

Interieur

De binnenkant en aankleding van het hotel heeft me verrast. Bij binnenkomst voelt het als een warme deken. Vrolijk en gastvrij personeel, heet je een warm welkom tijdens het inchecken. Als je er ooit komt, check het gastenboek op pagina 1, ik heb de allereerste aantekening weten te noteren :-D, best een eer.

Valk Hotel Apeldoorn

Hotelkamers

De kamers zijn zeer ruim met hoge plafonds. Het bed was bekleed met stijlvolle kussens met een katoenen dekbed overtrek. Yeah, mijn all-time favoriet. Er stonden fijne fauteuils en op de vloer lag er zachte vloerbedekking. Het bed is van Swiss Sense en heb er als een engel in geslapen.

Manlief heeft zelfs gecheckt van welk merk het was, want ook wij zijn thuis toe aan een nieuw bed. Doe me dan ook maar gelijk zo’n dekbedovertrek. Onder het krakende, verse katoen slaap je goddelijk! Je hoort overigens niets van de nabijgelegen snelweg, tenzij je de ramen opent.

Borreltijd

We waren vroeg ingecheckt, opgefrist en klaar om de bar te ontdekken. We waren de enige aanwezigen, maar dat drukte niet de pret. Mijn hunk zat voor me, wat wil een vrouw nog meer. We bestelden een gin Tonic en een biertje, dus het weekend kon beginnen. Op de achtergrond hoor ik een Franse chansons. Leuk, dan voel ik me gelijk soort van thuis. De bar ademt groen en ruimte. De kaarsjes, lampen en ornamenten stralen luxe uit. De designer mag absoluut bij mij thuis komen, ik houd van deze stijl.

Valk Hotel Apeldoorn

Dinner Time

Het restaurant is ruim opgezet, met veel knusse hoekjes. De ruimte biedt ruimte aan 320 zitplaatsen. Grote houten tafels, oliehaarden en een open keuken. Manlief en ik zaten aan een tafel voor 2 personen en keken uit over het restaurant. We hielden alles goed in de gaten terwijl we werden geholpen door het enthousiaste, hardwerkende personeel. Het menu is uitgebreid en voor elk wat wils.

Bon appetit

We kozen voor het drie gangen diner, zodat we lekker lang konden tafelen. Vers, mooi opgemaakte borden en lekkere wijnen. We doken niet al te laat in bed om verder te kletsen op de kamer. Tsja deze ouders van drie jonge kinderen lagen heel vroeg op in oor, we waren k.o. En uitslapen? Ho maar… die biologische klok was weer goed ingesteld.

Goodmorning Sunshine

De ontbijtcorner is rondom een kookeiland gebouwd. Een vers gebakken eitje en een ruime keuze uit heerlijke broden, yoghurt, muesli en toebehoren. Er lagen zelfs krakelingen, jammie! Lekkere koffie, verse sapjes en melk van de boer, maakte het ontbijt tot een goed begin van de dag. Wat me opviel is dat de General manager er ook alweer liep. Een echte Valk, ze weten wat hard werken is.Valk Hotel Apeldoorn

Verrassende eyecatchers en verblijfruimte

We hebben genoten van een ultieme beleving. De chefkok heeft zich weer uitgesloofd, de serveersters hebben ons met een lach bediend en de barman heeft ons een geweldige GT gemaakt. Bedankt voor de fijne tijd die wij hebben mogen ervaren. Het team van Valk Hotel Apeldoorn krijgt een “ThumbsUp”. We hebben genoten en vele medegasten met ons. En qua accessoires en aanmelding heb ik mijn ogen uitgekeken. We hebben ervaren dat hier professionals in de weer zijn geweest.

Luxe

De sfeer is stijlvol en heeft een luxe uitstraling. Ze hebben oog voor details gehad en kosten nog moeite zijn bespaard voor extra allure. Gouden ananassen, mooie wandversieringen en design lampen kleden de ruimte aan. De banken zou ik zo meenemen naar huis. Velours, zacht en classy. (Neijboer Interieur) En wat dacht je van de prachtige lampen. Kunstwerken op zich zelf. (Licht frank & Ellen Duran | Maretti Lighting)Valk Hotel Apeldoorn

Leuke weetjes.

Valk Hotel Apeldoorn

Marcus en Alice van der Vlak (Hotel Gouden leeuw & restuarant Upstairs in Voorschoten) hebben het hotel opgezet. Hun zoon Mick (22) heeft samen met Gido Zwaal de dagelijkse leiding. We hebben hem rond zien lopen en veel respect voor zijn werkwijze. Hij heeft oog voor details, is zeer gastvrij, rende zowaar met gesnelde pas om een klant te helpen en doet het samen met zijn team. Bijzonder om te zien.

Personeel Valk hotel Apeldoorn

Begin maart is het hotel officieel geopend, maar het personeel is er al maanden zeer actief. Van het stofzuigen van kamers tot aan het oefenen van inchecken, reserveringen en helpen aan de balie. De serveerster die ons bediende tijdens het diner vertelde vol enthousiasme over de eerste weken. leuk om te horen. Ze zijn alle zeer gedreven. De allereerste gasten waren de 200 sporters van het NK baanwielrennen dat in het Omnisport werd gehouden. Konden ze gelijk goed aan de bak.

Verbeterpunten

Op het plankje voor je shampoo in de douche na, de stenen kopjes voor een lekker bakje koffie en de missende pen, hebben we geen verbeterpunten. Wat een luxe, schoonheid en fijne plekken. De naam van het hotel vind ik ietwat ingewikkeld. Vrienden van ons zijn getrouwd in het “Van der Valk Apeldoorn de Cantharel”. Dit hotel heet Van der valk hotel Apeldoorn, zonder toevoeging.

NaamsverwarringValk Hotel Apeldoorn

Het hotel waar wij verbleven dit weekend heet “Valk hotel Apeldoorn”. Het zal voor verwarring scheppen, maar ik voeg er met plezier  “exclusief ” aan toe. Want dat heb ik ervaren. Ik hoop dat er niemand bij zakelijk afspraken bij het verkeerde hotel arriveren. Die fout is door de namen va beide hotels makkelijk gemaakt.

Conclusie

Het Valk hotel Apeldoorn heeft een warme, landelijke, persoonlijke en stijlvolle uitstraling. Wij komen hier heel graag weer terug. En dan boeken we 2 nachten zodra de wellness klaar is. Hotel Valk Apeldoorn is zeer zeker meer dan een hotel

  • 151 royale kamers en luxe suites.
  • Slapen in het beste bed van de stad!
  • 14 Multifunctionele zalacen.
  • De ideale locatie voor Live Cooking, events en bijeenkomsten.
  • Een stijlvol à la carte restaurant.
  • Heerlijk eten en drinken in een ongedwongen sfeer.
  • Modern wellness met zwembad en fitness center. (medio mei geopend)

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief